De 10 beste restaurants in Londen

Ook chef-koks gaan al eens graag goed eten. Mark Tazzioli en Christopher Cole, die instaan voor de menu’s op de vliegtuigen van British Airways, doen graag inspiratie op in Londen. Zij selecteerden 10 restaurants, van gezellige grill tot de meest verfijnde keuken, die duimen en vingers doen aflikken.

Culinair Londen: The Ledbury

Culinair Londen: The Ledbury

1. The Ledbury (Notting Hill)
Dit restaurant heeft een Australische chef, Brett Graham, twee Michelinsterren en staat momenteel op nummer 1 in Londen. The Ledbury maakt praktisch geen reclame, maar dat hoeft ook niet want zelfs zonder publiciteit geraken ze constant volgeboekt. Prijs jezelf gelukkig als je erin slaagt hier een tafel vast te krijgen. Ondanks de hogere tarieven, zal je er geen spijt van krijgen.

2. Cau (Blackheath, St Catherine’s Dock of Wimbledon)
Als je graag steak eet, moet je bij Cau zijn. Het is het zustermerk van de populaire Gauchoketen die verschillende restaurants hebben, verspreid over heel Londen. Bij Cau zijn de steaks Argentijns en van heel goede kwaliteit voor een zeer degelijke prijs. In Groot-Brittannië vind je 13 zulke Cau-restaurants. De naam doe je misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar voorspeld wordt dat de keten wel eens zou kunnen gaan boomen. Wees dus een van de eersten om te komen proeven.

Culinair Londen: Cinnamon Club

Culinair Londen: Cinnamon Club

3. Cinnamon Club (Westminster)
Brick Lane is dan wel de thuisbasis van de curry in Londen, maar als je iets meer hoogstaands wil, moet je in Cinnamon Club in Westminster zijn. Chef Vivek Singh staat er achter het fornuis van het meest chique curryrestaurant in Londen, met locatie in de voormalige bibliotheek van Westminster die geklasseerd staat op de lijst van historische monumenten in het Verenigd Koninkrijk. De stijl van het eten is heel modern en het restaurant staat bekend voor zijn unieke wildcreaties, zoals Tandoori lende of Oisin edelhert.

Culinair Londen: Pitt Cue

Culinair Londen: Pitt Cue

4. Pitt Cue (Soho)
BBQ-liefhebbers, Pitt Cue is de plaats waar je moet zijn. Dit restaurant startte als een kleine foodtruck, maar werd al snel zo populair dat het zich nu op een echte hotspot in Soho heeft kunnen vestigen. Maar heel groot is de plek nog steeds niet. Met haar 30 plaatsen, neemt het dan geen reservaties aan waardoor je wel bereid moet zijn om eventjes aan te schuiven. Een tip als je niet kan kiezen wat te eten bij Pitt Cue: de ‘pulled pork’ en ‘bone marrow mash’ (puree van beenmerg) laten je duimen en vingers van af likken.

5. Jason Atherton Social Eating House (Soho)
Alle Jason’s Athertons restaurants zijn fantastisch. Maar dit is toch nog beter dan zijn ‘Pollen Street Social’. Je kan het vinden in Soho, en zoals vele restaurants daar, is de voorgevel niet zo uitnodigend, maar ook hier is het eten excellent. Boven vind je er een kleine bar genaamd ‘The Blind Pig’ waar je voor of na je eten nog een lekker cocktail kan meepikken.

6. Amaya (Mayfair)
Een ander restaurant van sterrenniveau is Amaya. Ze serveren er Indische tapas en de specialiteit is er grill op drie verschillende traditionele Indische manieren: in de Tandoor-klei-oven, met Sigri-kolen of op een zeer hete Tawa-plaat. Amaya is het derde Londense eetconcept van het team dat ook achter ‘The Chutney Mary’ in Chelsea en ‘Veeraswamy’ in de West End staat.

Culinair Londen: The Ivy

Culinair Londen: The Ivy

7. The Ivy (West End)
Voor wie ook al eens graag aan wat celebrity spotting doet tijdens het sightseeën, is The Ivy een goede keuze. Het restaurant staat immers bekend om zijn VIP-cliënteel. Daarnaast is ook de setting met de opvallende art-decostijl de moeite waard. Het eten zelf is Brits en dus stevig, zeker niet te chic of te duur.

Culinair Londen: Duck And Waffle

Culinair Londen: Duck and Waffle

8. Duck and Waffle (Heron Tower, East London)
Als je geen hoogtevrees hebt, moet je zeker eens de glazen lift trotseren langs de buitenkant van de ‘Heron Tower’ om Duck and Waffle te bezoeken op de 40ste verdieping van de toren. Executive Chef Daniel Doherty zwaait er de plak en heeft enkele zeer creatieve gerechten op het menu gezet, zoals Spicy Ox Cheek Doughnut. En natuurlijk ook niet te missen, de specialiteit van het huis: Duck and Waffle.

Culinair Londen: Dinner by Heston Blumenthal

Culinair Londen: Dinner by Heston Blumenthal

9. Dinner by Heston Blumenthal (The Mandarin Oriental)
Heston Blumenthal is natuurlijk een van Groot-Brittannië’s bekendste chefs. Dinner was zijn eerste restaurant in Londen. Zoals je kan verwachten van de kok die ijs met spek-en-eierensmaak op de kaart zette, vind je hier eigenzinnige gerechten op de menukaart die geïnspireerd zijn op de eeuwenoude Britse gastronomie. Een daarvan op het tweesterrenmenu is het speciale ‘meat fruit’ dat eruit ziet als een mandarijn maar eigenlijk gemaakt is van paté van kippenlever.

10. Nobu (The Metropolitan Hotel op Park Lane)
De Japanse chef Nobu Matsuhisa staat bekend voor zijn zeer moderne Japanse stijl, waarmee hij een Michelinster heeft binnengehaald voor het restaurant. Hier vind je dus zeker meer dan enkel rauwe vis. Nobu heeft een apart sushigedeelte, maar serveert daarnaast ook allerhande soorten warm eten, gaande van noedels tot pasta met kreeft. Bovenop het uitstekende eten, heeft dit restaurant nog een extra troef: het fantastische uitzicht op Hyde Park.

Bron: British Airways

Foto’s: © Simon Doggett | Jan Mark Holzer | Ross Bruniges | Bex Walton | Ewan Munro | Miss Jones | Martin Brudnizki

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *