WEEKENDJE WEG DICHTBIJ

25 tips voor een heerlijk weekendje weg dichtbij

Om te genieten en mooie dingen te zien, hoef je helemaal niet ver te reizen. Dat bewezen onze reisreporters al vaker. Op maximum 3 uur van Brussel vind je bijzonder leuke plekjes in onze buurlanden. Dit zijn 25 tips voor een heerlijk weekendje weg dichtbij, met of zonder kinderen!

Weekendje weg dichtbij in Duitsland

Trier1. Fietsen en wandelen in de omgeving van Trier
Trier, de oudste stad van Duitsland, kan je zowel al wandelend als met de fiets kan verkennen. Meer nog, je kunt van hieruit leuke fietsuitstapjes maken langs de Moezel en haar bijrivieren Ruwer, Kyll en Saar. Reisreporter Herman huurde een fiets aan de Porta Nigra en ging op ontdekking voor een weekendje weg dichtbij. Ontdek hier zijn beste tips.

Waddeneiland Norderney

Café Marienhöhe: een uitstekend adresje voor wie een hapje of een glaasje wijn met een bedwelmend zeezicht wil combineren.

2. Een lang weekendje op het Duitse Waddeneiland Norderney
Norderney bevindt zich dan wel op meer dan 3 uur rijden van Brussel. Maar dit Duitse Waddeneiland mocht niet ontbreken in deze lijst. Waarom? Voor het antwoord trok reisreporter Igor naar het eiland van de contrasten. Hij waaide er uit op de prachtige stranden, snoof er de cultuur op en fietste en wandelde door de ongerepte natuur. Afsluiten deed hij in enkele hippe beachbars met grandioos zeezicht! Lees er hier meer over.
weekendje weg dichtbij
3. Op weekend in de Saarvallei

De Saar ontspringt net als de Moezel in Frankrijk en heeft ook het mooiste landschap in haar benedenloop tussen Mettlach en Konz, waar ze in de Moezel uitmondt. Hier is het puur genieten van de wijngaarden, bossen, weiden en kleine rotsmassieven. Passief, maar absoluut ook actief. Lees er hier alles over!
westerwald
4. Westerwald: fiets- en wandelontdekking in Rheinland-Pfalz
Van het Duitse natuurgebied Westerwald had reisreporter Tom nog nooit eerder gehoord. Dit uitgestrekte laaggebergte, zo’n 200 km ten oosten van de Hoge Venen, bleef voor toeristen dan ook lang onbekend. Maar sinds de aanleg van de Westerwaldsteig, een 235 km lange afstandswandeling is dat veranderd! Ontdek er hier alles over.

weekendje weg dichtbij ahrtal
5. Wandelen, wijnproeven en wellness in het Duitse Ahrtal
Wie de trein neemt, kuiert 3 uur later rond over de rustige wijnterrassen. Verrassend dichtbij laat de Duitse wijnregio Ahrtal je helemaal herbronnen. Het Ahrtal trakteert je op de 3 W’s: wandelen, wijn en wellness. Reisreporter Karel wijst je hier de weg.

Weekendje weg dichtbij in Frankrijk

Opaalkust
1. Leven op het ritme van de zee aan de Opaalkust in Frankrijk
Tussen de haven van Calais en de Baai van de Authie vind je de Opaalkust. Een grillige kustregio vol woeste krijtrotsen, stijlvolle badplaatsen, uitgestrekte duinen en een zacht glooiend landschap met pittige wandel- en fietsroutes. Reisreporter Igor deelt hier zijn hoogtepunten.

weekendje weg dichtbij Frankrijk
2. 48 uur in Frans-Vlaanderen met een geitje
Net over de grens tussen Rijsel en Duinkerke ligt Frans-Vlaanderen. Een bijzonder aantrekkelijke streek met een groot aantal charmante dorpjes en verhalen. Af en toe hoor en lees je hier nog Vlaams. Een handige routeplanner en een 2 PK’tje leiden reisreporter Fons rond. Lees hier waarom hij vurig hoopte dat zijn weekend langer duurde.

Parijs met kinderen
3. Citytrip Parijs met kinderen? Zo zie je de toppers zonder stress!
Op citytrip in Parijs met kinderen, hoe doe je dat? Reisreporter Lies trok met haar zesjarige naar Parijs en wat bleek? De stad heeft veel te bieden voor jonge kinderen! Ontdek hier haar twee kindvriendelijke wandeltochten en enkele bezienswaardigheden op kindermaat.


4. Actieve familietips in Amnéville
In Noord-Frankrijk, in de regio La Lorraine of Lotharingen ligt het kleine, maar toeristische Amnéville. Je bent er razendsnel via de snelweg in Luxemburg en het is er gezellig vertoeven met het hele gezin. Reisreporter verklapt je 5 actieve tips!

Duinkerke

Tegenover het statige havengebouw ligt de driemaster Duchesse Anne aangemeerd. Deze boot is onderdeel van het museum.

5. Op stap in museumstad Duinkerke
Het Noord-Franse Duinkerke verrast met verschillende musea. De stad en de regio hebben een bewogen geschiedenis waarin zeevaart en oorlog een belangrijke rol spelen. Tijdens een bezoekje aan de verschillende musea reis je door dat boeiend verleden. Ook kunstliefhebbers kijken zeker verbaasd op. Reisreporter Bruno somt zijn vier favoriete plekjes op!

Weekendje weg dichtbij in Nederland

weekendje weg dichtbij nederland dordrecht
1. Dordrecht: 10 hoogtepunten die je niet mag missen
Dordrecht is de oudste stad van Zuid- en Noord-Holland. Een stad van water, geschiedenis en cultuur. Een nog steeds onbekend stukje Nederland waar een weekendje weg voorbij vliegt! Reisreporter zocht de hoogtepunten en vond er 10 die je absoluut niet mag missen! Ontdek ze hier.


2. Op stap in authentiek vissersdorp Breskens
Tot aan de opening van de Westerscheldetunnel in maart 2003 was deze deelgemeente van Sluis vooral beroemd vanwege de autoveerboot Breskens-Vlissingen. Vandaag de dag zet het Zeeuws-Vlaamse vissersdorpje ook in op toerisme. Het visserijmuseum en de jaarlijkse visserijfeesten in augustus verbinden verleden en toekomst. Meer informatie vind je hier.

3. Op citytrip in Leiden: 10 ultieme tips
Universiteitsstad, museumstad, stad van plezier en geboortestad van Rembrandt. Leiden heeft meerdere bijnamen en dat is meer dan terecht. In 10 tips ontdek je alle aspecten van de Nederlandse stad zonder je ook maar één moment te vervelen. Benieuwd? Lees er hier alles over.

4. 8 tips voor een bijzonder weekendje in Eindhoven
Eindhoven is een rasechte industriestad. Was lampenmaker Philips er niet zo lang blijven hangen, dan was de stad niets meer dan een groot dorp. Gelukkig bleef de tijd er niet stilstaan en ontwikkelde Eindhoven zich tot een bruisende stad, waar steeds iets nieuws te ontdekken valt. Lees hier onze 8 tips voor een fantastisch weekendje weg.

Tiengemeten

5. Genieten van ongerepte natuur op het eiland Tiengemeten
Vogels op hoge poten lopen langzaam door het ondiepe water, verderop staan hooglanders op het pad. Bijtjes zoemen rond lichtpaarse bloemen en een paar stoere grazende trekpaarden in het weiland maken het plaatje af. Je weet bijna niet waar eerst te kijken op het Nederlandse eiland Tiengemeten, maar wij geven je hier alvast wat tips.

Op weekend in Groothertogdom Luxemburg

weekendje weg dichtbij luxemburg
1. Parels van schuimwijnen in de Luxemburgse Moezelvallei
Belgen houden van bubbels. Voor iedere gelegenheid, groot of klein, knallen de kurken van geestrijke flessen schuimende wijn. De Luxemburgse Moezelstreek verrast met een aantal uitstekende schuimwijnen. Sla er zeker een voorraad van in voor je volgende feesten! Reisreporter deelt hier enkele pareltjes.

weekendje weg dichtbij luxemburg
2. Op romantisch camperavontuur in Luxemburg
Het Groothertogdom Luxemburg is vaak een synoniem voor ‘zwart geld’, couponnetjes innen, een wandeling maken in Klein Zwitserland en bubbels van Bernard Massard. Jongeren laten het ongegeneerd liggen wegens saai en oubollig. Zo ook reisreporter Sien. Tot manlief voorstelt een weekendje per camper door Luxemburg te cruisen. Ontdek hier hun romantisch avontuur.


3. Wandelen zonder bagage in de Luxemburgse Ardennen
Terwijl jij pittige Ardense hoogtes en laagtes overwint op weg naar het volgende dorp, kan jouw bagage gewoon in het hotel blijven. De hoteliers zorgen er namelijk voor dat jouw koffers je op je volgende bestemming opwachten. Wanneer en welke hotels? Aan jou de keuze! Reisreporter Karel doet het je hier met plezier voor.



4. Getest: het Groothertogdom aan je voeten met de Luxembourg Card

Wandelen in de uitgestrekte natuur, adrenaline laten razen op een gewaagd mountainbikeparcours of cultuur opsnuiven in boeiende musea? De Luxembourg Card maakt het mogelijk en ook je vervoer is inbegrepen. In het Groothertogdom ben jij de VIP en dat aan een stuntprijs! Reisreporter Steven testte de formule uit en keerde stralend terug. Lees het hier.

5. Luxemburg van station naar station

Fietsers en wandelaars kunnen vanaf nu Luxemburg ontdekken via het spoor. Het nieuwe routenetwerk ‘CFL – 1000 km Lëtzebuerg’ brengt actievelingen per trein van station naar station en gidst hen naar de meest aantrekkelijke routes. Ontdek er hier alles over.

Weekends dichtbij in Engeland

weekendje weg dichtbij engeland
1. 12 redenen om met de boot naar Zuid-Engeland te gaan
Vanuit Calais of Duinkerke ben je zo in Dover, de poort naar het groene Zuid-Engeland. Neem de auto mee en plan een roadtrip of stop stevige wandelschoenen in de koffer en verken het gebied te voet. Lees hier onze tips voor een actief verlengd weekend.

2. Heerlijk lentegevoel in Zuidoost-Engeland

Reisreporter trok met DFDS Seaways naar het Engelse graafschap East Sussex en smulde van de levendige kustplaatsen, bijzondere dorpjes en adembenemende natuurwandelingen in de waarschijnlijk zonnigste regio van Engeland. Lees er hier meer over.


3. Tips voor een romantische winterbreak in Engeland
Engeland tijdens de winter? Dan ga je voor een gezonde wandeling op godverlaten stranden, bezoek je kastelen en kathedralen en zoek je de gezelligheid op bij een haardvuur in een knus landhuis. Lees hier de beste tips voor een beregezellig en romantisch Engeland!


4. Wandelen als een local in Zuidwest-Engeland
Als er iemand weet hoe je het zuidwesten van Engeland al wandelend moet ontdekken, dan is het Allison Howell wel. Voor haar bedrijf Foot Trails stippelt ze wandelingen uit die je de mooiste plekjes in onder meer Dorset, Somerset, Devon en Wiltshire laten zien. Met respect voor de natuur en met de nadruk op Britse authenticiteit. Ontdek het hier.


5. Uitwaaien op het eiland van Thanet
Al jaren ontvluchten Londenaars er hun hectische leven en kunstenaars raken er maar niet over uitgepraat. Schilder William Turner riep de hemels boven Thanet uit als de mooiste van Europa en Charles Dickens vond er zijn vrijheid terug. Ontdek hier waarom de badstadjes Ramsgate en Margate hun vergane glorie nog niet helemaal kwijt zijn.

Wat is jouw favoriete plek voor een weekendje weg dichtbij?
Laat ons in een reactie hieronder weten waarom we naar daar moeten. Is er iets bijzonders te beleven? Ken je er leuke en gezellige horeca? Wij zijn benieuwd.

P.S. Ter plekke prachtige foto’s geschoten?
Deel ze dan op Instagram en tag ons via @reisreporter of gebruik de hashtag #iedereenreisreporter.

? Pin nu en plan laterweekendje weg dichtbij

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *