regio

Reisreporters top 5 te bezoeken regio’s in 2020

Onder het motto: kwaliteit boven kwantiteit tippen we je dit jaar geen tien, maar vijf regio’s die absoluut jouw vrije tijd verdienen. Nog mooi meegenomen: de bestemmingen waar we het over hebben, liggen niet zo gek ver van huis. Ideaal voor een weekje ertussenuit!

regio

Naar aanleiding van de 30ste verjaardag van de val van de Berlijnse Muur kreeg Duitsland vorig jaar de nodige aandacht. Ook Reisreporter Steven liet zich inspireren om de historische gebeurtenissen in de verf te zetten. Hij maakte een roadtrip in een authentiek Trabantje langsheen vergeten en onderschatte steden in de regio van voormalig Oost-Duitsland. Zijn Trabantje stopt onder meer in Dresden, Leipzig en Berlijn, maar ook de minder bekende stadjes waar de sporen van het Oost-Duitse bewind nog zichtbaar zijn zoals Rostock, Neubrandenburg en Frankfurt Oder.

Wil je net als in de film ‘Goodbye Lenin’ de voormalige DDR-beleving nog ervaren, dan is het nu het moment om dat te doen.

Malopolska, een regio in het zuiden van Polen, was voor Reisreporter Fien onbekend terrein. Maar deze groene provincie blijkt over heel wat verborgen troeven te beschikken. Bovendien is Krakau (ideaal citytripmateriaal!) de perfecte uitvalbasis om de regio te verkennen. Malopolska biedt je zowel alle rust als een wervelend avontuur. Ga wilde paarden spotten, maak kennis met de gebruiken van het lokale bergvolk Hutsul of waag je aan een afvaart op de rivier Dunajec.

Deze groene provincie zet niet minder dan acht locaties op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Na het zuiden werd ook het westen van Polen uitvoerig getest door Reisreporter Fien. Wielkopolska, ook wel het land van de honderd meren genoemd, is een topkeuze voor water- en natuurliefhebbers. Hier ga je het best op verkenning per boot. Met bijna 700 km aan waterwegen ben je zeker zoet voor een aantal weken reizen en onderweg kom je de meest bijzondere plekken tegen. Cultuur opsnuiven gaat dan weer in Poznan, de kleurrijke hoofdstad van Wielkopolska.

De groene streek kenmerkt zich voornamelijk door laagland en dankt zijn feeërieke landschap aan voormalige gletsjermeren.

regio

Wandelen en fietsen langs Zwitsers schoon, proeven van traditionele gerechten en thuiskomen in een authentiek decor. Het kan allemaal in het Zwitserse kanton Valais. Reisreporter Margot trok er in de herfst naartoe om er letterlijk te proeven van alle geneugten die de regio te bieden heeft: de oudste gletsjerwijn, de best gerijpte kastanjes, de smeuïgste raclette en de meest verfijnde wijn.

In de herfst kan je er nog zalig genieten van een zomers sfeertje bij het vallen van de bruinoranje bladeren en de eerste verse sneeuw in de bergen.

regio

Frankrijk is altijd een goed idee. De veelzijdigheid van dit land laat ons nooit in de steek. Topregio bij uitstek om deze zomer te verkennen is Bretagne. Reisreporter Fien tipt enkele bijzondere adresjes en niet te missen bezienswaardigheden. Het uitzicht (grillige kuststroken, uitgestrekte heidevelden en charmante vissersdorpjes) stelt nooit teleur en bovendien weten ze hier nog altijd wat lekker eten is!

Bretagne biedt niet alleen kust, maar heeft ook een prachtig binnenland vol valleien, bossen en rivieren.

Coverfoto: © Fien Van Lint

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *