Met de juiste kortingsbonnen ben je geen arm kwijt als je een boottocht wil maken op de Seine. © Pixabay

Uitgetest: 5 romantische reistrips voor Valentijn

In plaats van de pralines of het flesje parfum als cadeau te geven, kun je dit jaar Valentijn vieren met een romantisch weekendje weg in een idyllische Europese stad. Reisreporter heeft een viertal Europese steden op een rij gezet, waar het heerlijk is om verliefd te zijn.

Het Parijs van de liefde
De stad van de liefde bij uitstek. Geniet samen met je partner tijdens Valentijn van historische monumenten, beroemde bezienswaardigheden en musea, gezellige cafés, de befaamde haute cuisine en zalige Franse wijnen. Bezoek zeker de Eiffeltoren als je dat nog niet gedaan hebt. Zonder dit belangrijkste monument van de stad, kan niemand zich Parijs voorstellen. Bovendien hoef je in Parijs geen arm te betalen aan van alles en nog wat. Onze Reisreporter Steven bewijst dat je met zo’n 250 euro makkelijk 3 dagen rondkomt. Hij geeft je graag enkele tips voor vertrek! Reisreporter Marc legt je dan weer uit hoe je met de fiets de romantische Lichtstad trotseert!

Geniet van een weekendje Valentijn dicht bij huis in Maastricht. © Holland.com

Geniet van een weekendje Valentijn dicht bij huis in Maastricht. © Holland.com

Heerlijk avondje uit in Maastricht
Voor degenen die liever binnen de eigen landsgrenzen blijven, is het Bourgondische karakter van Maastricht een uitstekende optie. In deze veelzijdige stad met zijn mooie, historische stadscentrum en de Maas, die het centrum in tweeën splitst, is er altijd wat leuks te doen. Ga bijvoorbeeld samen een romantisch avondje naar het theater of naar een concert tijdens jullie weekend. In het theater aan het Vrijthof draait bijvoorbeeld bijna iedere avond wel een leuke cabaretvoorstelling. Reisreporter Bruno leidt je in zijn verslag rond langs de mooiste architecturale pareltjes en wijst je de weg naar de lekkerste adresjes!

Herbeleef het verhaal van Romeo en Julia in Verona. © Sergey Dzyuba

Herbeleef het verhaal van Romeo en Julia in Verona. © Sergey Dzyuba

Verliefd in en op Verona
Naast klassieker Venetië is de Italiaanse stad Verona ook een van de meest romantische bestemmingen in Europa. Te meer omdat hier het verhaal van Romeo en Julia haar oorsprong kent. De Adige kronkelt hier rustig door de wijken die versierd staan met pareltjes van antieke en middeleeuwse kunstschatten. De oude steegjes, mooie winkelstraten en fantastische pleintjes zijn ideaal om met twee door te kuieren. Naast het obligate bezoek aan het balkon van Julia, kent Reisreporter Ingrid nog wel een aantal plekjes waar je heerlijk tot rust komt! Samen wegdromen in Verona gaat bijzonder gemakkelijk.

De betegelde gevels in Porto geven meteen een romantische sfeer. © Kiënta Martens

De betegelde gevels in Porto geven meteen een romantische sfeer. © Kiënta Martens

Proeven van Porto
Lissabon mag dan wel de hoofdstad van Portugal zijn, maar echte charme en gezelligheid vind je terug in het wat hoger gelegen Porto! Proeven van de heerlijke visschotels en natuurlijk de porto staan hier hoog op de romantische to-dolijst. In het historisch hart van de stad aan de Douro kuier je rustig door de smalle steegjes op zoek naar mooie tegeltjes en verborgen adresjes. Mag je zeker niet missen: het hart van de stad Praça da Ribeira en Rua das Flores. Reisreporter Kiënta gidst je rond in de tweede grootste stad van Portugal.

Ook het bruisende Londen levert heel wat romantisch momenten op. © Phil Buckle

Ook het bruisende Londen levert heel wat romantisch momenten op. © Phil Buckle

Britse romantiek in Londen
Romantiek in de contreien van het Buckingham Palace, de Tower Bridge, Tower of London, de Big Ben en de rivier de Theems is niet moeilijk te vinden. Een aanrader is de London Eye, een groot reuzenrad van waaruit je op het hoogste punt een schitterend uitzicht hebt over deze wereldstad. Het fijne aan Londen is dat het zo dichtbij ligt. Je pakt de boot, trein of vliegtuig en bent binnen enkele uren al ter plaatse om van je weekendje Londen te genieten. Hoewel het pond al flink gezakt is door de Brexit, is het nooit slecht om wat budgetvriendelijke tips in de praktijk om te zetten. Zo houd je wat geld over om de vele winkels te trotseren zoals Reisreporter Sofie deed. Tot slot geven we je nog graag een aantal uitstekende restaurants mee in de Britse hoofdstad.

Coverfoto: © Pixabay

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

2 reacties op “Uitgetest: 5 romantische reistrips voor Valentijn”

  1. Beste,

    ik wil ergens gaan op valentijnsweekend naar een heel Romantische plek gaan ofsu waar we kunne 1 of 2dagen blijven slapen met een 2 tot 5 sterren hotels met een heel erg romantische met gezelig me zn tween enzovoort.

    als je da iets weet ofzo stuur maar een mailtje terug aub

    groetjes, Christina Verkooijen.

  2. We hebben met veel plezier jullie artikel gelezen en denken eraan om zelf een ritje te nemen op Londen Eye. Op http://www.citytripjelonden.com lazen we over een champagne arrangement in Londen Eye. Dat staat zeker op de planning. Naar parijs zijn wel al eens geweest met valentijn. Dat was echt super!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *