5 actieve familietips in Amnéville

In het noorden van Frankrijk in de regio La Lorraine of Lotharingen ligt het kleine, maar daarom niet minder toeristische Amnéville. Je bent er razendsnel via de snelweg in Luxemburg en het is er ideaal vertoeven met het hele gezin. Op zoek naar actie in 5 tips!

Amnéville staat bekend als een jonge toeristische regio. Vóór 1972 maakte de stad vooral deel uit van het industriële gedeelte van La Lorraine. Maar daar wilde de toenmalige burgemeester verandering in brengen en dus stelde hij alles in het werk om de stad levend te houden. Hij transformeerde zijn gemeente in een toeristische familievriendelijke trekpleister. Met 30 activiteiten, 25 restaurants en meer dan voldoende slaapplaatsen is hij daar wel in geslaagd.

Amnéville

1. De Zoo van Amnéville
De dierentuin van Amnéville is een van de mooiste in Europa en staat met meer dan een half miljoen bezoekers per jaar op nummer 2 qua populariteit in Frankrijk. Hier wonen zo’n 2.000 dieren, 360 soorten in totaal, afkomstig van 5 continenten. Nieuw sinds vorig jaar is bovendien Tiger World: een licht- en klankshow met speciale effecten in het hart van de Cambodjaanse jungle en waar zo’n tiental witte en Bengaalse tijgers aan deelnemen. De show gaat 3 tot 4 keer per dag door en heeft ruimte voor 2.000 zitplaatsen. Meer info: www.zoo-amneville.com

"Amnéville

2. Snow Hall
Het enige overdekte skiresort in Frankrijk ligt in Amnéville. Snow Hall telt 4 indoor pistes met een constante temperatuur van -2°C en hellingen van 20 à 25 procent. Er is ook een speciale skipiste voor beginners en een rodelbaan. Of je nu een beginner of ervaren skiër bent, de hoofdpiste (620 x 35 meter) en het sneeuwpark zijn ideaal om winterkriebels te temmen. Ski- of snowboardlessen met professionals kun je hier ook nemen. Meer info: www.snowhall-amneville.fr

Amnéville

3. Thermen: 3 spots
Geen Amnéville zonder spacentra. Op de terreinen van Amnéville-les-Thermes, tussen de uitgestrekte bossen, liggen drie spacentra waar je met de hele familie kan ontspannen. In Centre Thermal Saint Eloy behandelen ze reuma en ademhalingsproblemen in pakketten van 3 tot zelfs 18 dagen. In Thermapolis kun je dan weer met de kids ravotten in de verschillende zwem- en wildwaterbanen en in Villa Pompei, geïnspireerd op het oude Rome, kom je helemaal tot rust dankzij een uitgebreid aanbod aan hammams, sauna’s, massages en zelfs behandelingen met muziektherapie.

Amnéville

4. France Aventures
Het grootste avonturenpark in Lotharingen waar je de Tarzan in jezelf naar hartenlust kunt bovenhalen. Ontdek er 8 boomtopwandelingen (met eentje van 15 meter hoog voor moedige ouders) en 132 activiteiten waaronder ziplines, touwbruggen, schommels en spannende spelletjes. Kers op de taart is de indrukwekkende Maxi Bungee: een 16 meter hoge sprong met versnellingen tot 3 g. Meer info: www.france-aventures.com

Amnéville

5. Aquarium
Het aquarium van Amnéville bevat 61 knappe tanks die je een trip rond de waterwereld beloven. De attractie bestaat uit 6 zones, met in totaal maar liefst 800.000 liter water en laat je kennismaken met onder meer de ‘Diepe Zee’, de ‘Amazone’, ‘Riviervissen’ en allerhande kwallen. Vergeet ook geen kijkje te nemen in de 210.000 liter tellende haaientank of de zeepaardjes gedag te zeggen. Meer info: www.aquarium-amneville.com

Pass Lorraine
Met de Pass Lorraine krijg je kortingen op maar liefst 200 toeristische trekpleisters in heel Lotharingen. De formule bestaat al 20 jaar met succes. De Pass kun je online bestellen of kopen bij de toeristische dienst.

Meer info: www.amneville-tourisme.com

Lees hier nog meer vakantietips voor het hele gezin!

? PIN nu en plan later

Amnéville

Foto’s: © Eric Kling | Snow Hall | Toerisme Amnéville | France Aventures | Aquarium Amnéville

Over deze auteur

Reisreporter Kiënta houdt van steden. Met haar camera en notitieblok in de hand gaat ze op indrukwekkende pleinen en in smalle steegjes op zoek naar de mooiste architectuur, de boeiende cultuur en de lekkerste adresjes. Actief vindt ze haar draai op skilatten en ook nationale parken schrikken haar niet af!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *