Wandelen als een local in Zuidwest-Engeland

Als er iemand weet hoe je het zuidwesten van Engeland te voet moet ontdekken, dan is het Allison Howell wel. Voor haar bedrijf Foot Trails stippelt ze wandelroutes uit die de mooiste plekjes in onder meer Dorset, Somerset, Devon en Wiltshire tonen. Met respect voor de natuur en de nadruk op Britse authenticiteit.

Foot Trails heeft 3 verschillende wandelingen
1. Inn to Inn Trails: een lineaire wandeling die je van overnachting naar overnachting brengt telkens in een ander dorpje.
2. Walk, Tour and Explore: hierbij geniet je van een variatie aan locaties tijdens één trip.
3. Staying in One Place: dan blijf je op één plek van waaruit je verschillende wandelingen maakt. Ideaal voor kortere verblijven.

Schattige cottages in the Costwolds. © Ana Gomez

Schattige cottages in the Costwolds. © Ana Gomez

Een greep uit het aanbod
1. Wessex Ancient Kingdom: deze route maak je in minimum 6 dagen en gaat door Wiltshire, Dorset en Somerset. Onderweg word je ondergedompeld in het Engeland van koningen, kastelen en middeleeuwse gevechten.
2. Explore Bath & The Cotswolds: een route van 11 dagen brengt je langs de indrukwekkende architectuur van Bath naar de gezellige dorpjes van The Cotswolds via kleine, onontdekte paden.
3. Somerset & Devon Coast: deze tocht combineert het rurale van Somerset met South Hams in Devon. Voordat je aankomt op het strand in Devon passeer je eerst nog forten, oude handelsstadjes, kastelen en wit bepleisterde cottages.
4. Truly, Madly, Deeply Dorset: een tocht waarbij je alle ins en outs van Dorset ontdekt. De uitgestrekte landschappen en gezellige dorpjes inspireren er al eeuwenlang Britse dichters en auteurs.
5. Bath City and Country: in Bath is Foot Trail ontstaan en dus laat Alison geen enkele kans onbenut om haar stad in de verf te zeggen. Met Romeinse baden op de UNESCO Werelderfgoedlijst en een betoverende Georgische architectuur zorgt de stad ervoor dat geen enkele wandelaar onberoerd blijft.

Wandel richting kust in Devon. © Steve Luck

Wandel richting kust in Devon. © Steve Luck

Nieuwe route
Dorset Royal Chase is een nieuwe Inn-to-Inn-route van 4 tot 5 overnachtingen in Dorset. Tijdens deze wandeling ontdek je het prachtige rurale platteland van North Dorset. Je komt langs vroegere koninklijke jachtvelden waar het wild nog niet allemaal geschoten is. Slapen gebeurt in de pittoreske dorpjes van Dorset.

Alle info over boekingen, details van de routes en prijzen: foottrails.co.uk

Coverfoto: © Andrew Martin

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *