Reisreporters top 10 te bezoeken steden in 2018

Onze Reisreporters hebben het afgelopen jaar heel wat afgereisd en bij elkaar geschreven. Binnen de categorie steden zijn er ons 10 plekken bijgebleven die absoluut een bezoek verdienen. Snel een weekendje weg of een uitgebreide citytrip, de keuze is aan jou. Deze 10 steden bevelen we alleszins warm aan.

Steden2018_PafosPafos, de hoofdstad van Cyprus, was vorig jaar Culturele Hoofdstad van Europa. In de aanloop naar de festiviteiten reisde Reisreporter Kiënta ernaartoe. Maar zelfs zonder deze prestigieuze titel word je in Pafos bedolven onder cultuur. De volledige stad staat namelijk al sinds 1980 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De zon krijg je er gratis bij!

“In het charmante stadje Pafos wandel je in een echt openluchtmuseum.”

 

steden2018_edinburghReisreporter Steven beleefde Schotland in een notendop dankzij haar fascinerende hoofdstad Edinburgh. Hier bezoek je namelijk prachtige kastelen, kom je op adem in de schitterende natuur en leer je als de beste whisky proeven. Zelfs de kids zullen het er naar hun zin hebben dankzij de knotsgekke musea die de stad te bieden heeft!

“In de 4 dagen dat ik Edinburgh aandeed, verveelde ik mezelf op geen enkel moment.”

 

steden2018_stockholmmReisreporter Katy ging in het koude februari op ontdekking in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Een pareltje voor wie van die Scandinavische vibe houdt! De stad zelf verovert je hart met haar middeleeuws centrum Gamla Stan en het bijna volledig intact gebleven schip Vasa. Bovendien is de pure Zweedse natuur nooit veraf!

“Na de kleine straatjes van het oude stadscentrum Gamla Stan te verkennen, voelt het alsof ik de stad reeds op m’n duimpje ken.”

 

steden2018_innsbruckInnsbruck zal niet gemakkelijk op een doorsnee citytriplijstje pronken, maar toch heeft de stad heel wat te bieden voor de nieuwsgierige toerist. Reisreporter Bruno bezocht de Tiroolse hoofdstad in volle vaart en ontdekte net genoeg om overtuigd te raken van haar potentieel. Zowel in de zomer als in de winter een aanrader!

“Zelfs wie weinig tijd heeft, beleeft er voldoende hoogtepunten voor een buitengewone en ongedwongen citytrip boordevol straffe verhalen.”

 

steden2018_thunNog in het rijtje van onconventionele citytripbestemmingen past de Zwitserse stad Thun. Reisreporter Steven werd er helemaal verliefd op de Franse allure de die plek uitstraalt. De burchten voeren je terug in de tijd en aan de oevers van de Thunersee is het heerlijk nagenieten met een glaasje wijn. Wat wil een mens nog meer?

“Thun is gemoedelijk, boeiend en een bezoek meer dan waard.”

 

steden2018_lissabonVolgens Reisreporter Kiënta behoort Lissabon beslist tot de klassiekers der citytripsteden omdat de stad zoveel te bieden heeft: een uitgebreide lokale gastronomie, heel wat cultuur, een bruisend uitgaansleven en toffe winkelstraten. Voor wie de Portugese hoofdstad nog op zijn lijstje heeft staan, je moest al weg zijn!

“Hier snuif je elke minuut kunst en cultuur op, en de geur van versgebakken pasteitjes.”

 

steden2018_lodz2Wie Polen zegt, denkt meteen aan Warschau of Krakau. Ook de moeite, maar wedden dat Reisreporter Katy je overtuigt om ook eens naar Lodz af te zakken? De 3de grootste stad in Polen deed haar denken aan het kleine broertje van Berlijn, maar heeft bovenal een enorm toeristisch potentieel. Hippe buurten schieten er als paddenstoelen uit de grond zonder in te boeten aan Lodz’ boeiende geschiedenis!

“Ik heb hoge verwachtingen voor dit Berlijnse broertje.”

 

steden2018_salzburgDe Oostenrijkse stad Salzburg staat bekend als de geboorteplek van Mozart en het decor van ‘The Sound of Music’. Reisreporter Dragana bezocht de stad afgelopen jaar voor het eerst en leerde dat de plek méér te bieden heeft: een rijke geschiedenis, adembenemende architectuur en heerlijke adresjes!

“Het rijke verleden van Salzburg prikkelt iedereen!”

 

Steden2018_minsk
Echt eens zin in een niet-alledaagse citytrip? Minsk is een bijzonder alternatief! Reisreporter Kiënta zakte af naar de Wit-Russische hoofdstad en keek er haar ogen uit op de indrukwekkende, statige architectuur. Het vroegere communisme en het huidige autoritaire regime laten er nog altijd hun sporen na, maar dat draagt enkel bij tot een uiterst boeiende beleving!

“Achter die strenge façade valt heel wat te ontdekken!”

 

steden2018_valletta
Uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa 2018, maar eigenlijk heeft het die titel niet nodig. Valletta, hoofdstad van Malta, veroverde het hart van Reisreporter Kiënta dankzij haar boeiende architecturale mix, lekker eten en onweerstaanbare uitzichten! Het uitgebreide culturele aanbod dit jaar zorgt bovendien voor een extra reden om de plek snel te bezoeken!

“Met warme zomers en zachte winters vormt het een ideaal alternatief voor ons guur Belgische weer.”

 

Coverfoto: © Kiënta Martens

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *