Deze 8 tips beloven een bijzonder weekendje Eindhoven

Eindhoven is een rasechte industriestad. Mocht lampenmaker Philips er niet zo lang blijven hangen, zou de stad niets meer zijn dan een groot dorp. Gelukkig bleef de tijd er niet stilstaan en groeide Eindhoven uit tot een bruisende stad net over de grens, waar er altijd weer iets nieuws te ontdekken valt.

Jaarlijks organiseert Eindhoven het GLOW Festival © Kiënta Martens

Jaarlijks organiseert Eindhoven het GLOW Festival © Kiënta Martens

1. Slapen bij de locals
In Eindhoven liggen tal van zaken- en budgethotels zoals Holiday Inn of Best Western, maar jezelf helemaal thuis voelen in de stad doe je pas in een plaatselijke B&B. Een erg goed adresje om te overnachten is de kleine B&B De Ster in de rijtjeshuizen buiten het centrum. De hartverwarmende Lourdes met roots uit Brazilië heet je meteen welkom en biedt verzorgde kamers en een uitstekend ontbijt aan, bovendien voor een zacht prijsje.

2. Trendy gehaktballen
Aan lekkere adresjes geen gebrek in het best wel hippe Eindhoven. Heb je zin in een stevige lunch of diner, spring dan eens binnen bij Balls & Glory. Na verschillende Vlaamse filialen in Gent, Antwerpen, Brussel en Leuven streken ze ook neer in Eindhoven. Huisgemaakte gehaktballen vergezeld met een salade of authentieke wortelpuree staan er op het menu. De ‘chicken tikka masala’ is een aanrader. Sla zeker ook het toetje, chocoladebrownie, niet af!

Shoppen in Eindhoven betekent langsgaan in de Bijenkorf © Toerisme Holland

Shoppen in Eindhoven betekent langsgaan in de Bijenkorf © Toerisme Holland

3. Rijkelijk gevulde kalender
Eindhoven bruist van de evenementen, zeker in het najaar. Met het succesvolle jaarlijkse GLOW Festival liep de stad afgelopen week vol met nieuwsgierigen op zoek naar indrukwekkende lichtinstallaties en -projecties. Maar ook de feestperiode heeft heel wat in petto. Hou zeker de agenda van de stad in de gaten voor meer updates!

4. Ontsnappen en ontspannen
Wie nog een originele teambuildings- of verjaardagactiviteit onder vrienden zoekt, moet zeker eens een Escape Room bezoeken. Je wordt met je groep een uur opgesloten in een kamer vol raadsels. Aan jou om alle voorwerpen te onderzoeken en codes te breken binnen de tijd. Heel erg spannend om te doen! Eindhoven telt een 5-tal Escape Rooms verspreid over de stad.

Het Klokgebouw in Strijp-S © Toerisme Holland

Het Klokgebouw in Strijp-S © Toerisme Holland

5. Feestvieren in Stratumseind
Uitgaan in Eindhoven gebeurt in Stratumseind. Tegen valavond openen alle cafés in deze straat de deuren en stroomt het volk toe. Clubs, loungebars, karaoke, danscafés; er is voor ieder wat wils. Leuk om te weten: in café Altstadt vinden er bovendien regelmatig optredens plaats van aanstormende bands.

6. Shoppen bij De Bijenkorf
Ga je voor de eerste keer naar Eindhoven? Je zult versteld staan hoeveel winkels er op zo’n kleine oppervlakte liggen in het centrum van de stad. Gezegd wordt zelfs dat je twee dagen nodig hebt om ze allemaal te zien. Dat komt bovendien erg goed uit, want in Eindhoven zijn de winkels het hele weekend en dus ook elke zondag open. Zeker doen: binnenspringen in de Bijenkorf, de Nederlandse en best wel chiquere versie van onze Galeria Inno.

Hedendaagse kunst in het Van Abbemuseum © Kiënta Martens

Hedendaagse kunst in het Van Abbemuseum © Kiënta Martens

7. Innovatie en creativiteit bij Strijp-S
Meerwaardezoekers die houden van industrie en architectuur komen in Strijp-S aan hun trekken. Op dit industrieterrein, net buiten het centrum en dichtbij het stadion van PSV, liggen de voormalige Philipsgebouwen die tegenwoordig nieuw onderdak geven aan hippe horecazaken, start-ups, cultuurhuizen en eigenzinnige winkels met kleding, decoratie en design. Als je iets naar huis wil nemen wat je niet overal vindt, moet je hier je slag slaan. Let wel op: kom langs op zaterdag, ’s zondags ligt het terrein er verlaten bij.

8. Hedendaagse kunst in het Van Abbemuseum
Als je ten minste één museum wil bezoeken in Eindhoven, laat dat dan het Van Abbemusuem zijn. Het statige grijze gebouw drijft als het ware op de Dommel en toont werken van al dan niet bekende nationale en internationale hedendaagse kunstenaars. Werk van Pablo Picasso spot je er ook. Toegangskaartjes kosten 12 euro per persoon.

Meer info: www.thisiseindhoven.nl

Coverfoto: © Toerisme Holland

Over deze auteur

Reisreporter Kiënta houdt van steden. Met haar camera en notitieblok in de hand gaat ze op indrukwekkende pleinen en in smalle steegjes op zoek naar de mooiste architectuur, de boeiende cultuur en de lekkerste adresjes. Actief vindt ze haar draai op skilatten en ook nationale parken schrikken haar niet af!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *