Ook het bruisende Londen levert heel wat romantisch momenten op. © Phil Buckle

12 budgetvriendelijke tips voor een citytrip naar Londen

De Britse hoofdstad Londen biedt voor ieders budget mogelijkheden, van buitensporig chic tot gezellig low budget. Met deze 12 tips in het achterhoofd bezoek je Londen voordelig. En met Eurostar spoor je budgetvriendelijk in minder dan 2 uur tot in het centrum van de Engelse metropool. London’s calling!

1. Gratis cultuur
Geniet van de gratis attracties van Londen! In deze stad vind je enkele van de beste musea en galerijen van Europa, waar je kunt genieten van kunstschatten in schitterende gebouwen. Gratis toegang krijg je (met uitzondering van speciale tentoonstellingen) bij de National Gallery, het British Museum, Tate Modern en de National Portrait Gallery. In South Kensington vind je de Victoria and Albert, de Science and Natural History musea en in Greenwich het National Maritime Museum.

Wil je die ene tijdelijke maar betalende tentoonstelling toch heel graag zien? Dankzij het Eurostar Plus-programma krijgen Eurostarreizigers 2 toegangstickets voor de prijs van 1 in de zes belangrijkste musea in Londen. Meer info op www.eurostar.com/be-nl/eurostar-aanbiedingen/2voor1.

2. Halve prijs
Koop theaterkaartjes voor de helft van de prijs. De liefhebbers van theater adviseren we naar de Tkts ticket kiosken te gaan op Leicester Square of Canary Warf. Op de dag van de voorstelling bieden zij de kaartjes van veel West End producties aan voor de helft van de prijs. Meer info: www.officiallondontheatre.co.uk/tkts

3.Voordelig shoppen
Dé winkelstraat met een veelvoud aan verschillende merken in al even verschillende prijsklassen is Oxford Street. Hier vind je ketens zoals H&M, New Look, Massimo Dutti, Pull & Bear, Topshop, Forever 21 en Primark. Maar ook duurdere klassiekers zoals Fossil, Clarks, Dr. Martens, G Star Raw of designerlabels in department store House of Fraser.

Heel veel bekende musea in Londen zijn gratis te bezichtigen

Heel veel bekende musea in Londen zijn gratis te bezichtigen

4. Oyster Card
Als je kiest voor het openbaar vervoer, neem dan zeker een Oyster Card. Deze oplaadbare kaart is de handigste en meest voordelige manier om te reizen per metro, bus, tram en DLR (Docklands Light Railway). Een Oyster Card is een elektronische smartcard die je in winkels, bij ondergrondse kassa’s of online kunt bijvullen. Je kunt je seizoenkaartje op de Oyster Card zetten, zodat alle reizen binnen de geselecteerde zones eronder vallen, of hij kan worden bijgevuld naar gelang je hem gebruikt. De prijs van de rit wordt van het saldo afgetrokken. Oyster werkt met een prijsbeperkend systeem, dus je betaalt nooit meer dan de gelijkwaardige Day Travelcard-prijs voor alle enkele reizen in zones 1 tot en met 6.

5. Fiets de stad door met de Boris Bikes
De London Cycle Hire Scheme is sinds kort ook toegankelijk voor niet-inwoners van Groot-Brittannië en is een schitterende manier om de stad te verkennen. Of ideaal om voor korte tripjes van A naar B te fietsen. Je betaalt £2 voor 24 uur en fietst het eerste half uur gratis. Langere tochten kosten £2 extra per 30 minuten.

6. Woon een gratis muziekoptreden bij in een platenwinkel
Steeds meer bekende en minder bekende muziekgroepen doen platenwinkels aan om hun nieuwe cd te promoten. De grote muziekwinkels zoals HMV houden regelmatig gratis optredens, maar ook onafhankelijke winkels zoals Rough Trade East blijven niet bij de pakken zitten.

Scoor de beste koopjes op plaatselijke markten. Hier: de bekende Covent Garden

Scoor de beste koopjes op plaatselijke markten. Hier: de bekende Covent Garden

7. Naar de markt
Ga op koopjesjacht op de markt. Er zijn een aantal fantastische markten in Londen. De allernieuwste is de Sunday Market in de Old Truman Brewery bij Hanbury Street, E1. Dit is wat je noemt een up-market locatie waar ontwerpers hun unieke waren rechtstreeks aan de consument aanbieden. Maar neem vooral ook een kijkje bij Old Spitalfields, E1, Camden Lock, NW1, Greenwich, SE10 en Portobello Road, W10.

8. Slaap voordelig
Overnacht in een hostel of B&B. Wie goed rond snuistert op het internet vindt hier en daar wel een koopje. Heb ook geen schrik om buiten het centrum te slapen. Met de metro ben je in no time op de plek waar je wil zijn. Enkele aanbevelingen. Voordelige hotels zijn ook een optie zoals Travelodge hotels. Prima kamers met goede faciliteiten en aantrekkelijk geprijsd. Laat het internet voor jou de goedkoopste Britse slaapplek vinden: www.premiertravelinn.com

9.Thames Clippers
Maak een boottocht op de Thames. Thames Clippers biedt met de Riverline een ‘hop-on, hop-off’ ticket aan, de River Roamer. Houders van een Travelcard kunnen daarmee korting krijgen. Het is eens iets anders dan de metro, toch? Meer info: www.thamesclippers.com

Maak een tochtje op de Thames

Maak een tochtje op de Thames

10. Avenue of Stars
Loop over de Avenue of the Stars, Londen’s eigen versie van Hollywood’s Walk of Fame in Covent Garden. Honderd sterren bekend van toneel, film of tv vinden hier eeuwige roem. Je ontdekt er onder andere de zilveren sterren van Sir Laurence Olivier, Alec Guinness, Charlie Chaplin, Alfred Hitchcock en Rex Harrison.

11. Filmlocaties
Bezoek een filmlocatie. Veel bezoekers komen vanwege een film die ze hebben gezien. En het kost niets om op de plek te staan waar de acteurs en regisseurs hun voetsporen hebben nagelaten. Bezoek bijvoorbeeld de locaties van An American Werewolf (Piccadilly Circus, Trafalgar Square, London Zoo).

12. Maak gebruik van gratis wifi
Snel nog wat gratis informatie opzoeken? Londen telt meer en meer cafés en openbare ruimtes waar je gratis kunt surfen. Het Barbican Centre, Camden Arts Centre of de Royal Festival Hall hebben allemaal gratis wifi. Bekende ketens zoals McDonalds, Starbucks, Pret à Manger en Le Pain Quotidien bieden dezelfde service aan.

PRAKTISCHE INFO
Londen:
www.visitlondon.com
Eurostar
| www.eurostar.be
Eurostar pendelt dagelijks tussen Brussel en Londen. Tijdig vooraf boeken is een slimme garantie voor prijsgunstige treintickets.
Tip!
Neem een kijkje op de website van Eurostar voor nog meer voordelen tijdens je citytrip. De Visitor Oyster Card is ook te koop via www.eurostar.be of in de barrijtuigen op de trein, zodat je bij aankomst in St. Pancras meteen de stad kan induiken.

Foto’s: © Massimo Del Forno | Alesia D | Quincy Shi | Phil Buckle

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *