Waarom Guadeloupe in de herfst geen slecht idee is

De eilanden van Guadeloupe vormen 4 bestemmingen om een onvergetelijke vakantie te beleven. Basse-Terre, Grande-Terre, La Désirade en Marie-Galante zetten al hun charmes, authenticiteit en exotisme in om iedereen een leuke tijd te bezorgen, ook maar vooral tijdens de herfst!

Guadeloupe is een Frans overzees departement in de Caraïbische Zee, ten noorden van Dominica en ten zuidoosten van Montserrat. Het bestaat uit een archipel van negen eilanden die tot de Kleine Antillen worden gerekend.

Najaarsfeesten
Maak kennis met de prachtige eilanden van Guadeloupe, met hun rijkdommen en hun intense ritmes, hun heerlijke lokale gastronomie, de vele activiteiten, het blauwe en het groene toerisme, de gemengde cultuur en de gastvrije bevolking. Wie deze herfst al naar Guadeloupe om de grote muziekevenementen van de komende maanden bij te wonen: het Festival van het Creoolse lied, het Feest van de Muziek, het Gwadloup’ Festival, het Jazzfestival van Pointe-à-Pitre, de Chanté Nwèl en de voorbereidingen voor de eindejaarsfeesten die dan weer een voorbode zijn van het grootste evenement van volgend jaar: Carnaval!

Baie des Saintes, Guadeloupe. © Nicolas Rinaldo

Baie des Saintes, Guadeloupe. © Nicolas Rinaldo

Onze tips voor de 4 belangrijkste eilanden
1. Basse-Terre
Hier vind je de gelijknamige hoofdstad van Guadeloupe en ook een aantal plantages. Een prima gerestaureerde koffieplantage ligt in het westen bij Pointe-Noire. De plantages Maison du Café en Musée du Café liggen hier en kan je begeleid bezoeken.

2. Grande-Terre
In het noorden van dit eiland is een ruige en rotsachtige kust te vinden met de meest bijzondere uitkijkpunten. Zo vind je hier de ‘Hellepoort’, een prachtige lagune met twee reusachtige kliffen. Het omliggende gebied leent zich prima voor stevige wandelingen. Aan de zuidkant liggen dan weer de ruïnes van het verdedigingsfort Fort Louis.

3. La Désirade
Dit eilandje ligt een paar kilometer van Guadeloupe vandaan en leent zich uitstekend voor een daguitstap. Doordat dit 11 km lange eiland niet massaal door toeristen wordt bezocht, proef je nog veel van de authentieke sfeer. Geniet in het kleine vissersdorpje Beauséjour van heerlijke visgerechten en luier daarna op het nabijgelegen strand. Erfgoedliefhebbers vinden in de buurt oude ruïnes van een katoenfabriek.

4. Marie-Galante
Dit eiland staat bekend om zijn vele molens die in 1780 voor het eerst gespot werden. In de loop der jaren zijn er veel verloren gegaan, maar vandaag kan je er toch nog een tiental bezoeken. De bekendste is de Moulin de Bézard uit 1814. Een ander stukje geschiedenis op dit eiland gaat over de slavernij. De verhalen hierover ontdek je bij de Murat Suikerplantage waar een paar honderd slaven ooit werkten.

Meer info: www.lesilesdeguadeloupe.com

Coverfoto: © David Colat

Over deze auteur

In de zintuiglijke wereld van Sofie Vanrafelghem worden we geleid doorheen smaken, geuren en aroma’s. Gastronomisch en cultureel gepassioneerd laat ze je mee genieten van haar bijzondere ontdekkingen.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *