De 12 beste Europese overdekte markthallen

Een overdekte markthal waar je kan proeven van de beste lokale specialiteiten slaan we niet snel over op citytrip. In elke hippe stad winkelen we het liefst aan de kraampjes vol verse lekkernijen. Bovendien kijk je vaak je ogen uit bij de prachtig bewaarde hallen met een fenomenale architectuur. Dit zijn onze 12 favorieten!

La Boqueria in Barcelona: bezoek je Spanje? Houd dan halt in ten minste één overdekte markt. In Barcelona vind je La Boqueria, ontstaan als extra vleeshal bij een al bestaande markt. Nu staat de plek op zichzelf en trekt het heel wat volk. Dat heeft misschien ook te maken met het feit dat de hal vlak aan de Ramblas ligt. Stap er ondanks de drukte eens binnen en proef van alles wat, de keuze is er enorm! Open van dinsdag tot zaterdag van 18u tot 23u en op zondag van 12u30 tot 23u. © Nicole Hanusek via Flickr Creative Commons

La Boqueria in Barcelona: bezoek je Spanje? Houd dan halt in ten minste één overdekte markt. In Barcelona vind je La Boqueria, ontstaan als extra vleeshal bij een al bestaande markt. Nu staat de plek op zichzelf en trekt het heel wat volk. Dat heeft misschien ook te maken met het feit dat de hal vlak aan de Ramblas ligt. Stap er ondanks de drukte eens binnen en proef van alles wat, de keuze is er enorm! Open van dinsdag tot zaterdag van 18u tot 23u en op zondag van 12u30 tot 23u. © Nicole Hanusek via Flickr Creative Commons

Berlin Village Market in Berlijn: voor wie een hippe plek zoekt in de Duitse hoofdstad voor een snelle hap moet naar het RAW Gelände in de wijk Friedrichshain. Op dit terrein repareerde men 1,5 eeuw geleden locomotieven en treinwagons, maar sinds 2016 is het de thuishaven van menig eetkraampje. Uit het vuistje eet je hier Taiwanese, Oostenrijkse en Duitse gerechten. ’s Avonds treden er ook verschillende bands en dj’s op voor extra sfeer. Elke zondag open van ’s middags tot middernacht. © Berlin IckLiebeDir via Flickr Creative Commons

Berlin Village Market in Berlijn: voor wie een hippe plek zoekt in de Duitse hoofdstad voor een snelle hap moet naar het RAW Gelände in de wijk Friedrichshain. Op dit terrein repareerde men 1,5 eeuw geleden locomotieven en treinwagons, maar sinds 2016 is het de thuishaven van menig eetkraampje. Uit het vuistje eet je hier Taiwanese, Oostenrijkse en Duitse gerechten. ’s Avonds treden er ook verschillende bands en dj’s op voor extra sfeer. Elke zondag open van ’s middags tot middernacht. © Berlin IckLiebeDir via Flickr Creative Commons

Great Market Hall in Boedapest: de grootste markthal van de Hongaarse hoofdstad is een stijlmix tussen een Turkse moskee en een Frans treinstation. Het werd ontworpen door de bekende Hongaarse architect Samu Pecz in 1890. De man eert zowel Gustave Eiffel omwille van het ijzerwerk aan de binnenkant als Gaudi dankzij flamboyante buitengevels. Hier proef je de beste lángos, de ultieme Hongaarse snack: een gefrituurd deegje met zure room en kaas. Open van dinsdag tot vrijdag van 6u tot 18u, op maandag van 6u tot 17u en op zaterdag van 6u tot 15u. © Miroslav Petrasko via Flickr Creative Commons

Great Market Hall in Boedapest: de grootste markthal van de Hongaarse hoofdstad is een stijlmix tussen een Turkse moskee en een Frans treinstation. Het werd ontworpen door de bekende Hongaarse architect Samu Pecz in 1890. De man eert zowel Gustave Eiffel omwille van het ijzerwerk aan de binnenkant als Gaudi dankzij flamboyante buitengevels. Hier proef je de beste lángos, de ultieme Hongaarse snack: een gefrituurd deegje met zure room en kaas. Open van dinsdag tot vrijdag van 6u tot 18u, op maandag van 6u tot 17u en op zaterdag van 6u tot 15u. © Miroslav Petrasko via Flickr Creative Commons

Kauppahalli in Helsinki: deze markthal, geopend sinds 1889 in een prachtig bakstenen gebouw afgewerkt met glas, telt 24 kleine eetstandjes met heerlijke gerechtjes. Lokale vis en vlees, een smakelijke koffie, verschillende soorten brood, vers fruit, kazen, oriëntaalse producten en vegetarische gerechten staan hier op het menu. De ideale plek om op te warmen van de koude buitentemperaturen! Open van maandag tot vrijdag van 8u tot 18u, op zaterdag van 8u tot 16u. © Simon Collison via Flickr Creative Commons

Kauppahalli in Helsinki: deze markthal, geopend sinds 1889 in een prachtig bakstenen gebouw afgewerkt met glas, telt 24 kleine eetstandjes met heerlijke gerechtjes. Lokale vis en vlees, een smakelijke koffie, verschillende soorten brood, vers fruit, kazen, oriëntaalse producten en vegetarische gerechten staan hier op het menu. De ideale plek om op te warmen van de koude buitentemperaturen! Open van maandag tot vrijdag van 8u tot 18u, op zaterdag van 8u tot 16u. © Simon Collison via Flickr Creative Commons

Spice Bazaar in Istanbul: ooit van plan om naar de Turkse stad Istanbul te reizen? Dan staat een bezoek aan een de overdekte markt gelijk aan een 360° culturele beleving. De bekende en oude Spice Bazaar, niet te verwarren met de Grand Bazaar die eerder toeristisch is, vind je in het Eminönü district, vlakbij de rivier Bosphorus. Kruidige aroma’s, gedroogd fruit, zoetigheden en een heleboel andere smakelijke ingrediënten liggen er uitgestald. Neem je tijd om een praatje te maken met de verkopers, misschien kom je wel originele recepten te weten! Open van maandag tot vrijdag van 8u tot 19u30. © Héctor de Pereda via Flickr Creative Commons

Spice Bazaar in Istanbul: ooit van plan om naar de Turkse stad Istanbul te reizen? Dan staat een bezoek aan een de overdekte markt gelijk aan een 360° culturele beleving. De bekende en oude Spice Bazaar, niet te verwarren met de Grand Bazaar die eerder toeristisch is, vind je in het Eminönü district, vlakbij de rivier Bosphorus. Kruidige aroma’s, gedroogd fruit, zoetigheden en een heleboel andere smakelijke ingrediënten liggen er uitgestald. Neem je tijd om een praatje te maken met de verkopers, misschien kom je wel originele recepten te weten! Open van maandag tot vrijdag van 8u tot 19u30. © Héctor de Pereda via Flickr Creative Commons

Torvehallerne in Kopenhagen: in het centrum van de stad, vlak bij de Botanische Tuin, ligt deze overdekte markthal. Aan maar liefst 60 verschillende eetstandjes verkopen ze zo goed als alles. Van verse vis tot vlees en gourmet en zelfs chocolade en exotische kruiden; hier vind je meer dan genoeg ingrediënten, bovendien biologisch geteeld, om een divers menu op tafel te toveren. Proef zeker eens van grød, een typische Deense pap. Dagelijks geopend. © Heather Sperling via Flickr Creative Commons

Torvehallerne in Kopenhagen: in het centrum van de stad, vlak bij de Botanische Tuin, ligt deze overdekte markthal. Aan maar liefst 60 verschillende eetstandjes verkopen ze zo goed als alles. Van verse vis tot vlees en gourmet en zelfs chocolade en exotische kruiden; hier vind je meer dan genoeg ingrediënten, bovendien biologisch geteeld, om een divers menu op tafel te toveren. Proef zeker eens van grød, een typische Deense pap. Dagelijks geopend. © Heather Sperling via Flickr Creative Commons

Borough Market in Londen: aan de oever van de Thames vlakbij het station van London Bridge en Southwark Cathedral ligt een van de hipste overdekte markten van Londen. Hier ontsnap je aan de drukte en chaos van de stad en word je overspoeld door geuren en smaken van over de hele wereld. Hier vind je zo goed als elk gerecht ter wereld: van Afrikaans tot Balkans, Indisch of Thais. Sla ook zeker de Britse specialiteiten niet over! Open van maandag tot donderdag van 10u tot 17u, op vrijdag van 10u tot 18u en op zaterdag van 8u tot 17u. © Wikimedia Commons

Borough Market in Londen: aan de oever van de Thames vlakbij het station van London Bridge en Southwark Cathedral ligt een van de hipste overdekte markten van Londen. Hier ontsnap je aan de drukte en chaos van de stad en word je overspoeld door geuren en smaken van over de hele wereld. Hier vind je zo goed als elk gerecht ter wereld: van Afrikaans tot Balkans, Indisch of Thais. Sla ook zeker de Britse specialiteiten niet over! Open van maandag tot donderdag van 10u tot 17u, op vrijdag van 10u tot 18u en op zaterdag van 8u tot 17u. © Wikimedia Commons

Mercado de San Miguel in Madrid: in de Spaanse hoofdstad is deze markthal een trekpleister in het centrum! Het gebouw ligt op wandelafstand van de bekende Plaza Mayor en werd in 1916 vervaardigd uit zuiver ijzer. Alles van vlees tot groenten, yoghurt en banketbakkerij brengt het water je in de mond. Combineer met een goed glas wijn of lekker biertje en het plaatje is compleet! Open van zondag tot woensdag van 10u tot middernacht en van donderdag tot zaterdag van 10u en 12u. © Mattia Panciroli via Flickr Creative Commons

Mercado de San Miguel in Madrid: in de Spaanse hoofdstad is deze markthal een trekpleister in het centrum! Het gebouw ligt op wandelafstand van de bekende Plaza Mayor en werd in 1916 vervaardigd uit zuiver ijzer. Alles van vlees tot groenten, yoghurt en banketbakkerij brengt het water je in de mond. Combineer met een goed glas wijn of lekker biertje en het plaatje is compleet! Open van zondag tot woensdag van 10u tot middernacht en van donderdag tot zaterdag van 10u en 12u. © Mattia Panciroli via Flickr Creative Commons

Hala Koszyki in Warschau: sinds half oktober 2016 telt Polen z’n allereerste overdekte markthal. Letterlijk betekent ‘Hala Koszyki’ Mandenhal en vormde het een plek waar veel inwoners van Warschau als kind al naar de markt kwamen. Nu is de plek overdekt en erg vergelijkbaar met de overdekte markten uit Spanje en Portugal. De hal, zo’n 100 jaar oud, werd volledig gerenoveerd met aandacht voor de oorspronkelijke architectuur en originele elementen, zoals de oude bakstenen. De art-nouveaugevels werden opgefrist en het stalen raamwerk kreeg opnieuw z’n oorspronkelijke kleur. Je vindt hier naast street food en een wereldkeuken ook traditionele Poolse gerechten. © Wikimedia Commons

Hala Koszyki in Warschau: sinds half oktober 2016 telt Polen z’n allereerste overdekte markthal. Letterlijk betekent ‘Hala Koszyki’ Mandenhal en vormde het een plek waar veel inwoners van Warschau als kind al naar de markt kwamen. Nu is de plek overdekt en erg vergelijkbaar met de overdekte markten uit Spanje en Portugal. De hal, zo’n 100 jaar oud, werd volledig gerenoveerd met aandacht voor de oorspronkelijke architectuur en originele elementen, zoals de oude bakstenen. De art-nouveaugevels werden opgefrist en het stalen raamwerk kreeg opnieuw z’n oorspronkelijke kleur. Je vindt hier naast street food en een wereldkeuken ook traditionele Poolse gerechten. © Wikimedia Commons

Markthal in Rotterdam: in 2014 opende dit hoefijzervormig gebouw de deuren. Het gigantische complex ter waarde van 175 miljoen euro beschikt over talloze winkels en eetstandjes met terrasjes. Hier proef je van pittige worstenbroodjes uit Suriname of echte kaas uit Gouda terwijl je voor familie souvenirtjes bij elkaar zoekt. Dagelijks geopend. © Pixabay

Markthal in Rotterdam: in 2014 opende dit hoefijzervormig gebouw de deuren. Het gigantische complex ter waarde van 175 miljoen euro beschikt over talloze winkels en eetstandjes met terrasjes. Hier proef je van pittige worstenbroodjes uit Suriname of echte kaas uit Gouda terwijl je voor familie souvenirtjes bij elkaar zoekt. Dagelijks geopend. © Pixabay

Östermalms Saluhall in Stockholm: deze markthal uit 1888 ligt in de chiquere wijk van de Zweedse hoofdstad en dat merk je ook aan de producten die je er vindt. Vooral delicatessen en verfijnde Zweedse lunches nemen de bovenhand. Proef van vers gemaakte chokladsnittar, bijzondere chocoladekoekjes, of bestel een bordje vol smakelijke vis en zelfs sushi. Open van maandag tot donderdag van 9u tot 16u, op vrijdag van 9u30 tot 19u en op zaterdag van 9u30 tot 16u. © Sharon Hahn Darlin via Flickr Creative Commons

Östermalms Saluhall in Stockholm: deze markthal uit 1888 ligt in de chiquere wijk van de Zweedse hoofdstad en dat merk je ook aan de producten die je er vindt. Vooral delicatessen en verfijnde Zweedse lunches nemen de bovenhand. Proef van vers gemaakte chokladsnittar, bijzondere chocoladekoekjes, of bestel een bordje vol smakelijke vis en zelfs sushi. Open van maandag tot donderdag van 9u tot 16u, op vrijdag van 9u30 tot 19u en op zaterdag van 9u30 tot 16u. © Sharon Hahn Darlin via Flickr Creative Commons

Mercat Central in Valencia: de in art-nouveaustijl opgetrokken overdekte markt uit 1914 is aan de buitenkant alleen al een plaatje. Binnenin word je verwend met een assortiment aan regionale producten verspreid over 300 handelstandjes. Wil je de markt een bezoekje brengen? Wees er dan op tijd bij. De hal sluit in de vroege namiddag wanneer de siësta begint en opent dan pas de volgende dag. Open van maandag tot zaterdag van 7u tot 15u. © Wikimedia Commons

Mercat Central in Valencia: de in art-nouveaustijl opgetrokken overdekte markt uit 1914 is aan de buitenkant alleen al een plaatje. Binnenin word je verwend met een assortiment aan regionale producten verspreid over 300 handelstandjes. Wil je de markt een bezoekje brengen? Wees er dan op tijd bij. De hal sluit in de vroege namiddag wanneer de siësta begint en opent dan pas de volgende dag. Open van maandag tot zaterdag van 7u tot 15u. © Wikimedia Commons

La Boqueria in Barcelona: bezoek je Spanje? Houd dan halt in ten minste één overdekte markt. In Barcelona vind je La Boqueria, ontstaan als extra vleeshal bij een al bestaande markt. Nu staat de plek op zichzelf en trekt het heel wat volk. Dat heeft misschien ook te maken met het feit dat de hal vlak aan de Ramblas ligt. Stap er ondanks de drukte eens binnen en proef van alles wat, de keuze is er enorm! Open van dinsdag tot zaterdag van 18u tot 23u en op zondag van 12u30 tot 23u. © Nicole Hanusek via Flickr Creative Commons Berlin Village Market in Berlijn: voor wie een hippe plek zoekt in de Duitse hoofdstad voor een snelle hap moet naar het RAW Gelände in de wijk Friedrichshain. Op dit terrein repareerde men 1,5 eeuw geleden locomotieven en treinwagons, maar sinds 2016 is het de thuishaven van menig eetkraampje. Uit het vuistje eet je hier Taiwanese, Oostenrijkse en Duitse gerechten. ’s Avonds treden er ook verschillende bands en dj’s op voor extra sfeer. Elke zondag open van ’s middags tot middernacht. © Berlin IckLiebeDir via Flickr Creative Commons Great Market Hall in Boedapest: de grootste markthal van de Hongaarse hoofdstad is een stijlmix tussen een Turkse moskee en een Frans treinstation. Het werd ontworpen door de bekende Hongaarse architect Samu Pecz in 1890. De man eert zowel Gustave Eiffel omwille van het ijzerwerk aan de binnenkant als Gaudi dankzij flamboyante buitengevels. Hier proef je de beste lángos, de ultieme Hongaarse snack: een gefrituurd deegje met zure room en kaas. Open van dinsdag tot vrijdag van 6u tot 18u, op maandag van 6u tot 17u en op zaterdag van 6u tot 15u. © Miroslav Petrasko via Flickr Creative Commons Kauppahalli in Helsinki: deze markthal, geopend sinds 1889 in een prachtig bakstenen gebouw afgewerkt met glas, telt 24 kleine eetstandjes met heerlijke gerechtjes. Lokale vis en vlees, een smakelijke koffie, verschillende soorten brood, vers fruit, kazen, oriëntaalse producten en vegetarische gerechten staan hier op het menu. De ideale plek om op te warmen van de koude buitentemperaturen! Open van maandag tot vrijdag van 8u tot 18u, op zaterdag van 8u tot 16u. © Simon Collison via Flickr Creative Commons Spice Bazaar in Istanbul: ooit van plan om naar de Turkse stad Istanbul te reizen? Dan staat een bezoek aan een de overdekte markt gelijk aan een 360° culturele beleving. De bekende en oude Spice Bazaar, niet te verwarren met de Grand Bazaar die eerder toeristisch is, vind je in het Eminönü district, vlakbij de rivier Bosphorus. Kruidige aroma’s, gedroogd fruit, zoetigheden en een heleboel andere smakelijke ingrediënten liggen er uitgestald. Neem je tijd om een praatje te maken met de verkopers, misschien kom je wel originele recepten te weten! Open van maandag tot vrijdag van 8u tot 19u30. © Héctor de Pereda via Flickr Creative Commons Torvehallerne in Kopenhagen: in het centrum van de stad, vlak bij de Botanische Tuin, ligt deze overdekte markthal. Aan maar liefst 60 verschillende eetstandjes verkopen ze zo goed als alles. Van verse vis tot vlees en gourmet en zelfs chocolade en exotische kruiden; hier vind je meer dan genoeg ingrediënten, bovendien biologisch geteeld, om een divers menu op tafel te toveren. Proef zeker eens van grød, een typische Deense pap. Dagelijks geopend. © Heather Sperling via Flickr Creative Commons Borough Market in Londen: aan de oever van de Thames vlakbij het station van London Bridge en Southwark Cathedral ligt een van de hipste overdekte markten van Londen. Hier ontsnap je aan de drukte en chaos van de stad en word je overspoeld door geuren en smaken van over de hele wereld. Hier vind je zo goed als elk gerecht ter wereld: van Afrikaans tot Balkans, Indisch of Thais. Sla ook zeker de Britse specialiteiten niet over! Open van maandag tot donderdag van 10u tot 17u, op vrijdag van 10u tot 18u en op zaterdag van 8u tot 17u. © Wikimedia Commons Mercado de San Miguel in Madrid: in de Spaanse hoofdstad is deze markthal een trekpleister in het centrum! Het gebouw ligt op wandelafstand van de bekende Plaza Mayor en werd in 1916 vervaardigd uit zuiver ijzer. Alles van vlees tot groenten, yoghurt en banketbakkerij brengt het water je in de mond. Combineer met een goed glas wijn of lekker biertje en het plaatje is compleet! Open van zondag tot woensdag van 10u tot middernacht en van donderdag tot zaterdag van 10u en 12u. © Mattia Panciroli via Flickr Creative Commons Hala Koszyki in Warschau: sinds half oktober 2016 telt Polen z’n allereerste overdekte markthal. Letterlijk betekent ‘Hala Koszyki’ Mandenhal en vormde het een plek waar veel inwoners van Warschau als kind al naar de markt kwamen. Nu is de plek overdekt en erg vergelijkbaar met de overdekte markten uit Spanje en Portugal. De hal, zo’n 100 jaar oud, werd volledig gerenoveerd met aandacht voor de oorspronkelijke architectuur en originele elementen, zoals de oude bakstenen. De art-nouveaugevels werden opgefrist en het stalen raamwerk kreeg opnieuw z’n oorspronkelijke kleur. Je vindt hier naast street food en een wereldkeuken ook traditionele Poolse gerechten. © Wikimedia Commons Markthal in Rotterdam: in 2014 opende dit hoefijzervormig gebouw de deuren. Het gigantische complex ter waarde van 175 miljoen euro beschikt over talloze winkels en eetstandjes met terrasjes. Hier proef je van pittige worstenbroodjes uit Suriname of echte kaas uit Gouda terwijl je voor familie souvenirtjes bij elkaar zoekt. Dagelijks geopend. © Pixabay Östermalms Saluhall in Stockholm: deze markthal uit 1888 ligt in de chiquere wijk van de Zweedse hoofdstad en dat merk je ook aan de producten die je er vindt. Vooral delicatessen en verfijnde Zweedse lunches nemen de bovenhand. Proef van vers gemaakte chokladsnittar, bijzondere chocoladekoekjes, of bestel een bordje vol smakelijke vis en zelfs sushi. Open van maandag tot donderdag van 9u tot 16u, op vrijdag van 9u30 tot 19u en op zaterdag van 9u30 tot 16u. © Sharon Hahn Darlin via Flickr Creative Commons Mercat Central in Valencia: de in art-nouveaustijl opgetrokken overdekte markt uit 1914 is aan de buitenkant alleen al een plaatje. Binnenin word je verwend met een assortiment aan regionale producten verspreid over 300 handelstandjes. Wil je de markt een bezoekje brengen? Wees er dan op tijd bij. De hal sluit in de vroege namiddag wanneer de siësta begint en opent dan pas de volgende dag. Open van maandag tot zaterdag van 7u tot 15u. © Wikimedia Commons

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *