Ontdek Luxemburg van station naar station

Fietsers en wandelaars kunnen vanaf nu Luxemburg leren kennen via het spoor. Het nieuwe routenetwerk ‘CFL – 1000 km Lëtzebuerg’ brengt actievelingen per trein van station naar station en wijst hen de weg naar de meest aantrekkelijke routes.

‘CFL – 1000 km Lëtzebuerg’ beschrijft maar liefst 43 routes, afwisselend van 4 tot 30 km, met als rode draad telkens de link met een spoorwegstation. Gedetailleerde kaarten tonen elke bezienswaardigheid, toeristische attracties, de locaties van de stations en de moeilijkheidsgraad.

Gevarieerde routes
Kers op de taart voor wandelaars is de Escapardenne Eisléck Trail. Zeker 90 bezienswaardigheden maken dit tot één van de meest aantrekkelijke wandelroutes in het Groothertogdom. Fietsers kunnen ook hun hart ophalen met de nieuwe gids van de Luxemburgse spoorwegmaatschappij. 14 fietsparcours vertrekken vanaf een station en zijn onderling combineerbaar. Bovendien vervoer je jouw fiets per trein gratis, zolang die niet volzet is.

Handig voor onderweg
De verzamelmap met alle kaarten in het Duits, Frans of Engels is verkrijgbaar in de grote spoorwegstations voor 29 euro, zoals in de boekhandel. Handig: zowel de fiets- als wandelkaarten zijn uitneembaar en beschermd door een bijgeleverd hoesje zodat ze mee op tocht kunnen.

Geleide wandeltocht
Nog leuk om te weten: elke eerste woensdag van de maand organiseert CFL in samenwerking met de regionale diensten voor toerisme een geleide wandeltocht van station naar station. Je ontdekt de mooiste landschappen van het Groothertogdom terwijl je luistert naar pittige anekdotes en wetenswaardigheden van de gids. De tochten variëren in afstand (van 6 km tot 12 km) en in moeilijkheidsgraad. Deelnemen gaat eenvoudig op vertoon van het treinticket en voor 15 euro krijg je een picknicklunch mee voor onderweg.

Foto: © Patrick Schadowski

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *