vriendinnenvakantie Tirol

Perfecte bestemming voor een vriendinnenvakantie? Tirol!

Op zoek naar een toffe plaats om er met je vriendinnen even uit te zijn? Laat de citytrips eens links liggen. Samen Tirol ontdekken brengt alles voor de volmaakte reis: ontspanning, actie en de meest wonderlijke uitzichten. Reisreporter Valerie beleefde er met 2 vriendinnen een heerlijke tijd.

vriendinnenvakantie Tirol

Dankzij zijn harmonieuze, unieke bouwstijl en door de betoverende bloemenpracht werd Alpbach verkozen tot ‘Mooiste dorp van Oostenrijk’ en ‘Mooiste bloemendorp van Europa’. © alpbachtal

Alpbach als uitvalsbasis
Het idyllische dorpje Alpbach is de uitgelezen plaats om te verblijven in Tirol. Alpbach werd tot mooiste dorp van Oostenrijk gekroond, en dat zie je! De authentieke houten huizen, bloemenpracht en uitzichten zorgen ervoor dat je je hier niet snel verveelt. Deze buurt verkennen kan te voet, met de mountainbike en met de auto. Op een steenworp van Alpbach vind je verschillende bezienswaardigheden en prachtige natuur.

vriendinnenvakantie Tirol

Met de e-bike fietsen we langs de mooiste uitzichten over het dorp en de omgeving. Foto’s: © An Denteneer

Klimmen met de e-mountainbike
Deze bergen met een mountainbike of koersfiets beklimmen: ben je gek! Maar maak er een e-bike van en wij staan te popelen! We beginnen onze tour met een gids in Alpbach. Na een steile en spannende afdaling –met snelheden tot 45 km per uur(jaja!)- is het tijd om te klimmen. Het motortje op de fiets maakt het makkelijker, maar het blijft een hele inspanning. De tour brengt ons helemaal rond Alpbach. Zo hebben we de beste uitzichten over het dorp en de omgeving. Twee uur later zetten we voldaan en vol adrenaline de fiets weer in het rek.

vriendinnenvakantie Tirol

Rattenberg: de kleinste stad in Oostenrijk is een zeker zien en doen tip. © An Denteneer

vriendinnenvakantie Tirol

De kleinste stad in Oostenrijk
Tijd voor wat cultuur: Rattenberg is met zijn 400 inwoners de kleinste stad in Oostenrijk. Het staat bekend om zijn glasblazers en is leuk om even door te wandelen. Wij begeven ons naar de ruïne van het oude kasteel boven de stad. Van hieruit kunnen we goed zien hoe klein Rattenberg echt is. Een fijne tussenstop als je in de buurt bent.

vriendinnenvakantie Tirol

De Rundwanderweg is een wandeling van een uur waarbij je helemaal tot rust komt in de natuur rond het dorp. © An Denteneer

vriendinnenvakantie Tirol

Wandeling rond Alpbach
Na Rattenberg zijn we nog lang niet moe, dus tijd voor wat actie. De Rundwanderweg is een wandeling van een uur waarbij je helemaal tot rust komt in de natuur rond het dorp. We zijn blij met de afwisseling van bos en almen en dromen helemaal weg bij de zonsondergang die we tijdens deze wandeling meemaken.  Niet de grootste inspanning maar zeker een aanrader!

vriendinnenvakantie Tirol

De Tiefenbachklamm: een prachtige kloof waar je de kracht van water van dichtbij meemaakt! © An Denteneer

vriendinnenvakantie Tirol

Pure natuurkracht in de Tiefenbachklamm
Op een halfuurtje rijden van Alpbach ligt de Tiefenbachklamm, een prachtige kloof waar je de kracht van water van dichtbij kan meemaken. We beginnen vroeg aan deze wandeling. Dat blijkt een goed idee: onderweg komen we niemand tegen en zien we de zon heerlijk naar de hemel klimmen. Na een breder stuk waar de rivier rustig stroomt, kom je in de kloof zelf terecht. Op veel plaatsen is het pad smal en glibberig. Schoenen met stevige zolen zijn zeker geen overbodige luxe.

vriendinnenvakantie Tirol

Even geweldig genieten onderweg | In een gezellig café rusten we even uit voor we de wandeling terug starten. © An Denteneer

Te mooi om snel afscheid te nemen
De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur van het begin van de kloof tot het einde. Aan het eindpunt ligt een gezellig café. Daar rusten we even uit voor we de wandeling terug starten. Als je geen zin hebt om hetzelfde pad twee keer te doen, kan je hier een taxi nemen die je terug naar je auto brengt. Terug wandelen is echter een grote aanrader. Je ziet de kloof uit een ander perspectief en de natuur is te mooi om snel afscheid van te nemen.

vriendinnenvakantie Tirol

De natuur is te mooi om snel afscheid van te nemen! © An Denteneer

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Alpbach | Internet: www.alpbachtal.at | Alpbachtal Seenland Card: een gratis kaart voor toeristen. Geldig op openbaar vervoer, bergliften, musea, zwembad en meer.
Toerisme Tirol |Internet: www.vakantie.tirol.at (Nederlandstalig)
Toerisme Oostenijk | Internet: www.austria.info/be
Zien en doen
Rattenberg | Internet: www.rattenberg.at
Tiefenbachklamm | Internet: www.alpbachtal.at/nl/zomer/wandelen/kloven-en-ravijnen/tiefenbachklamm
E-mountainbike | internet: www.alpbachtal.at/de/sommer/biken-radfahren/e-bike
Eten en drinken
Postalm | Hnr. 184b, 6236 Alpbach | Tel. +43 699 12755926 | Internet: www.alpbachtal.at/nl/bij-ons/informatie-van-a-z/restaurant-postalm_az_3926
Overnachten en ontbijt
Haus Schneider | Check kamerbeschikbaarheid bij Haus Schneider
Bereikbaarheid
Met de wagen | Afstand Brussel – Alpbach: 880 km

Klik en ontdek meer over de Oostenrijkse regio Tirol viareisreporter.be/tag/tirol

? PIN nu en plan later
vriendinnenvakantie Oostenrijk

Beeldmateriaal: met uitzondering van de foto van Alpbach zijn alle beelden van © An Denteneer, fotografe van dienst én één van de twee vriendinnen van reisreporter Valerie.

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *