Eten en drinken in Dordrecht: dit zijn onze favoriete adresjes

Dordrecht heeft een heleboel trendy zaken waar je heerlijk kan tafelen of proeven van typische Dordtse specialiteiten. Met elk een eigen en uniek concept, zijn dit de plekjes die je volgens ons gezien moet hebben!

We gingen onder meer op ontdekking in de omliggende straatjes van de Voorstraat, de centrale winkelstraat in Dordrecht, en dit zijn onze favoriete plekken om te eten en drinken!

Het uitgebreide ontbijt in Villa Augustus.

In de winkel scoor je niet alleen vers eten, ook een leuk souvenirtje!

Ontbijten in Villa Augustus
Villa Augustus is een voormalige Dordtse watertoren die vandaag de dag dienst doet als hotel. Het bijhorende restaurant situeert zich in het voormalig pompgebouw dat je makkelijk kan bereiken via de groentetuin. Zowel gasten als bezoekers kunnen hier smullen van een heerlijk ontbijtbuffet. Het uitgebreid assortiment van belegde croissant of seizoensfruit zorgt ervoor dat kiezen sowieso verliezen wordt. Alsof dat nog niet genoeg is vind je aansluitend aan het restaurant een klein marktje. Naast huisbereide producten kan je hier boeken, kunst en brocante vinden. Een echte hot spot voor de snuisteraars onder ons.

Praktisch
Oranjelaan 7
Het restaurant is geopend voor ontbijt, lunch en diner.
Maandag t/m donderdag van 7.00 – 24.00 uur
Vrijdag van 7.00 – 1.00 uur
Zaterdag van 8.00 – 1.00 uur
Zondag van 8.00 – 24.00 uur
De keuken is dagelijks geopend tot 22.45 uur

eten en drinken in Dordrecht

Het is heerlijk koffiekletsen bij Coffeelicious.

Coffeelicious, de place to be voor koffieaddicts
Er is niets beter dan de geur van vers gebak die je tegemoet komt op een koude regenachtige dag. Tijdens ons bezoek aan Coffeelicious heerst er een gezellige drukte. Alles dat hier over de toonbank gaat wordt binnenshuis gemaakt. Je ziet dan ook verschillende werknemers druk aan het bereiden achter de balie. Naast ontbijt en lunch draait alles hier rond koffie en taart. Een huisgemaakte koffie proberen is dan ook een absolute must.

Praktisch
Wijnstraat 182
Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur
Zaterdag t/m maandag van 10.00 – 17.00 uur

eten en drinken in Dordrecht

Kies je favoriete smaak en drink je chocolademelk op in de winkel!

Een Dordtenaartje proeven bij ‘nJoy Chocolate
Deze zaak in Dordrecht bestaat voor wie elke dag wel chocolade kan eten en drinken. ‘nJoy Chocolate is een artisanaal chocoladeatelier waar met meer dan 30 soorten chocolade eigen creaties worden gemaakt. Met wel 50 verschillende soorten bonbons en 12 verschillende soorten chocolademelk kan iedere chocoladeliefhebber zijn hart hier ophalen. Vergeet zeker geen Dordtenaartje te proberen. Deze chocoladebonbon is zoet, zout, zuur, bitter, hard en zacht in één praline! Je stopt de bonbon in één keer helemaal in je mond, vervolgens één of twee keer doorbijten, stoppen met kauwen en hem nog even tot ontwikkeling laten komen. Van een smaakbom gesproken…

Praktisch
Voorstraat 320
Dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 18.00 uur
Zondag 12.00 – 17.00 uur

eten en drinken in Dordrecht

Zusjes is een schattig zaakje met lekkere lunchgerechtjes.

Vegetarisch lunchen bij Zusjes
Zusjes is een lunchroom ten midden van de Voorstraat. De ideale plek om even te pauzeren en lekker te eten en drinken tijdens het shoppen in Dordrecht. Er worden uitsluitend vegetarische en vegan gerechten geserveerd met het oog op eerlijke en pure smaken. Het ruime assortiment van zoete verleidingen, soepen, salades, tosti’s en yoghurt bowls maakt het kiezen er alvast niet makkelijker op. Weet je niet wat te nemen?  Ga dan voor één van de Zusjes hun specialiteiten. Zo bereiden ze dagelijks huisgemaakte taarten (bv. worteltaart) of Engelse scones met jam & clotted cream.

Praktisch
Voorstraat 431
Dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 17.00 uur

Knotsgekke smaken popcorn vind je in Dordrecht!

Popping by bij Allenbrand’s Gourmet Popcorn
Ben jij ooit al in een popcornwinkel geweest? Wij alleszins nog niet! Deze hippe zaak opende zijn deuren in november 2018. Eigenaren Joshua Allenbrand en zijn partner Mirjam baten dit klein zaakje vol enthousiasme uit. Joshua, origineel afkomstig uit Amerika, kreeg de popcornmicrobe over van zijn familie. Na de verhuis van Amerika naar Dordrecht, besloot hij al snel dat de Dordrechtenaren te kennis moesten maken met de kunst van het popcorn maken. Natuurlijk kan je hier niet zomaar zoete en zoute popcorn vinden. Je hebt hier een heuse waslijst aan de allergekste smaken. Onze favoriet? Zonder twijfelen de popcorn met jalapeño smaak!

Praktisch
Voorstraat 284
Woensdag 10.00 – 18.00 uur
Donderdag 10.00 – 21:00 uur
Vrijdag t/m zaterdag 10.00 – 18.00 uur

eten en drinken in Dordrecht

Bij BRUT gingen we aperitieven en smikkelden er met veel smaak een tapasplankje naar binnen.

Aperitieven bij BRUT Food & Wine bar
Lekkere wijn, vlotte bediening, gezelligheid en overheerlijke gerechtjes. Dat is wat je bij BRUT Food & Wine bar kan verwachten. BRUT onderscheidt zich door kwalitatieve wijnen te serveren die hand in hand gaan met de kleine gerechtjes op de kaart. De werknemers zijn volledig thuis in de wijnwereld, aarzel dus zeker niet om advies te vragen over welke combinaties voor een harmonieus geheel zorgen. Wij gingen er aperitieven en smikkelden er met veel smaak een tapasplankje naar binnen.

Praktisch
Groenmarkt 121
Woensdag 12.00 – 22.00 uur
Donderdag t/m Zaterdag 12.00 – 01.00 uur (tuin: tot 23.30 uur)
Zondag 12.00 – 22.00 uur

eten en drinken in Dordrecht

Een breed arsenaal aan gezonde gerechten vind je bij Khotinsky.

Dineren bij Khotinsky
Kothinsky is een sfeervolle bar/bistro die zich situeert zich in de oude energiecentrale van Dordrecht. Deze culturele hot spot ligt net buiten het centrum, maar is zeker een bezoekje waard. De indrukwekkend grote ruimte (met 15 meter hoge nok!) werd omgevormd tot bar/bistro met het oog op het behouden van de originele industriële elementen. De warme, ongedwongen sfeer nodigt uit tot in de late uurtjes te blijven plakken. Oh en het lekkere eten niet te vergeten! De compacte, gevarieerde kaart bestaat uit moderne smakelijke gerechtjes. Voor de vegetariërs onder ons kan ik alvast de kikkererwten köfte zeker aanraden!

Praktisch
Noordendijk 148
Dinsdag t/m donderdag 12.00 – 23.00 uur
Vrijdag t/m zaterdag 12.00 – 01.00 uur
Zondag 12.00 – 23.00 uur

? PIN nu en plan later

Coverfoto: © Fien Van Lint

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *