7 fonkelnieuwe hotels die dit jaar openen

Het voorjaar van 2016 breekt aan en dat betekent voor een aantal hotels de perfecte timing om te openen. Een selectie van 7 hotels, verspreid over Europa, toont je waar je sinds kort van harte welkom bent.

Hotel1

Park Boutique Hotel**** in Varaždin, Kroatië © Park Boutique

1. Park Boutique Hotel**** in Varaždin, Kroatië
Dit nieuwe hotel in het Kroatische Varaždin focust op modern design. De gevels die afgewerkt zijn met houten balkjes geven een industriële, maar warme uitstraling. Terwijl binnen een even strak als functioneel design schittert met een knipoog naar Scandinavië. Aan luxe en comfort geen gebrek: alle kamers zijn uitgerust met een flatscreen tv met satellietaansluiting en gasten kunnen gratis gebruik maken van het wellnessgedeelte. Het restaurant presenteert een à la carte-formule met een uitgebreid wijnassortiment. Let wel op: het hotel telt maar 19 kamers. Meer info: www.park-boutique-hotel.eu/en/

Martinhal Chiado in Lissabon, Portugal

Martinhal Chiado in Lissabon, Portugal © Martinhal

2. Martinhal Chiado in Lissabon, Portugal
Het 5* familieresort Martinhal Beach Resort & Hotel opent dit voorjaar in Portugal twee nieuwe familiehotels, waarvan een in Lissabon. Martinhal Lisbon Chiado Family Suites voluit ligt midden in het centrum van de stad in de gelijknamige trendy wijk. Het concept van het nieuwe resort is duidelijk: de 37 luxe appartementen op maat van kinderen in de blok gelegen tussen Largo de Camões en Cais de Sodre willen gezinnen een onvergetelijke tijd bezorgen in de Portugese hoofdstad. Een Kids Club vangt dan weer de kinderen op als de ouders ’s avonds eens met z’n tweetjes op pad willen. Ontbijten kan alleen in je eigen appartement, waar authentieke Portugese bakkers en supermarktjes je gelukkig wel omringen. Meer info: www.martinhal.com/chiado/en/

TITANIC Chaussee Berlin in Berlijn, Duitsland

TITANIC Chaussee Berlin in Berlijn, Duitsland © TITANIC

3. TITANIC Chaussee Berlin in Berlijn, Duitsland
Een gloednieuw en gigantisch viersterrenhotel in Mitte, letterlijk het midden, van Berlijn. Alles wat je verwacht, is aanwezig: 389 volledig uitgeruste kamers, een restaurant met Mediterraanse keuken en een wellness van 3.000 m² inclusief zwembad. Bovendien kan je hier dankzij de 15 conferentiezalen ook goed terecht om zaken te doen. Maar blijf vooral niet te lang hangen in de luxe van dit nieuwe hotel. De ideale locatie, Chausseestraße, laat toe om de stad in een mum van tijd te ontdekken. Meer info: www.titanic.com.tr/titanicchausseeberlin/default-en.html

mARTigny Boutique Hotel in Martigny, Zwitserland

mARTigny Boutique Hotel in Martigny, Zwitserland © mARTigny Boutique Hotel

4. mARTigny Boutique Hotel in Martigny, Zwitserland
Kunstliefhebbers opgelet! In het mARTigny Boutique Hotel kun je nu zorgeloos je hart ophalen. De 52 kamers zijn namelijk gelinkt aan een artiest waarvan de werken tentoongesteld staan in de Fondation Pierre Gianadda. Je kan bijvoorbeeld slapen in een Picasso- of Monetkamer. Bovendien besteedt het hotel aandacht aan sociale integratie en stelt het 30 personen met een verstandelijke handicap te werk. Zin in een culturele trip in combinatie met een dag skiën in Verbier? Dan is deze stek een goede uitvalbasis. Meer info: www.martigny-hotel.ch

Hotel Nomad**** in Bazel, Zwitserland

Hotel Nomad**** in Bazel, Zwitserland © Wallpaper*

5. Hotel Nomad**** in Bazel, Zwitserland
Eentje voor hippe vogels want zoals de naam het doet vermoeden richt dit Design & Lifestyle viersterrenhotel zich op jonge, hippe stadsnomaden die vergroeid zijn met de digitale media. De meubels werden ontworpen door designer This Weber uit Zürich en die toont aan dat design en authenticiteit perfect samengaan. 1.500 m² geweven wollen stof temperen de betonnen wanden terwijl de speelse details zoals de ronde bureaulampen perfect samengaan met de kleurrijke kussens. In de Eatery, het restaurant van het hotel, proef je van een wereldkeuken in een turkoois decor. Meer info: www.nomad.ch/en/home/

Motel One in Amsterdam, Nederland

Motel One in Amsterdam, Nederland © Motel One

6. Motel One in Amsterdam, Nederland
De eerste Nederlandse vestiging van de Duitse designhotelketen opent dit jaar zijn deuren in Amsterdam. 320 betaalbare kamers liggen voortaan tegenover het beurs- en congrescentrum RAI en op 400 meter van het gelijknamige treinstation. De One Louge die dient als woonkamer, bar en ontbijtcafé wordt in elke hotel met lokale thema’s uitgedost. In Amsterdam mogen dan fietsen, tulpen en de typische grachtenpaarden niet ontbreken. Opvallend zijn ook de originele decoraties: aan de muur hangen bagagedragers waar gasten een boodschap op papier kunnen achterlaten, een bloemenprintje versiert de trap en boven de grote ontbijttafel hangt een glazen lamp in de vorm van een tuin met planten die een tuinman effectief komt verzorgen. Meer info: www.motel-one.com/en/

IBEROSTAR Grand Hotel Portals Nous in Mallorca, Spanje

IBEROSTAR Grand Hotel Portals Nous in Mallorca, Spanje © IBEROSTAR

7. IBEROSTAR Grand Hotel Portals Nous op Mallorca, Spanje
In mei van dit jaar zal dit pareltje van hotelketen IBEROSTAR het eerste hotel zijn uit ‘The Grand Collection’ dat zal openen op het eiland Mallorca, meer bepaald in de baai van Portals Nous, nabij de stad Calvià. Het hotel zal 63 kamers tellen en alle eigenschappen van een vijfsterrenhotel bezitten Leuk detail: de Nederlandse ontwerper Marcel Wanders ontwierp het gebouw wat bovendien beschikt over een innovatief gevelsysteem dat de temperatuur van de gemeenschappelijke ruimtes beter controleert en regelt. Meer info: www.iberostar.com/en

Coverfoto: © Wallpaper*

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *