Heerlijk lentegevoel in Zuidoost-Engeland

Met nog een seizoen te gaan voor het zomerverlof krijgen wij al last van kriebels om er op uit te trekken. Reisreporter trok met DFDS Seaways naar het Engelse graafschap East Sussex en genoot van de levendige kustplaatsen, unieke dorpjes en natuurwandelingen in de waarschijnlijk zonnigste regio van Engeland.

Sherlock Holmes achterna
Speurders vonden aanwijzingen dat Sherlock Holmes zich na zijn verhalen terugtrok in East Dean, een pittoresk dorpje op één mijl van Beachy Head. Op het marktplein van dit voormalige smokkelaarsdorp genieten we in de traditionele pub The Tiger Inn van een lekkere lunch. Wandelpaden brengen ons via velden en schaapsweiden langs de krijtrotsen de Seven Sisters naar Burling Gap. Leuk om te doen is de Sherlock Holmes-wandeling van zes kilometer. Vakantiehuisjes of gastenkamers bieden een uitstekende uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht.

De Seven Sisters: witte krijtrotsen en een icoon in het Zuidoosten van Engeland

De Seven Sisters: witte krijtrotsen en een icoon in het Zuidoosten van Engeland

Greeters met een verrassing
Enkele enthousiaste greeters begeleiden onze tocht en vertellen elk hun eigen weetjes over de streek. Samen genieten we van de ondergaande zon over het kanaal. Op de rustbanken wordt thee gezet en doen we ons te goed aan huisgemaakte chocoladecake. De Beachy Head Brewery brouwt hier sinds 2006 een viertal uitstekende bieren. De brouwerij is niet te bezoeken, maar in de Tiger Inn pub schenkt de waard deze bieren en regelmatig organiseert hij zelfs een brouwerijwandeling.

Pier als blikvanger
Onze tocht in Zuidoost-Engeland gaat verder richting kuststad Brighton. Net als in Eastbourne met zijn Regency gebouwen is de pier hier ook een blikvanger. Ooit gebouwd om de lang gerokte dames van de zee te laten genieten, maar nu vormt de pier een bijzondere attractie. Vanop het onlangs opgestelde grote rad op de kustpromenade hebben we een uitzonderlijk uitzicht over de stad en zijn omgeving. In de oude stadskern vergeten we de tijd in tal van shops.

Het reuzenrad vormt de blikvanger van de pier in Brighton

Het reuzenrad vormt de blikvanger van de pier in Brighton, Engeland.

Van landhuis tot Aziatisch paleis
De toenmalige prins van Wales, de latere koning George IV, werd in 1786 eigenaar van een eenvoudige boerderij die werd omgebouwd tot het Marine Pavilion. Architect Nash vergrootte het gebouw met toevoeging van koepels, minaretten en pagodes tot het huidige Royal Pavilion. Talloze Oosterse aspecten en elementen uit China en India decoreren het interieur. De negen meter hoge kristallen kroonluchter wordt vastgehouden door een draak. Na een restauratieperiode van tien jaar kun je het paleis nu met een gids bezoeken.

Details van het Royal Pavilion

Details van het Royal Pavilion

De kamers van Winston Churchill of Lady Di
Overnachten doen we in Ashdown Forest, namelijk in het Buxted Park Hotel, een prachtig landhuis gelegen middenin uitgestrekte tuinen. Ongeveer 300 jaar geleden werd het gebouwd door een vooraanstaande familie. Na een brand in 1940 werd het landhuis prachtig gerestaureerd met de fijnste stoffen en meubels. De suites dragen de naam van vroegere gasten. Zo waren Winston Churchill en Lady Di hier regelmatig te gast. Ook de publieke ruimten en de aangeboden diners getuigen van Engelse grandeur.

PRAKTISCHE INFO
Visit Brighton
| Brighton Visitor information Center | 4-5 Pavilion Buildings | Brighton
Internet: www.visitbrighton.com
So Sussex
| Email: [email protected]
House of Britain
| www.houseofbritain.nl
Beachyhead
| The Gilbert Estate Office | The Green | East Dean
Internet: www.beachyhead.org.uk
Bereikbaarheid

DFDS Seaways
| www.dfdsseaways.nl
Overnachten
Buxted Park Hotel
| Buxted, Uckfield | East Sussex
Internet: www.handpickedhotels.co.uk

Foto’s: © Pixabay

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *