Tips voor een romantische winterbreak in Engeland

Engeland tijdens de winter? Zeker weten! Voor gezonde wandelingen op godverlaten stranden, voor een bezoek aan kastelen en kathedralen die verhalen vertellen over eeuwen heroïek en romantiek, voor de gezelligheid bij een haardvuur in een knus landhuis. Zie je, Engeland is in de winter best gezellig en romantisch!

Ideale bestemming voor winterse wandelingen
Een winterse break in Engeland is makkelijk te organiseren want het is dichtbij en met de ferry ben je in geen tijd aan de andere kant van Het Kanaal. Kent is niet alleen het oudste graafschap van Engeland maar ook een van de mooiste en een ideale bestemming voor winterse wandelingen. Er zijn maar liefst 6.876 kilometer bewegwijzerde paden waarvan sommige een spectaculair, wild en romantisch landschap doorkruisen. Zo kan je gaan stappen op de White Cliffs of Dover, genieten van de prachtige panorama’s over de zee en van de meeuwen die sierlijk zweven op de wind.

De White Cliffs of Dover © Pixabay

De White Cliffs of Dover © Pixabay

Decor voor een sprookjesfilm
Bij aankomst in Dover kan je al meteen het kasteel bezoeken. Kinderen zullen er hun hartje ophalen want de machtige burcht lijkt zomaar weggeplukt uit een ridderverhaal. Ook Scotney Castle spreekt tot de verbeelding. Het kasteel uit 1830 is het ideale decor voor een sprookjesfilm. In de kathedraal van Canterbury daarentegen draait het niet om verhalen maar om historische feiten. In deze indrukwekkende architecturale schepping werd in 1170 Thomas Becket vermoord.

De kathedraal van Canterbury © Visit Kent

De kathedraal van Canterbury © Visit Kent

Trekpleister van de adel
Wie houdt van gezelligheid en romantiek reist meteen door naar Tunbridge Wells. Het kuuroord met zijn genezende bronwater is al vier eeuwen lang de trekpleister van adellijke en koninklijke families. Zij bouwden er prachtige huizen en cottages. In het historisch winkelcentrum in de Pantiles galerijen kan je eindeloos kuieren langs de antiekwinkeltjes, speciaalzaken, kunstateliers, gezellige bars en restaurants.

Bezoek Charles Dickens
Voor nog meer winterse romantiek reis je verder naar Rochester. De historisch belangrijke stad heeft een indrukwekkende burcht en een beroemde kathedraal. Je kan er het Charles Dickens Centre bezoeken, winkelen in de gezellige straten van de binnenstad of lunchen in een van de vele internationaal vermaarde restaurants.

Terug naar de middeleeuwen in Rye © Shane Global via Flickr Creative Commons

Terug naar de middeleeuwen in Rye © Shane Global via Flickr Creative Commons

Doorkruis de Tuin van Engeland
De aangrenzende vakantieregio 1066 Country is bekend om zijn super gezellige stadjes. Door het licht golvende landschap van Kent, de Tuin van Engeland, rijd je terug naar de zee, naar de havenstad Hastings. Onderweg kom je door mooie dorpen en steden zoals Hythe en Rye. Het aantrekkelijke Rye ligt hoog op een heuvel en een wandeling door de historische straten is precies een reis door het verleden. Langs weerszijden van de keienstraten staan middeleeuwse huizen met prachtige winkels waar je de meest verrassende spullen kan kopen, ideale cadeautjes voor familie en vrienden thuis.

Havenstadje Hastings © Pixabay

Havenstadje Hastings © Pixabay

Kent en 1066 Country in pocketformaat
Hastings komt zeker in aanmerking voor een heuse citytrip want er is zoveel te zien en te beleven. Een vijfdaagse trip levert een ideale winterbreak op. Alles wat Kent en 1066 Country te bieden hebben, krijg je er als het ware in pocketformaat: zandstranden om te wandelen, een mooie historische binnenstad om te winkelen, musea over scheepvaart en visserij, stokoude pubs waar vroeger de smokkelaars verzamelden en gezellige restaurantjes met uitkijk op de vissershaven. Meevaller: Hastings ligt maar op anderhalf uur rijden van Dover

PRAKTISCHE INFORMATIE:
Groot Brittannië | www.visitbritain.com
Kent | www.visitkent.co.uk
1066 Country | www.visit1066country.com
DFDS Ferry | www.dfdsseaways.co.uk

Coverfoto: © Visit Kent

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *