edelweiss distillerie

Edelweiss Distillerie onthult geheimen van de Zwitserse absint

Reisreporter Stephanie vloog deze winter voor de eerste keer in haar leven naar Zwitserland. Ze verloor er haar hart aan wit ingeduffelde bergen en magische ijskristallen en kreeg de kans om de Edelweiss Distillerie te bezoeken. Een brouwerij waarvan de uitbater verliefd is op absint en met veel liefde de geschiedenis en het brouwproces van het groene drankje uit de doeken doet.

De Groene Fee: bron van artistieke inspiratie
De Edelweiss Distillerie is een eenmansbrouwerij in Sarreyer in Val de Bagnes, niet zo ver van het skigebied van Verbier. De uitbater is op z’n minst gezegd verliefd op z’n product, absint. Hij ontvangt me met veel verhalen over De Groene Fee en vertelt me hoe ook de godin Artemis in de verhalen rond absint verdraaid is. Daarnaast jongleert hij met quotes en boekextracten van bekende artiesten en schrijvers zoals bijvoorbeeld Hemingway.

Absint met vers geschepte sneeuw
Om me volledig kennis te laten maken met zijn groene drankje, laat hij me zien hoe de bohemiens in Parijs destijds hun drankje prepareerden met een suikerklontje dat opgebrand werd in de alcohol. Hij toont me ook hoe de échte Zwitsers (absint komt oorspronkelijk uit Zwitserland) het aanpakken, namelijk met vers geschepte sneeuw uit eigen tuin.

Vervolgens neemt hij me mee naar zijn magazijn, waar tonnen vol gedroogde kruiden staan. Alles kan je er vinden: rozemarijn, lavendel, anijs, venkel … in gigantische aantallen. Uit zijn boek haalt hij een nieuw recept dat we gaan maken. We beginnen dus letterlijk te wikken en te wegen. Op het einde van mijn bezoek krijg ik een flesje van mijn zelfgebrouwen absint mee naar huis.

Wintersport en distilleren op dezelfde plek? Het kan!
Wil je zelf ook graag een voor- of namiddagje absint brouwen? Je kan de eigenaar van Edelweiss Distillerie altijd bereiken via het e-mailadres dat je terugvindt op de website om een afspraak te maken. Verbier is gemakkelijk te bereiken door het vliegtuig naar de dichtstbijzijnde luchthaven Geneve te nemen en vervolgens op de trein naar Le Châble te springen. Daar neem je ten slotte best een taxi richting Sarreyer. Een andere optie is om simpelweg de auto te nemen. Verbier ligt zo’n 800 km (Brussel) van ons verwijderd.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Verbier | Internet: verbier.ch/winter
Toerisme Val de Bagnes | Internet: verbier.ch/summer/inside/destinations/tourist-destinations/upper-val-de-bagnes/
Zien en doen
Edelweiss Distillerie | Internet: edelweiss-distillerie.ch

📌 Pin nu en plan lateredelweiss distillerie

Over deze auteur

Stephanie is een zero-waste & social media enthousiast die zo bewust mogelijk leeft. Daarom probeert ze zoveel mogelijk groen te reizen. Je komt haar niet tegen in een luchthaven als ze voor de trein of bus kan kiezen. Op haar persoonlijk Instagram account vind je een collage van Stephanie’s leven terug: citytrippen, katknuffelen, floaties en poëzie

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *