shorttrip-dicht-bij-huis-familiehotels.

4 stijlvolle familiehotels voor een shorttrip dicht bij huis!

Wie zijn ‘kot’ wil verlaten, maar voorlopig nog geen vliegtuigreis of een lange autorit ziet zitten, plant eventueel een kortbij-trip in. Reisreporter Igor zocht enkele stijlvolle familiehotels bij elkaar. Telkens gekoppeld aan een interessante regio. Kortom: de perfecte setting voor een shorttrip dicht bij huis.

Belgisch Limburg

Het hotel: Martin’s Rentmeesterij **** (in Alden Biesen)
Voor mijn eerste shorttrip dicht bij huis start ik bij de jongste telg van de bekende Belgische Martin’s-Hotelgroep. Een zowel stijl- als karaktervol charmehotel met moderne toetsen en smaakvolle details. Het hotel is deels ondergebracht in de voormalige 13-de eeuwse Rentmeesterswoning van de landencommanderij Alden Biesen. De meeste kamers, in de strakke aanbouw gelegen, hebben een weids zicht op de omliggende velden. Wie wil relaxen, kan daarvoor terecht in de wellness-oase met zwembad. Culinaire tongen worden meer dan gestreeld in het gastronomisch restaurant AKKO. Bij mooi weer dineer je op het aangenaam restaurantterras.

De omgeving: Alden Biesen
Hoewel je je op een steenworp van Maastricht bevindt, zou het doodzonde zijn om geen dagje Alden Biesen mee te pikken. Deze voormalige Landcommanderij heeft een geschiedenis die teruggaat tot de kruistochten in de 13de eeuw. Het complex bestaat uit verschillende optrekken waaronder een kasteel, tal van historische gebouwen, een tuinsite en een waterburcht. In dat laatste gaan regelmatig diverse tentoonstellingen door. Wandelaars en fietsers ontdekken een fascinerend hinterland vol uitgestrekte velden, pittoreske dorpjes en bosrijke landschappen.

Zeeland

Het hotel: Badhotel Domburg **** (in Domburg, Nederland)
Badhotel Domburg bevindt zich op loopafstand van de zee. Dit klassiek opgevat 4-sterren hotel behoort al vele jaren tot één van Zeeland’s populairste hotels. Alle ruime kamers hebben een praktische inrichting met natuurlijke materialen en zonnige kleuren. ’s Ochtends verwent men de gasten met een uitgebreid ontbijt. Voor een hapje en een drankje kan je terecht in Grand Café 1866. Voor het diner reserveer je een tafel in het restaurant Zee & Land. Diverse regionale en internationale specialiteiten staan op de kaart. Naast een overdekt zwembad, beschikt Badhotel Domburg eveneens over een spa-gedeelte. Tijdens de schoolvakanties en in het weekend is er voor de kinderen een speelruimte voorzien.

De omgeving: badplaats Domburg
Domburg, gelegen aan de Walcherse kust, vergelijkt men wel eens met de stijlvolle klasse van Knokke. Lichtjes overdreven, hoewel Domburg tot één van de leukste en meest sfeerrijke badplaatsen van Nederland behoort. Het centrum ligt verscholen achter een immense duinengordel. Daarachter reikt een uitgestrekt strand zover het oog kan zien. Ondanks de lange kuurtraditie van Domburg, komen anno 2020 toeristen er vooral voor de rust, het uitstrekte strand en de vele gezellige terrasjes en restaurants. Wie meer van de streek wil zien, raad ik het pittoreske Veere aan. Een middeleeuws stadspareltje met historische huizen, fraai gedrapeerd met knap gerestaureerde gevels. Golffanaten verwijs ik naar de Domburgsche Golf Club, één van de oudste golfbanen van Nederland.

Nederlands Limburg

Het hotel: Winselerhof ***** (in Landgraaf, Nederland)
Hotel Winselerhof is een kleinschalig luxehotel ondergebracht in een karaktervolle Zuid-Limburgse herenboerderij midden in de natuur. De boerderij dateert uit de 16de eeuw. De kamers verschillen maar worden gekenmerkt door hun rustieke charme vol gewelfplafonds en houten balken. Alle kijken ze gedeeltelijk uit op een binnenplein. Het hotel telt twee restaurants. In Luigi’s Bar geniet je van heerlijke lunches met Italiaanse hapjes en dito wijnen. Ook het restaurant Pirandello is geïnspireerd op de Italiaanse keuken. Hier kookt men voornamelijk met biologische producten. Vanaf de weidse hoteltuin wandel je zo de Limburgse natuur in. Het hotel is lid van de Small Luxury Hotels of the World.

shorttrip dicht bij huis

De omgeving: Nederlands Limburg
Het hotel ligt in het Strijthagerbeekdal, een natuurgebied tussen Maastricht en het Duitse Aken. Natuurliefhebbers moeten zich niet verplaatsen. Want vanaf het hotel maak je schitterende wandeltochten door de bosrijke omgeving. Cultuurliefhebbers hebben met de bruisende steden Aken en Maastricht keuze te over. Eveneens dichtbij vind je het pittoreske middeleeuwse stadje Valkenburg. Zin in meer toeristische attracties? De Wereldtuinen Monde Verde, GaiaZoo Kerkrade en indoor-skipiste SnowWorld Landgraaf beveel ik eenieder aan.

Moezel en Eifel

Het hotel: Hotel Moselschlösschen **** (in Traben-Trarbach)
De laatste tip voor een shorttrip dicht bij huis is een familiehotel pal aan de oevers van de Moezel. Daar tref je hotel Moselschlösschen: een sfeerrijk hotel vol verborgen hoeken en kanten. Het huis behoorde vroeger toe aan een wijnhandelaar. Vandaar het immens, met wijnvaten volgestouwde, keldergedeelte. De vele ruime kamers en suites kijken meestal uit op de Moezelboorden of op het park. Met Zum Schlösschen beschikt Hotel Moselschlösschen over een hoog gewaardeerd restaurant gespecialiseerd in plaatselijke lekkernijen. Op de kaart prijken voornamelijk lokale Moezelwijnen. Toeristen kunnen optioneel genieten van een ontspannende massage of schoonheidsbehandeling.

shorttrip dicht bij huis

De omgeving: Moezel en Eifel
Traben-Trarbach is ideaal gelegen om de Moezel te verkennen. Maar ook het Eifelgebergte bevindt zich op slechts een paar km rijden van Traben-Trarbach. Je rijdt de heuvels over en je bereikt de Vulkanische Eifel regio. Het stadje Traben-Trarbach bestaat uit twee stadsdelen, van elkaar gescheiden door de Moezel. Traben is vooral bekend omwille van zijn vele schitterend gerestaureerde Jugendstil-woningen. Begin 20ste eeuw behoorde Traben-Trarbach, net als Bordeaux, tot de belangrijkste wijnhandelssteden van de wereld. Dat verklaart het labyrint aan ondergrondse gewelven en keldercomplexen. Wil je Riesling proeven, dan is dit de place-to-be. Want wijngaarden en gereputeerde wijnboeren omringen Traben-Trarbach.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Alden Biesen | Internet: www.alden-biesen.be
Toerisme Limburg | Internet: www.visitlimburg.be/nl
Toerisme Vlaanderen | Internet: www.visitflanders.com/nl
Toerisme Domburg | Internet: domburg.com/nl/cat/bezienswaardigheden/
Toerisme Zeeland | Internet: www.vvvzeeland.nl
Toerisme Zuid-Limburg | Internet: www.visitzuidlimburg.nl
Toerisme Nederland | Internet: www.holland.com/be_nl/toerisme.htm
Toerisme Traben Trarbach | Internet: www.traben-trarbach.de/nl
Toerisme Moezel | Internet: www.mosellandtouristik.de/nl/
Toerisme Eifel | Internet: www.vulkaneifel.nl/toerisme
Toerisme Duitsland | Internet: www.germany.travel/nl/index.html
Overnachtingen
Martin’s Rentmeesterij | Internet: www.martinshotels.com
Badhotel Domburg | Internet: www.badhotel.com
Hotel Winselerhof | Internet: www.oostwegelcollection.nl
Hotel Moselschlösschen | Internet: www.moselschloesschen.de

Reisreporter Igor testte eerder nog enkele familiehotels voor een shorttrip dicht bij huis.

? PIN nu en plan later
shorttrip dicht bij huis

Verantwoording beeldmateriaal:

  • Alden-Biesen: hotel Martin’s Rentmeesterijk © Martin’s-Hotelgroep
  • Zeeland:  © Badhotel Domburg en Igor Vandenberghe
  • Zuid-Limburg Nederland:  © hotel Winselerhof / Valkenburg: Igor Vandenberghe / Maastricht: Pixabay ©Valdas Miskinis
  • Moezel: © Hotel Moselschlösschen

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *