Reisreporters top 10 te bezoeken steden in 2020

Naar aloude gewoonte presenteren we jou ook dit voorjaar de hipste, verrassende en onterecht onbekende steden die een bezoek verdienen in 2020. Nog geen idee waar de vakantie dit jaar naartoe zal gaan? Misschien helpen deze tips van onze Reisreporters je wel op weg naar een onvergetelijke citytrip!

Wiesbaden in Duitsland was zo’n plek waar Reisreporter Bruno veel over gehoord en gezien had. Wás weliswaar, want hij nam afgelopen jaar eindelijk de kans om de kuurstad van dichtbij te bewonderen. Hij bleef verwonderd achter dankzij de prachtige verschillende architectuur die hier bij elkaar staat. Lees: belle-époque, jugendstil en art-nouveau. Een pareltje dichtbij huis die niet mocht ontbreken in onze top 10.

“Al vanaf het station toont Wiesbaden zijn grandeur.”

De stad waar we afgelopen jaar met het hele Reisreporter-team op verkenning mochten was Dordrecht in Nederland. En verkennen deden we: de lekkerste adressen kwamen aan bod, de beste culturele activiteiten, shoppingtips én niet te missen locaties. Nooit gedacht dat er zoveel te beleven viel hier, op amper twee uur rijden van thuis. Waar wacht je nog op?

“Een nog steeds onontdekt stukje Nederland waar een weekendje weg voorbij vliegt!”

Hoewel Reisreporter Kiënta tijdens de kerstperiode afzakte naar de Kroatische hoofdstad Zagreb, raadt ze een bezoek aan in eender welk seizoen van het jaar. Het middeleeuwse stadscentrum op twee heuvels is voor elke bezoeker een letterlijk hoogtepunt, terwijl de benedenstad dan weer de architectuur- en natuurliefhebber bekoort. Een erg verrassende mix!

“De makers van Game of Thrones zijn hier dan wel niet geweest, maar in Zagreb komt je fantasie ook tot leven!”

TOP 10

Reisreporters Katy en Stephanie zakten in het najaar af naar Tallinn, de hoofdstad van Estland. Ze keerden enorm aangenaam verrast terug naar huis. In het centrum van de stad waan je je terug in de tijd, terwijl de rand van Tallinn barst van de kleuren en de hippe wijken en adresjes. Al deze stijlen en sferen maken van Tallinn een volledig unieke stad.

“Waar kan je nog Scandinavisch design kopen, een Russische kerk bewonderen en dineren in een middeleeuwse setting op dezelfde dag?”

De Duitse hoofdstad Berlijn stond vorig jaar erg in de kijker door de 30 jaar oude val van de Berlijnse Muur. Dat ging ook Reisreporter Steven niet onopgemerkt voorbij. Hij reisde met een origineel Trabantje door een aantal steden in het voormalige Oost-Duitsland, waaronder ook Berlijn als epicentrum van deze historische gebeurtenis. Een klassieke citytrip vanuit een ander perspectief!

“Berlijn is zeker hip, trendy en bruisend, maar het verleden van een verdeelde gemeenschap laat ook nog duidelijke sporen na tot op vandaag.”

top 10

Op zijn tocht door voormalig Oost-Duitsland stopte Reisreporter Steven ook in Dresden. Een stad die elke kunst- en architectuurliefhebber op de knieën krijgt. Hier word je overdonderd door de pracht en praal die de stad uitstraalt. Terrasjes (om zien en gezien te worden) vind je er bij de vleet, musea ook en ’s zomers is het genieten geblazen aan de Elbe!

Helemaal hersteld van de verwoestende bombardementen schittert Dresden vandaag weer langs de oevers van de Elbe.”

Leipzig verdiende ook een plekje op de route door voormalig Oost-Duitsland van Reisreporter Steven. De stad heeft zijn hart gestolen dankzij haar ambitie om te willen vernieuwen en veranderen. De levendige atmosfeer die er hangt, zorgt ervoor dat je op en top kan genieten van een weekendje weg en je er meteen thuis voelt.

“Hier wordt gewerkt, geleefd en… gevierd.”

top 10

Naar Polen voor een culinaire ervaring? Reisreporter Kiënta was ook niet echt overtuigd van die combinatie, tot ze naar Krakau mocht. De stad werd in 2019 uitgeroepen tot Europese Gastronomische Hoofdstad en pakte dan ook uit met al het lekkers wat ze te bieden heeft. Naast die typische, hartige gerechten belooft Krakau je ook de overige ingrediënten voor een geslaagde citytrip: een ruim aanbod aan cultuur en betoverende architectuur!

“Krakau bezoeken bleek een hartige verrassingstocht vol culinair erfgoed, op een bedje van middeleeuwse kunst en cultuur.”

Reisreporters Katy en Stephanie bezochten Ieper in de Westhoek met maar één missie: bewijzen dat de stad meer is dan alleen een oorlogsmonument. Toegegeven, je kunt er niet omheen: de Last Post is iets wat je moet meepikken wanneer je in Ieper bent. Maar wist je dat je hier ook het mooiste hotel van Vlaanderen vindt? En dat je uitgebreid kunt fietsen en wandelen in de groene omgeving rond de stad?

“Deze stad met een zware rugzak vol aan donkere geschiedenis wordt toch een beetje verlicht door de charme van de huisjes en het groene, rustgevende karakter.”

Top 10

Bangkok: wereldstad met naam en faam die eigenlijk geen introductie meer nodig heeft in onze top 10. En toch tippen we de Thaise hoofdstad maar al te graag in deze inspiratielijst. Reisreporter Fien had namelijk niet één, maar twee delen nodig om alle troeven van deze Aziatische metropool uit de doeken te doen. In zowel Oud Bangkok als Nieuw Bangkok kom je ogen en tijd te kort!

“Ongelooflijk hoe je in één stad prachtige cultuur kan opsnuiven en tegelijkertijd op ontdekking kan gaan in een hypermoderne metropool.”

Op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk ook onze top 10 te bezoeken steden van 2018 en onze favoriete weekendjes weg in 2019!

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *