familie op skivakantie

Met de familie op skivakantie in Flims Zwitserland

Het werd al snel onze jaarlijkse traditie waar we naar uitkeken: met de hele familie op skivakantie. En nu doen we dat nog liever, met de kleinkinderen erbij! Maar hoe doe je dat? Wij kozen voor een Oekkie-vakantie met Intersoc en trokken met 3 generaties naar Flims in Zwitserland.

familie op skivakantie
Met de familie op skivakantie werd een traditie
Zodra het kon met de kinderen, gingen we met de familie op skivakantie. Zo stond de jongste, de dochter, voor het eerst op de skilatten toen ze amper drie jaar was. Het werd een jaarlijkse traditie om met de drie kinderen minstens een weekje op wintervakantie te gaan. Maar toen de kinderen groter werden, hun vleugels spreiden en het huis uitvlogen, waren die familievakanties niet meer zo eenvoudig te plannen. Je weet wel: huisje, tuintje, boompje en plots waren daar de kleinkinderen.

familie op skivakantie

Ze dromen er nu al van: samen met ouders en grootouders van de bergflanken glijden!

Oekkie skivakanties van Intersoc bleken de ideale formule
Ondertussen zijn de kleinste kleinkinderen ook al drie jaar. En ja, het begon weer te kriebelen om samen met de familie op skivakantie te gaan. Na wat zoekwerk bleken de Oekkie skivakanties van Intersoc voor ons de ideale formule. Kindjes tot 6 jaar verblijven gratis, ze krijgen skilessen met Nederlandstalige monitoren, er is kinderanimatie en oppas. Onze keuze voor de skibestemming viel op Flims met het prachtige Intersoc-hotel Grand Hotel Surselva. Bijkomend biedt deze regio vele alternatieven voor (kindvriendelijke) winterwandelingen vanuit het hotel.

Bij aankomst heerst er een gezellige drukte, iedereen is in de weer om zijn skimateriaal af te halen. Het passen van de skibotten met de kleinkinderen verloopt snel en zonder gezeur. En voor we het goed en wel beseffen, zitten we samen aan tafel voor het eerste avondmaal. Handig dat elke familie een vaste tafel toegewezen krijgt. Zo weten ook de kinderen waar mama, papa en de grootouders zitten. Want zodra de kinderen hun maaltijd verorbert hebben, is het weer speeltijd met de nieuwe kameraadjes.

Na het avondmaal start de grote Oekki-show!

Vanaf dan kijken onze kleinkinderen elke avond uit naar de kinderanimatie met een show. Zelf genieten we dan nog even na aan tafel om vervolgens in één van de ‘luie’ zetels te ploffen. Vanop afstand zien we onze koters springen en dansen met hun leeftijdgenootjes. Af en toe zwaaien we hen geruststellend toe. Zodra het bedtijd is, merken we dat hun batterijtjes plat zijn en gaan ze zonder morren vredig naar bed. Beurtelings stoppen we, ouders en grootouders, de kinderen in bed en lezen we, tot de oogjes sluiten, nog even voor. Daarna zetten we een schoentje aan de deur. Zo weten de oppassers dat ze ons een seintje moeten geven indien nodig.

familie op skivakantie

Klaar voor de eerste stappen op de latten. Spannend!

’s Anderdaags trekken we voor het eerst met zijn allen samen naar de skipistes. De kleinkinderen gaan apart met de Nederlandstalige monitoren in een busje naar de bergflanken voor hun eerste ski-ervaring. ’s Middags eten de grotere kinderen samen op de pistes terwijl de kleinsten naar het hotel terugkeren. Zij genieten na de maaltijd van een andere kinderprogramma. Of doen nog een middagdutje als dat nodig is. Zelf sjezen we zorgeloos als van oudsher samen de bergen af.

Als grootouders kiezen we er bewust voor niet alle dagen actief op de ski’s te staan. Zo maken we prachtige winterwandelingen doorheen het donzig sneeuwlandschap naar de bevroren maar mooie Caumasee en het uitkijkplatform Il Spir voor een spectaculair zicht op de Rheinschlucht. Op andere momenten beleven we winterpret met de kleinkinderen tijdens een sledetocht of rijden we met de bus door de feeërieke landschappen naar een volgend bergdorp. Ook de begeleide fakkeltocht en een paardensledetocht bekoren ons.

De fakkeltocht verdient een dikke tien op tien voor sfeer en gezelligheid!

Een aanrader voor jong en oud: de paardensledetocht.

Het besluit van een weekje met de familie op skivakantie
Waren we tevreden en voldaan na een weekje met de familie op skivakantie? Zeker en vast, een zorgenvrije wintervakantie mét kleinkinderen kan perfect. Meer zelfs, de Oekkie-vakanties zijn er voor gemaakt! Vele, al dan niet vernoemde ‘ontzorgingsdetails’, waar we zelf niet zouden aan denken, maken dat we al uitkijken naar de volgende sneeuwvakantie samen.

familie op skivakantie

Het geheim van een aangename familievakantie: kindjes die zich geen moment vervelen en vele nieuwe vriendjes maken!

De regio Flims Laax Falera telt 224 km skiplezier waarvan de pistes over het algemeen ruim zijn. Dat samen met de moderne faciliteiten en de goed onderhouden pistes garandeert aangenaam skiën. Toegegeven, soms zit je wat langer in de skilift maar daar tegenover staan dan ook uitgestrekte afdalingen.

Ging jij ook al met de familie op skivakantie?
Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring. Beleefde je er iets leuks of ontdekte je een bijzonder plekje onderweg? Laat het ons weten met een reactie hieronder.

P.S. Tijdens je wintervakantie prachtige foto’s geschoten?
Deel ze op Instagram en tag ons via @reisreporter of gebruik de hashtag #iedereenreisreporter.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Flims Laax | Internet: flimslaax.com
Toerisme Graubünden | Internet: graubuenden.ch/en
Toerisme Zwitserland | Internet: myswitzerland.com/nl-be
Overnachten
Intersoc-hotel Grand Hotel Surselva | Internet: intersoc.be/nl/bestemmingen/flims-oekkie-winter
Bereikbaarheid
Met de auto | De afstand Brussel – Flims is 752 km.

📌 Pin nu en plan laterfamilie op skivakantie

Over deze auteur

Deze fervente fietser verkende de grenzen van België, ontdekte de Straffe cafés en proefde van de Straffe streekbieren. In de artikels van Bruno Loockx lees je mee over de schouders van deze straffe levensgenieter en gunt hij je een kijk op zijn avonturen in ons land en ver daarbuiten.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *