Reisreporters top 10 te bezoeken regio’s in 2018

Als Reisreporter komen we vaak op plekken waar we nooit eerder van gehoord hebben, maar waar het absoluut aangenaam vertoeven is. In de categorie regio’s doorkruisen we met de auto, de fiets of te voet 10 verrassende plekken in Europa. Goed voor een week lang op ontdekking ver weg van platgetreden paden.

regio2018_polesiePolen wordt alsmaar populairder als vakantieland. Niet alleen de steden vallen steeds vaker in de smaak, ook daarbuiten valt heel wat te beleven. Reisreporter Bruno trok zijn avontuurlijke schoenen aan en waagde zich aan de groene Poolse natuur in de provincie Lubelski, wat deel uitmaakt van de regio Polesië. Lublin kruist zijn pad maar ook een indrukwekkend Nationaal Park.

“Wie platgetreden paden en massatoerisme wil vermijden, is in deze corridor tussen Oost en West op zijn plaats. Maar ook wie wil ontstressen of tradities beleven zal zich niet vervelen.”

 

regio2018_StavangerReisreporter Bart heeft het antwoord gevonden op een avontuurlijke citytrip! Hij trok naar de Noorse stad Stavanger, maar ontdekte ook de plekjes errond. Stavanger blijkt namelijk de ideale uitvalbasis voor een cruise op de Lysefjord en een bezoek aan onder meer de rotsformatie Preikestolen of de duizelingwekkende berg Kjerag!

“Een trip naar Stavanger en haar omgeving is proeven van Noorwegen.”

 

regio20108_Albanie1Bij deze bestemming hebben we wat valsgespeeld want Albanië is verre van een regio, maar een heus land. Weliswaar nog erg onbekend. En net daarom besloot Reisreporter Dominique er dwars doorheen te trekken van noord naar zuid. Hij komt oog in oog te staan met het communistische verleden, typische Balkantradities, pittoreske dorpjes en een ongerepte natuur!

“Laat je niet afschrikken door de ongereptheid van het land, maar ga gewoon zelf op ontdekking. De boeiende mix van natuur en geschiedenis maakt de nieuwsgierige reiziger in je wakker!”

 

regio2018_highlandsReisreporter Katy trok het afgelopen jaar naar het betoverende Isle of Skye in Schotland. Ze liet zich volledig inpalmen op plekken met de mysterieuze naam Quiraing, Kilt Rock of Old Man of Storr. Trein, fiets en bus zijn haar trouwste reisgezellen om de adembenemende natuur helemaal in haar op te nemen, wat er bovendien voor zorgt dat haar kosten zo laag mogelijk bleven. Win-win!

“Op de treinrit terug blijf ik steeds terugdenken aan het eiland en zijn bewoners. Waar het landschap imposant, ruw en soms een beetje afschrikwekkend is, zijn de bewoners toegankelijk, sympathiek en enorm hulpvaardig.”

 

regio2018_ruhrgebiedWat ooit een aaneenschakeling van staal- en andere zware industriefabrieken vormde, is nu een toeristische trekpleister met gezellige stadjes en groene oases. Reisreporter Miet mocht zelf ondervinden welke metamorfose het Duitse Ruhrgebied de afgelopen 10 jaar heeft ondergaan. De oude fabrieken kan je nog bezoeken terwijl je met de fiets of te voet de ene groene lus na de andere maakt!

“De ontmantelde fabrieken zijn nu trendy toeristische sites en cultuurpaleizen. Ook nieuwe fiets- en wandelpaden en zelfs een natuurgebied voor vogels maakte deel uit van de hele toeristische metamorfose die het gebied tot op vandaag onderhoudt.”

 

regio2018_ausseerlandAfgelopen jaar stond er voor Reisreporter Bruno een heuse roadtrip op het programma door de veelzijdige Oostenrijkse landschappen. Ausseerland, een regio helemaal in het zuidwesten van Oostenrijk bleef hem het langste bij. De prachtige natuur overweldigde hem enorm en om dat zo te houden, laten ze je hier op verborgen plekjes maar twintig minuten toe! Een absolute aanrader om volledig te ontstressen!

“De rijkdom van Ausseerland-Salzkammergut is het vijfsterrenlandschap waar je tot rust komt en energie opdoet!”

 

Regio2018_hanzestedenVorig jaar stonden de Nederlandse Hanzesteden in de kijker tijdens de Internationale Hanzedagen. Reisreporter Kiënta kreeg de eer om er twee te leren kennen, Kampen en Deventer, maar ook Zwolle, Hasselt, Hattem, Elburg, Harderwijk, Zutphen en Doesburg zijn fiere stadjes die het bezoeken waard zijn. De Nederlandse Hanzeregio is er een van heerlijke tradities en een rijke geschiedenis. Heel onverwacht, zo dichtbij!

“Traditie verpakt in de tijdsgeest van nu, aangenaam verrassend!”

 

regio2018_Jungfrauregio3In Zwitserland viel ons dit jaar de Jungfrauregio op, gelegen in het Berner Oberland. Hoewel de streek zich ook uitstekend profileert als winterbestemming, ging Reisreporter Steven er in de zomer op ontdekking. Hij was danig onder de indruk van de prachtige berglandschappen, de vlotte treinverbindingen en de ideale wandelmogelijkheden. Ook wie het wat stedelijker wil, zit hier goed met Interlaken of Thun binnen handbereik!

“Het moet gezegd: de Jungfrauregio is werkelijk een visitekaartje voor Zwitserse perfectie. Het lijkt de hemel op aarde en … ze is echt!”

 

regio2018_luxemburgHet Groothertogdom Luxemburg is officieel geen regio, maar toch willen we je deze plek niet weerhouden. Te meer omdat het land je het gevoel geeft dat je in korte tijd een heel pak ziet en beleeft! Reisreporter Steven nam de proef op de som met de Luxemburg Card en moest toegeven dat de plek heel wat troeven heeft. Van wandelen door uitgestrekte natuurdomeinen, adrenalinekicks opdoen tijdens het mountainbiken of cultuur opsnuiven in verschillende musea: de mogelijkheden zijn eindeloos!

“In het Groothertogdom Luxemburg ben jij de VIP, aan een spotprijs!”

 

regio2018_texelAls er iemand is die het hele Nederlandse Waddeneiland Texel van harte kan aanraden, dan is het onze Reisreporter Bruno wel. Hij verbleef er een week en werd helemaal ondergedompeld in een boeiende wereld vol eilandbinken en strandjutters. Met de fiets of te voet genoot hij van de prachtige natuur en de woelige zee. Een heerlijke bestemming dichtbij!

“Dit prachtig Waddeneiland boeit ongetwijfeld in elk seizoen. Vooral de haast ongerepte natuurlandschappen met desolate vlaktes schitteren als buitengewone zeldzame zichtkaartjes.”

 

Coverfoto: © Karel De Rudder

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *