Eettip in Ljubljana: Sloveense smaken op Open Kitchen

Ljubljana, hoofdstad van Slovenië, is wel erg goed op weg om een van de hipste steden van Europa te worden. Hun favoriete eten weten ze alleszins op een originele manier te presenteren. Elke zonnige vrijdag proef je namelijk van heerlijke gerechten op de trendy eetmarkt Open Kitchen!

Wereldwijde smaken
Sinds 2013 bereidt Open Kitchen (Odprta kuhna in het Sloveens) de smakelijkste gerechten uit eigen land en daarbuiten voor zowel locals als hongerige toeristen. Aan hippe, kleurrijke standjes van meer dan 100 restaurants ben je getuige van de beste kookkunsten van de Sloveense chefs. De zoete geur van Kaiserschmarren aan de ene kant of pittige curry in de Aziatische wok aan de andere, jij hebt de keuze!

Zon op vrijdag
Open Kitchen gaat elke, weliswaar zonnige, vrijdag door van midden maart tot in oktober in het centrum van de stad aan de rivier Ljubljanica. Hou er even halt voor een snelle hap om daarna verder te genieten van de pittoreske straatjes in de binnenstad of installeer je voor een uitgebreide tapas met Sloveense wijnen. Wist je dat Open Kitchen ook locaties heeft in Koper, één van de drie havensteden aan de kust en in Nova Gorica, in het westen van het land vlak bij de grens met Italië?

Ljubljana_OpenKitchen3 Ljubljana_OpenKitchen5 Ljubljana_OpenKitchen8 Ljubljana_OpenKitchen2 Ljubljana_OpenKitchen6 Ljubljana_OpenKitchen7

Foto’s: © Toerisme Slovenië

Over deze auteur

Reisreporter Kiënta houdt van steden. Met haar camera en notitieblok in de hand gaat ze op indrukwekkende pleinen en in smalle steegjes op zoek naar de mooiste architectuur, de boeiende cultuur en de lekkerste adresjes. Actief vindt ze haar draai op skilatten en ook nationale parken schrikken haar niet af!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *