Geen filter nodig: dit zijn de meest fotogenieke plekjes in Dordrecht

Tegen alle verwachtingen in blijkt Dordrecht een enorm fotogenieke stad. De vele gezichten van deze Nederlandse stad vertalen zich in schattige gevels, authentieke gebouwen en gezellige straatjes. Dordrecht zorgt beslist voor een goed gevulde Instagram-feed of ouderwetse foto-album, met telkens een verhaal achter elk plaatje. Hou je fototoestel klaar: hier is waar je moet zijn!

Dordrecht Instagram

1. Damiatebrug
Nederland zou Nederland niet zijn zonder een brugje hier en daar. Dordrecht is hierop geen uitzondering, en die moeten natuurlijk schitteren op Instagram! De ijzeren bruggen brengen een heel aparte sfeer met zich mee, die zich perfect vertaalt op beeld. Neem nu de Damiatebrug. Een gietijzeren exemplaar met een industrieel kantje. Zet hier nog wat authentieke gevels met felgelakte rode luikjes achter en je foto maakt zichzelf bijna! Tip: Vanop het water is deze brug ook een pareltje!

Dordrecht Instagram

2. Groothoofdspoort vanop het water
Waar de stadspoort van Dordrecht vroeger misschien angstaanjagend overkwam, is deze kenmerkende plaats nu vooral charmant en fotogeniek. En dat ervaar je best vanop het water! Nietsvermoedend vaar je zo de bocht om en verschijnt plots de Groothoofdspoort met gezellige terrasjes op de voorgrond. De locatie smeekt bijna om een foto. Deze plek waar de drie rivieren, De Oude Maas, de Merwede en de Noord samenkomen, is dus zeker een ‘klik’ (of tien) waard.

Dordrecht Instagram

3. De jachthaven van Dordrecht
Hallo boulevard van boten, bomen en bijzondere kiekjes! Langs de kant of op het water, de jachthavens van Dordrecht zijn om in te kaderen (bijvoorbeeld op Instagram!), en dan vooral de Nieuwe Haven. Met het uitzicht op de Grote Kerk, die je staat op te wachten in al zijn glorie, is dit dé plek die Dordrecht typeert. Neem dan ook zeker de tijd om langs de kades te slenteren met je camera in de hand, op speurtocht naar mooie invalshoeken en de perfecte kadrering. Ik beloof je, lang zal je niet moeten zoeken.

Dordrecht Instagram

4. Villa Augustus
Blijf je een paar nachten in Dordrecht (wat zeker een aanrader is), dan kan je misschien wegdromen in Villa Augustus. Om te dromen, moet je hier trouwens niet in slaap vallen. Het domein van dit ‘groene’ hotel is een kunstwerk op zich. Bij elke stap die je maakt en elk hoekje dat je ontdekt. Je kijkt je ogen uit bij het zien van het opvallende hoofdgebouw, de moestuinen, feestzalen en serres. Honger gekregen? Proef in het restaurant van gerechten die rechtstreeks uit de tuin komen!

Dordrecht Instagram

5. De vele gevels van de stad
Wat van Dordrecht zo’n stad maakt die je meteen wil vereeuwigen op je Instagram? Dat zijn ongetwijfeld de authentieke gevels. In alle kleuren, vormen en maten passen ze precies bij elkaar. Sommige huisjes staan zo schots en scheef dat ik bijna de drang had om er in Toren van Pisa-stijl naast te poseren (gelukkig kon ik me bedwingen). Maar uiteindelijk draagt deze imperfectie alleen maar bij aan de charme van de stad.

6. Het zicht vanop de Grote Kerk
In elke reisgids van elke stad lees je het wel: ‘vergeet zeker niet de kerktoren te beklimmen!’ Maar een toren met een uitzicht over de stad maakt me meestal niet zo warm. Wel, ik kan met zekerheid zeggen dat een beklimming van de Grote Kerk in Dordrecht toch net dat ietsje anders is. Wat het net zo verschillend maakt, moet je vooral zelf ervaren. Zijn het de vele waterwegen? De hoekige daken in verschillende tinten rood en oranje? Of ligt het gewoon aan de onberispelijke charme van de stad.

7. Plein aan het stadhuis
Foto’s met een uitzicht op de grachten van Dordrecht zijn onvermijdelijk in dit lijstje. Probeer hier maar eens rond te lopen zonder deze pittoreske plaatsen vast te leggen. Een van de meest gefotografeerde uitzichten van de oude stad zal dan ook aan het plein van het Stadhuis zijn. Tijdens het maken van deze foto’s kon ik me alleen maar inbeelden hoe het zou zijn om te ontwaken in een van deze huisjes aan het water. Wat een gelukzakken.

8. Het stijlvolle stadhuis
Na een weekend te mogen vertoeven in Dordrecht, zijn deze acht plekken mijn absolute favorieten! Ga er dus zeker eens langs, maar vergeet zelf niet te zoeken naar de plaatsen die jouw Instagram helemaal opfleuren. Geloof me als ik zeg dat Dordrecht een ware Instagram-hemel is. Halleluja!

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Nederland
| www.holland.com
Toerisme Dordrecht | www.vvvdordrecht.nl
Bereikbaarheid
Auto
| 135 km | Vanuit Brussel rijd je zo’n twee uur
Trein | www.b-europe.com
Vanuit Brussel spoor je via Rotterdam
Vanuit Antwerpen spoor je via Roosendaal, Breda of Rotterdam
Activiteiten
Groothoofdspoort | Palingstraat 2
Grote Kerk | Lange Geldersekade 2 | Gesloten op maandag
Huis van Gijn | Nieuwe Haven 29-30 | Gesloten op maandag
Stadhuis | Stadhuisplein 1
Boottocht met Ibarone | Wij voeren met de Fraternità
Overnachten
Villa Augustus | Oranjelaan 7 | Beschikt over een eigen kleine parking

? PIN nu en plan later

Foto’s: © Katy Goelen

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *