Londens shoppingplezier op Regent Street

Regent Street met zijn Georgiaanse gebouwen behoort tot de belangrijkste winkelstraten in het centrum van Londen en trekt shoppers aan van over de hele wereld. Van dure gadgets tot Fins design of gewoon de laatste nieuwe mode: hier vind je alles! We gingen er shoppen zoals nooit tevoren en proefde tussendoor van de Londense gastronomie!

Winkelcentrum Liberty © Claudiu Bichescu | © 2014 Theunis Viljoen

Winkelcentrum Liberty © Claudiu Bichescu | © 2014 Theunis Viljoen

Verdwalen in de wereld van kleren en schoenen
Aan kleren- en schoenenwinkels in Regent Street geen gebrek. De laatste mode vinden we in French Connection!  Hip en gesofisticeerd aan een betaalbare prijs is waar deze keten voor staat. Speelt de prijs geen rol? Stap dan zeker eens binnen in Aquascutum en Jaeger. Beide winkels zullen je Londense mode van een topniveau laten zien. Jaeger is een Brits luxemerk dat een erg innovatieve collectie weet te presenteren. In Aquascutum verkopen ze al jaren de originele trenchcoat, een icoon in de mode. De regenjassen zijn in verschillende kleuren, formaten en materialen te verkrijgen, zodat je er zeker eentje vindt die jou zal passen. In T.M. Lewin word je gekleed in klassieke Britse stijl. Hun hemden en blouses draag je meestal met manchetknopen. Kostuums kunnen er op maat gemaakt worden.

Nostalgie in Liberty
Voor echte fashonista’s is Liberty de plek waar je moet zijn. Dit excentrieke winkelcentrum, zowel aan de buiten- als binnenkant, leidt je zo naar schoenen en kleren van Gucci of Chanel. Opgericht in 1875 door Arthur Liberty, ademt dit gebouw nog steeds nostalgie uit omdat het is opgetrokken volgens de Tudorstijl. Je kunt zien dat hier vroeger echte vaklui hebben gewerkt, want de ingang is werkelijk adembenemend.

Restaurant Gaucho © Herry Lawford | © Julia Jackson

Restaurant Gaucho © Herry Lawford | © Julia Jackson

Food that loves you back
Van shoppen krijg je een razende honger! We stoppen even bij Tibits om te lunchen. Dit vegetarische zelfbedieningsrestaurant is zeer geliefd, merken we. Toch vinden we gemakkelijk plaats en schuiven we aan om heel wat vegetarische lekkernijen op ons bord te scheppen. Met hun slogan ‘Food that loves you back’ wijzen ze op hun combinatie van lekker maar gezond voedsel. De prijs van je schotel betaal je volgens het gewicht.

Argentijnse tango op je bord
Heel bewust op zoek naar Argentijnse culinaire hoogstandjes? Dan stap je de zwarte wereld van Gaucho binnen. Deze kleur typeert het hele restaurant, zonder dat het somber of te donker aanvoelt. Aperitieven doen we in de bar tussen de koeienvellen gecombineerd met een opzichtige kristallen lamp. Vreemd genoeg werkt deze combinatie wel. In de zaal boven waar we dineren, kun je de chef-kok jouw zelf uitgekozen stukje vlees zien grillen. Als het uiteindelijk op je bord belandt, is het een klein meesterwerk op zich. De verfijndheid die ook de Argentijnse tango kenmerkt is hier een onmisbaar ingrediënt. Goedkoop is Gaucho niet maar dit vlees moet je geproefd hebben!

Hotel The Langham © Wikimedia Commons

Hotel The Langham © Wikimedia Commons

Drinken uit glazen van ijs
Als afsluiter van een heerlijke dag op Regent Street gaan we nog eentje drinken in een bar. We kiezen voor de meest ongewone bar van Londen, gelegen in een zijstraatje van de winkelstraat. De Absolut Icebar neemt je mee in een ijskoude ervaring. Koud heb je echter niet dankzij de mantels die je krijgt bij het binnengaan van de bar en helemaal warm krijg je het weer van de wodka die je er drinkt uit de glazen van ijs.

Verwennerij in The Langham
Uitrusten na een dagje winkelen doen we in The Langham, een begrip in Regent Street. Volledig terecht ook want van begin tot einde wordt je verwend in dit magistrale hotel. Na een heerlijk verblijf in dromenland en een verfrissende ochtendduik in het zwembad ontbijten we in The Landau, het bijhorende restaurant van het hotel. Ik bestel eggs benedict en geniet met volle teugen. Dit is Britse klasse ten top. De portier wuift ons uit als we de taxi nemen richting St.-Pancras, onze handen vol met winkelzakken. Het weekendje Londen zit erop, maar is zeker voor herhaling vatbaar.

PRAKTISCHE INFO
Hoe geraak je er?
Eurostar Brussel – Londen
: op amper 2 uur  sta je met de Eurostar in St.-Pancras London. Het victoriaanse station, dat door zes metrolijnen wordt aangedaan, werd volledig gerenoveerd en is nu een nieuwe Londense trekpleister, inclusief shoppingcentrum en talrijke restaurants. Er zijn tot 10 treinen per dag vanuit Brussel-Zuid. De reis van en naar ieder Belgisch station is inbegrepen in je Eurostarticket. Reserveren kan via eurostar.com, telefonisch of in de NMBS-stations met verkoop van internationale tickets en bij de erkende reisagent.
Kleding en schoenen
T.M. Lewin
| 175 Regent Street | London W1B 4JJ
Liberty | Great Marlborough Street | London W1B 5AH
Jaeger | 200-206 Regent Street | London W1B 5BN
French Connection
| 249-251 Regent Street | W1 London
Aquascutum
| 100 Regent Street | W1B 5SR London
Eten en drinken
Tibits | 12-14 Heddon Street | London W1B 4DA
Absolut Icebar London | 31-33 Heddon Street | London W1B 4BN
Gaucho
| 25 Swallow Street | London W1B 4DJ
Overnachten
The Langham
| 1c Portland Place | Regent Street | London W1B 1JA

Coverfoto: © Gerard McAuliffe

Over deze auteur

In de zintuiglijke wereld van Sofie Vanrafelghem worden we geleid doorheen smaken, geuren en aroma’s. Gastronomisch en cultureel gepassioneerd laat ze je mee genieten van haar bijzondere ontdekkingen.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *