Verrassend dichtbij: de 10 beste weekendjes weg van 2019

Om mooie dingen te zien, hoef je helemaal niet ver te gaan. Dat bewezen onze Reisreporters het afgelopen jaar. Van bezoekjes aan onze Noorderburen of twee dagen Italië tot zelfs Marokko: hier vind je ons in 2019 als we even een weekend moeten uitblazen!

De natuur in zijn puurste vorm, die vind je in het Nationaal Park De Biesbosch in het Nederlandse Werkendam, vlak bij Breda. Een kajaktochtje op het water, manoeuvreren met een fluisterboot tussen de kreken of genieten van een adembenemende zonsopgang: Reisreporter Kiënta kwam hier helemaal tot rust…

“Het schouwspel van de zwevende dauw en de dieren die langzaam ontwaken laten een verpletterende indruk achter”

De Oost-Friese Waddeneilanden? Er bestaan er 24 en ze liggen in de Waddenzee in het uiterste noordwesten van Duitsland. Reisreporter Igor bezocht er Norderney, een eiland vol contrasten. Uitwaaien op het strand of fietsen door ongerepte natuur is maar een fractie van wat je hier allemaal kan doen!

“Zelfs in volle zomerseizoen biedt Norderney volop ruimte en plaats”

Vergeet Londen, Leeds is voortaan the place to be voor een gezellige citytrip aan de andere kant van het Kanaal. Reisreporter Lynse haalde er haar hart op dankzij het vele lekkere eten, heel wat shopping centra én een stukje schitterende Engelse natuur even buiten de stad.

“Leeds is in volle opmars. Geen wonder dat de plek de laatste jaren steeds meer op de radar verschijnt”

In de hak van de Italiaanse laars maak je kennis met waanzinnige landschappen, charmante stadjes en een gulle keuken. Reisreporter Marc verkende de betoverende regio Apulië die de massatoerist nog niet gevonden heeft. Zeker de moeite om hier eens een weekend te blijven plakken!

“Net als zijn lokale keuken is de Apuliër gul en hartelijk”

Voor Reisreporter Lynse bleek de Nederlandse stad Helmond in Noord-Brabant een grote onbekende. Tot ze zich liet onderdompelen in de boeiende cultuur, uitgebreide gastronomie en knappe architectuur. Een pareltje van een weekend werd het!

“Helmond straalt helemaal die typische Nederlandse ‘look’ en beminnelijke bedrijvigheid uit”

Niet Vallée de la Loire, maar Vallée du Loir in Frankrijk ging Reisreporter Miet vorig jaar ontdekken. Een minstens even mooie plek als zijn broertje met kastelen en pittoreske dorpjes, maar met een aantal extra voordelen: goedkoper, minder druk en minder toeristisch!

“De Loir-vallei hoeft helemaal niet onder te doen met zijn honderdveertig kastelen en historische landhuizen”

Ons verste weekendje weg planden we op het Afrikaanse continent. Marrakech is zo’n veelzijdige stad dat je er wellicht langer kan vertoeven dan slechts twee dagen. Toch slaagde Reisreporter Igor erin de Marokkaanse stad te ontrafelen in slechts 48 uur!

“Marrakesh is een broeierige stadsmetropool om eindeloos in te verdwalen en je zintuigen te volgen”

Reisreporter Valerie ging op reis en nam mee… haar vriendinnen! Niet voor een shoppingtripje naar een Europese hoofdstad, wel naar het Oostenrijkse Tirol! Toegegeven, een weekend zou wat kort zijn, maar een week is perfect om de regio helemaal te leren kennen in de zon met wandelschoenen of een mountainbike.

“Samen Tirol ontdekken brengt alles voor een volmaakte reis: ontspanning, actie en de meest wonderlijke uitzichten”

Dankzij haar charmante straatjes vol herenhuizen en gezellige waterwegen die je per boot makkelijk kan ontdekken, blijft een vergelijking met Amsterdam niet lang uit. Reisreporter Katy ging een weekend lang op verkenning in de Nederlandse stad Haarlem en genoot er van een vers gebrouwen biertje en klassiekers uit de schilderkunst!

“Ontdek hier de knusse magie van een authentieke stad”

Een uitdaging om Sicilië op twee dagen te bedwingen? Niet voor Reisreporter Lynse! Het zuidwesten van het eiland kent ze nu al op haar duimpje. Na de veelzijdigheid van Palermo, de rijke Griekse geschiedenis en de heerlijke wijn kan ze al niet wachten om de rest van het eiland aan te doen!

“Vanuit Maastricht vlieg je al in twee uurtjes naar het Italiaanse Sicilië”

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *