topbestemmingen voor 2022

Reisreporter tipt 10 topbestemmingen voor 2022

Het begin van het jaar staat traditiegetrouw garant voor lijstjes: lijstjes met goede voornemens, to-dolijstjes en lijstjes met de allerbeste vakantietips. Zo ook op de redactie van Reisreporter, want wat zijn nu de topbestemmingen voor 2022 volgens onze reisreporters? Die vraag zorgde voor felle discussies, maar uiteindelijk vonden we 10 unieke plekken ver weg van druk bewandelde paden. Laat je inspireren!

1. Een daguitstap in Dinant: de citadel, de saxofoon en zo veel meer

dinant topbestemmingen voor 2022 Dinant mag dan niet heel groot zijn, de stad wordt wel bij de mooiste en belangrijkste steden van België gerekend en mag dus niet ontbreken in onze lijst van topbestemmingen voor 2022! Reisreporter Evy ging op pad en ontdekte er de hoge herenhuizen, de nog hogere kerk en hoge rotswanden met daar bovenop de beroemde citadel. Wie nog meer redenen zoekt voor een bezoekje aan het stadje aan de Maas kan Maison Leffe, het museum van het Leffebier, bezoeken of binnenlopen in het museum van ‘Adolphe’ Sax, de uitvinder van de saxofoon die hier werd geboren.

2. Doornik: een van de oudste steden van België

topbestemmingen voor 2022 doornikDoornik, de stad met de 5 Klokkentorens is een van de oudste steden van België en verwondert met een mix van kunst en cultuur, gastronomie en folklore. Breng een bezoekje aan de Notre Dame-kathedraal en het Belfort, beide erkend als UNESCO-werelderfgoed. Stap het Museum voor Schone Kunsten binnen voor de rijke collectie met onder meer Vlaamse primitieven. Nog niet moe na een dagje stappen? Trek dan naar het Natuurhistorisch museum en bewonder de opgezette dieren of speel poppenkast met de meer dan 2 500 marionetten in het Museum voor textielkunsten.

3. Waals-Brabant: verscheidenheid troef in kleinste provincie van België

topbestemmingen voor 2022 Waals-BrabantWaals-Brabant wordt op toeristisch vlak helaas wat stiefmoederlijk behandeld. De provincie ligt tussen toeristische toppers als Limburg en de kust en biedt heel wat ‘niet te missen’ toppers en verborgen juweeltjes. Denk maar aan het Hergé-museum, een droombestemming voor Kuifje-fans of stripliefhebbers in het algemeen, of de magische Abdij van Villers-la-Ville, een van de mooiste ruïnesites van de Lage Landen. Wie de meer sportieve toer op wil, kan terecht in Aventure Parc in Waver, het grootste avonturenpark van België.

4. Ieper: in de schaduw van de schattige gevels

topbestemmingen voor 2022Bezoek je Ieper, dan zijn er een paar dingen die je absoluut moet zien. Denk maar aan de Last Post, elke avond om 20 uur onder de Menenpoort, en het In Flanders Fields-museum. Fiets naar het indrukwekkende Tyne Cot Cemetery in Passendale of boek een wandeling voor een tocht rond de best bewaarde vestingen van ons land. Als afsluiter slenter je door de authentieke straten met schattige huisjes en slurp je van een heerlijke koffie in een van de kitscherige koffiehuisjes.

5. Zeeland: verrassend lekker en buitengewoon mooi

daguitstap in ZeelandNederland kan zeker niet ontbreken in onze topbestemmingen voor 2022. Net over de Belgisch-Nederlandse grens, zo’n zestigtal kilometer van Antwerpen ligt Zeeland. De provincie telt bekende dorpen als Yerseke, Philippine en Bruinisse. Mosseldorpen die dagelijkse dagjesmensen lokken voor de geschelpte lekkernij. Maar er is meer: je kan de historische steden verkennen, een bezoek brengen aan een van de vele musea of prachtige natuurparken. Naast verrassend lekker is Zeeland ook buitengewoon mooi.

6. Hanzesteden

nederlandse hanzesteden - hanzestad zwolleWie op zoek is naar het authentieke Nederland moet zeker een bezoekje brengen aan een van de 22 Hanzesteden! Reisreporter tipt de negen mooiste handelssteden die allemaal aan het water liggen en pure gezelligheid uitstralen. De verschillende steden zijn overigens allemaal een bezoekje waard, want elke Hanzestad is uniek en bovenal authentiek. De steden zijn een bron van cultuur en dus de ideale bestemming voor een weekendje weg!

7. Op fiets- en wandelvakantie in Westerwald

wandelen in westerwaldHet Duitse Westerwald, een uitgestrekt natuurgebied op zo’n 200 km ten oosten van de Hoge Venen, heeft zich lang toeristisch rustig gehouden. Maar sinds de komst van de Westerwaldsteig, een 235 km lange afstandswandeling is dat helemaal veranderd. Kies voor een van de 16 etappes, of wandel ze allemaal, en loop langs Limburg an der Lahn, waar de dom het oude stadscentrum overheerst of breng een bezoekje aan Hachenburg met het schilderachtige middeleeuwse marktplein.

8. Het Zwitserse Verbier, dat is zowel ’s zomers als ’s winters vertier

VerbierVerbier in de Zwitserse Alpen is bij de meeste toeristen bekend als vakantieoord voor wintersportfanaten. Het dorp maakt deel uit van Les 4 Vallées, een gebied met meer dan 400 km aan pistes. Het ideale skigebied dus. Maar wist je dat Verbier ’s zomers ook voor een verrassende insteek zorgt? Je kan er genieten van duurzame en lokale gastronomie; wat dacht je van bloemen en planten als lunch, een raclette van bij kaasmeester Eddy of een diner in een gezellig, maar verborgen restaurant? Smakelijk!

9. Boheems Zwitserland

tsjechie boheems zwitserlandBoheems Zwitserland, het Nationaal Park in Tsjechië is buitengewoon. Het natuurgebied is een parel van rust in een ruige en grillige omgeving en de perfecte locatie om te wandelen en te verdwalen in de dichte bossen. De lokale naam van het park is Národní Park České Švýcarsko, al wordt door de toeristen voornamelijk Bohemian Switzerland National Park gebruikt.

10. Met drie generaties op wintersportvakantie

familie op skivakantieEen zorgeloze wintersportvakantie met drie generaties lijkt geen evidentie. Reisreporter Bruno ging op skivakantie met reisorganisatie Intersoc en ontdekte het tegendeel. Zo beschikt elk Intersoc-hotel over eigen skimateriaal en ligt alles bij aankomst dus netjes voor je klaar. Daarnaast geniet je van volpension met dagelijks Belgische klassiekers en lokale specialiteiten. De kinderen genieten van leeftijdsgebonden clubs met Nederlandstalige monitoren, aangepaste skilessen en een speciale oppasdienst voor ’s avonds. De bestemmingen van Intersoc zijn overigens erg divers, al raadt onze redactie een bezoekje aan Flims in Zwitserland zeker niet af 😉

Welke bestemming staat op jouw lijst topbestemmingen voor 2022?

Of welke stad, regio of plek moet onze aandacht genieten dit jaar? Ken je de vermelde toppers en beleefde je er iets leuks of ontdekte je een bijzonder adresje? Laat het ons weten met een reactie hieronder want dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring.

P.S. Maakte je prachtige foto’s tijdens je citytrip of vakantie?

Deel ze op Instagram en tag ons via @reisreporter of gebruik de hashtag #iedereenreisreporter. Dan genieten we allen mee van jouw avontuur.

📌 Pin nu en plan later een vakantie naar één van deze topbestemmingen voor 2022!topbestemmingen voor 2022

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *