Nieuw Bangkok

Wegdromen tussen wolkenkrabbers: wat je niet mag missen in Nieuw Bangkok

Bangkok is een stad met twee gezichten. Na haar eerste ervaring in Oud Bangkok, gaat Reisreporter Fien op verkenning in het nieuwe district van de stad. De tempels ruilt ze in voor wolkenkrabbers, en de lokale marktjes worden omgetoverd tot heuse shoppingmalls. “Ongelooflijk hoe je in één stad prachtige cultuur kan opsnuiven en tegelijkertijd op ontdekking kan gaan in een hypermoderne metropool.”

Bangkok vanuit vogelperspectief
Wat mag je alvast zeker op je lijstje zetten in Nieuw Bangkok? Een bezoek aan de King Power Mahanakhon. Dit indrukwekkend gebouw werd in 2018 geopend en is met zijn 314 meter hoogte meteen ook het hoogste gebouw van Thailand. Met de lift stijg je eerst 74 verdiepen (tegen 480 meter per minuut!) die je tot een panoramisch uitkijkpunt brengt. Vandaaruit kan je nogmaals een lift nemen die je tot het 78ste en meteen ook de hoogste verdieping brengt. De avonturiers onder ons kunnen op deze rooftop zelfs over een glazen vloer wandelen (= de Mahanakhon skywalk). Een absolute aanrader! Zolang je geen last hebt van hoogtevrees toch..

Nieuw Bangkok

Op 314 meter genieten van de skyline van Bangkok.

Bibberen op de Mahanakhon skywalk!

Ontsnappen aan de hitte
Je zou denken, shoppingmalls… die hebben we bij ons thuis toch ook? En toch is het heerlijk hier een namiddagje te verdwalen. Terwijl je kan genieten van een sterk staaltje architectuur slenter je langs de trendy winkeltjes in het Siam Centre of neem je een kijkje bij de luxueuzere merken in het naastgelegen Siam Paragon. De ideale activiteit om op het heetst van de dag even aan de hitte te ontsnappen. De shoppingmalls zijn trouwens heel eenvoudig te bereiken via de BTS Skytrain (= een soort van bovengrondse metro).

Koop je graag wat Thaise ingrediënten om mee naar huis te nemen? Neem dan zeker eens een kijkje in de supermarkt (= Gourmet Market) van Siam Paragon. Hier kan je vers fruit of leuke lokale producten op de kop tikken. Wij kochten er Thaise currypasta om mee naar huis te nemen (Let op: die is wel veel pikanter dan wat je thuis kan kopen).

Shoppingcentrum Siam Paragon.

Nieuw Bangkok

De batterijen opladen
Hou je van wellness? Las dan zeker eens een spa-dagje in. Het is de ideale manier om te ontspannen en je batterijen weer eens helemaal op te laden. Bangkok heeft eindeloos veel opties aan fantastische faciliteiten. Wij testten de aromatherapie in het So Sofitel Bangkok Hotel uit en waren weer helemaal zen na een ontspannende massage. Mocht je de kans hebben hier een behandeling te boeken, zeker doen! Tijdig reserveren is wel een must.

Tip! Ga je net zoals ons naar de ‘SoSpa’ (SPA van het So Sofitel Hotel)? Stop dan achteraf zeker voor een cocktailtje in de Hi-So rooftop bar. Het zicht vanop de 29ste verdieping biedt een uniek panorama over Lumpini Park en de Bangkok skyline. Een erg fotogeniek plekje.

Nieuw Bangkok

Vergeet geen cocktail te bestellen op de rooftop bar van het So Sofitel Hotel na een ontspannende wellness.

Cocktails with a view
Roof tops in Bangkok zijn helemaal in! Zelden vond ik een roof top zo indrukwekkend als die van de Vertigo en Moon Bar. Het uitzicht is er eentje om stil van te worden. Kijken en genieten.. meer moet dat niet zijn. Deze rooftop bevindt zich bovenop de 61ste verdieping van het Banyan Tree Bangkok Hotel en werd al vaker vermeld in de top 10 van beste rooftops ter wereld. De heerlijke cocktails en ontspannende loungemuziek maken het plaatje helemaal compleet. Heb je geluk, dan kan je zelfs een hitteonweer voorbij zien trekken. Een magische lichtshow dat voor een on-top-of-the-world momentje zorgt.

Nieuw Bangkok

Op de rooftop bar van Vertigo en Moon bar: een uitzicht waar je niet op uitgekeken raakt.

Het gezelligste dakterras van Bangkok
Heb je wat minder geluk met het weer of hou je van een intiemere sfeer? Dan is de Speakeasy Rooftop Bar de plek waar je moet zijn. Hoewel de Vertigo en Moon bar indruk maakt door zijn hoogte, scoort de Speakeasy Rooftop punten op intimiteit en gezelligheid. De bar situeert zich op de 24ste en 25ste verdieping waardoor je deel uitmaakt van de skyline en de naastliggende wolkenkrabbers van dichtbij kan bewonderen. Een stuk van de rooftop is trouwens overdekt waardoor je zelfs bij regenweer kan genieten van het prachtige uitzicht.

Wegdromen bij wolkenkrabbers aan het zwembad van het Pullman G Hotel.

Wegdromen tussen wolkenkrabbers
Om te overnachten in Nieuw Bangkok kozen wij voor het Pullman G hotel. Een modern luxehotel dat zich helemaal thuis voelt tussen zijn torenhoge collega’s. Met 469 kamers om uit te kiezen, positioneert Pullman G zich als vaste waarde in hartje Bangkok. Aangezien de meeste kamers zich op een redelijke hoogte bevinden kan je ’s avonds zalig indommelen met een prachtig panorama op de achtergrond. Vergeet zeker geen verfrissende duik te nemen in het buitenzwembad. ’s ochtends vroeg ben je hier nog helemaal alleen en heb je de kans om nog even te ontspannen alvorens de drukte van de stad weer in te duiken. Het hotel bevindt zich trouwens op een steenworp van de King Power Mahanakhon die je vanuit het zwembad kan bewonderen.

Nieuw Bangkok

Samed Island: welkom in het paradijs!

Zwemmen, van een zonsondergang genieten of een biertje drinken op het strand: hier is het puur genieten!

Paradijselijke stranden in de buurt van Bangkok
Thailand is natuurlijk nog veel meer dan Bangkok alleen. Op onze laatste dagen ruilen we het hectisch stadsleven in om nog even te ontspannen onder de palmbomen. Op slechts 200 kilometer ten Zuid-Oosten van Bangkok kom je terecht in de Rayong Provincie. Onze laatste nachten brengen we door op Samed Island in het charmante Le Vimarn Ao Prao Resort. Dit resort bevindt zich aan de meest rustige en luxueuze zijde van het eiland en leent zich perfect tot uitvalsbasis voor ontspannende activiteiten. De comfortabele grote kamers zijn gezellig ingericht en hebben een groot terras met zeezicht. Vakantiegevoel tot en met!

Ga eilandhoppen en spot de mooiste vissen tijdens het snorkelen.

Island hoppen en koralen bewonderen
Blijf je ook enkele dagen? Neem dan zeker deel aan één van de dagexcursies. Wij kozen voor island hopping waarbij je de mooiste omliggende eilandjes gaat bezoeken. Vraag ook zeker aan de gids of hij met de boot even kan stoppen aan de beste plekjes om te snorkelen. Extra tip: plan je dagexcursie zo vroeg mogelijk. In de namiddag durven de eilandjes al eens overspoeld te worden met toeristen.

LEES OOK. Trappen, tempels en de perfecte pad thai: dit is Oud Bangkok

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Thailand | www.tourismthailand.org/home
Voor een bezoek aan Thailand heb je een paspoort nodig dat nog minstens zes maanden geldig is. Ter plaatste betaal je met Thaise baht.
Bereikbaarheid
Vliegtuig | Turkish Airlines met overstap in Istanbul
Eten en drinken
PLU Bangkok | www.facebook.com/plubangkok
Lima Coco Resort | www.limacoco.business.site
Activiteiten
Island hoppen | boeken via het hotel of via www.absolutelyfantasticholidays.com
Watersportactiviteiten (paddleboarden, kayakken, …) | boeken via Mooban Talay Resort (Ao Noi Na)
Gids
Een gids reserveren kan via www.absolutelyfantasticholidays.com
E-mail: [email protected]
Wij hadden een fantastische gids Nam genaamd. Je kan altijd vragen of zij beschikbaar is.
Overnachten
Pullman Bangkok Hotel G | www.pullmanbangkokhotelg.com
Le Vimarn Ao Prao Resort | www.samedresorts.com/levimarn

? PIN nu en plan later

Nieuw Bangkok

Foto’s: © Fien Van Lint

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *