Los Angeles met een local: de beste culinaire, culturele en actieve tips

De Belgische Nathalie Bevernaegie woont en werkt al sinds 2016 in het bruisende L.A. Ze gidst er toeristen rond langs haar favoriete buurten, restaurants en hotspots. Voor Reisreporter lijst Nathalie al haar tips op voor een geslaagde culinaire, culturele en actieve trip naar Los Angeles!

Relaxen in L.A.
Je zou het misschien niet verwachten, maar afgezien van het verkeer is Los Angeles een erg rustige stad om in te wonen. De mensen zijn er volgens Nathalie meer ontspannen dan bijvoorbeeld in New York. “Als ik met klanten door downtown L.A. loop zijn ze steevast verbaasd over de relatieve rust die er heerst. Sinds ik hier woon heb ik geen last meer van stress.” Het gunstige klimaat, de ruimte en de prachtige natuur zitten daar waarschijnlijk voor iets tussen. Dit zijn Nathalies beste tips voor een onvergetelijke trip naar Los Angeles!

Hiken langs het water of in de bergen
Van die natuur kan je het beste al wandelend genieten. Een van Nathalies favoriete plekken om te wandelen is in de Ocean Trails Reserve, een natuurpark in Rancho Palos Verdes waar je op kliffen wandelt langs de oceaan. Ook het natuurgebied Monrovia Canyon Park is een aanrader. Dit ongerept natuurgebied ligt in de bergen met wandelpaden die je deels door een bos, langs een rivier en door en berglandschap naar een waterval leiden.

Los Angeles tips

De korte wandeling in Hollywood Reservoir laat je uitkijken op het Hollywood sign. © Pixabay

Hollywood sign
Een klassieker tot slot die je niet mag missen in Los Angeles is de Hollywood Reservoir: maak hier een korte, gemakkelijke wandeling langs het kunstmatige meer van Hollywood. Je wandelt onder meer over de Mulholland dam, een art deco-dam uit 1924 en je krijgt ook bijzondere uitzichten op het Hollywood Sign.

Suppen en surfen
In Los Angeles profiteer je vaak van warme zomerdagen en waar kan je die beter spenderen dan op het water? Nathalies tips voor waterratten: ga kayakken op de Naples Canals in Long Beach en op de Los Angeles River. Stand Up Paddle Boarding of suppen, een combinatie van rechtop staan op je surfbord en rustig peddelen op het water, is een erg populaire en plezante activiteit op het water hier. Ga je liever voor het echte surfwerk? De beste surfplekken vind je in Manhatten Beach, Redondo Beach, Hermosa Beach en in Malibu.

Los Angeles tips

Venice Beach. © Pixabay

Film kijken in openlucht
Zwoele zomeravonden sluit Nathalie graag af op de rooftop van Hotel Erwin in Venice Beach, op het dak van Mama Shelter in Hollywood of op het terras van Castaway in Burbank dat hoog bovenop een heuvel ligt en je meteen een geweldig zicht geeft op de vallei. “Maar het liefste wat ik doe op een zomeravond is een film meepikken in de openlucht cinema”, vertelt ze. L.A. kent verschillende locaties waar een openlucht cinema doorgaat. Die vind je op de websites van Cinespia en Rooftop Cinemaclub.

Jazz, cabaret en U2
Muziek en theater maken ook onberispelijk deel uit van het bruisende nachtleven in L.A. De beste concerten pik je mee in de legendarische Hollywood Bowl, Rose Bowl of John Anson Ford Theatre. “Zo heb ik daar al genoten van Paul Simons’ afscheidsconcert, een concert van Ed Sheeran en U2’s Joshua Tree Concert bijgewoond.” Mag het wat verfijnder? Bekende jazz clubs in Los Angeles zijn de Blue Whale en Catalina Bar & Grill. Van cabaret geniet je in The Edison en ook van stand-up comedy heb je keuze te over in Los Angeles. Nathalie: “Mijn favoriet is de Hollywood Improv Comedy Club. Je hebt er wel een gevorderde kennis van het Engels nodig.”

Los Angeles tips

Whiskey a Gogo en Musso & Frank Grill zijn twee zaken waar de sterren al over de vloer zijn geweest. © Wikimedia Commons

De sterren achterna
Voor wie graag in de voetsporen van de beroemdheden van Los Angeles stapt, kent Nathalie nog een aantal tips. “Een bekende nachtclub is Whiskey a Gogo, waar live rock bands optreden. The Doors en Guns ’n Roses lieten zich hier al horen. The Viper Room is ook een legendarische club. Johnny Depp kreeg de eer om de plek toen officieel te openen.” Voor de ultieme ‘taste of classic L.A.’ stuurt Nathalie je naar Musso & Frank Grill in Hollywood (Charlie Chaplin en Elizabeth Taylor kwamen hier al langs), The Spare Room in het historische Roosevelt Hotel in Hollywood of Cole’s, het oudste saloon van L.A.

Ode aan de Stille Oceaan
Los Angeles ligt aan de westkust van Amerika aan de Stille Oceaan. Geoffrey’s in Malibu, bovenop de kliffen gelegen, is een van de weinige plekken waar je kan dineren met zicht op die oceaan. “Bijzonder romantisch bij zonsondergang”, vindt Nathalie. “Hier komen ook vaak celebrities over de vloer.” Nog een plek die je zeker moet bezoeken is Wayfarers Chapel, een kapel gebouwd uit glas, steen en hout. Ze wordt ook wel Tree Church genoemd omdat ze genesteld ligt tussen torenhogen redwoods nabij Rancho Palos Verdes. “Het is een plek van stilte, harmonie en pure schoonheid langs de Stille Oceaan.”

Los Angeles tips

De indrukwekkende Wayfarers Chapel is vervaardigd uit glas, steen en hout. © Wikimedia Commons

Meest kleurrijke buurt
Dat is volgens Nathalie Leimert Park: een historische woonwijk van de Afrikaanse gemeenschap. Bekende inwoners hier waren Ella Fitzgerald en Ray Charles. Elke laatste zondag van de maand vindt hier in de namiddag een kleurrijke Art Walk plaats met kunst, muziek, juwelen en Afrikaans eten. In Leimert Park is ook The World Stage gevestigd. “Hoewel dit concertzaaltje eruit ziet als een armtierig chirozaaltje treden hier jazzmuzikanten van wereldniveau op en dat voor amper 10 à 15 dollar!”

Nog een laatste tip
“Ik heb na lang zoeken eindelijk de ‘Secret Swing’ of verborgen schommel gevonden in Elysian Park. Ik ontdekte daar ook vanop Angels Point fenomenale zichten op downtown L.A. Dat park is werkelijk een verborgen parel”, besluit Nathalie.

PRAKTISCHE INFO
Nathalie Bevernaegie | Internet: www.thiswaytola.com | e-mail: [email protected]
Nathalie is mede-oprichtster van Via Americana, een 100 % Belgisch, vrouwelijk gidsencollectief in Amerika.

LEES OOK. Met een local in Milwaukee, Chicago, Washington D.C., New York, Detroit en Philadelphia

? PIN nu en plan later

Coverfoto: © Pixabay

Over deze auteur

Deze fervente fietser verkende de grenzen van België, ontdekte de Straffe cafés en proefde van de Straffe streekbieren. In de artikels van Bruno Loockx lees je mee over de schouders van deze straffe levensgenieter en gunt hij je een kijk op zijn avonturen in ons land en ver daarbuiten.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *