Chicago voor foodies

Dat er in New York fantastische restaurants zijn, weet iedereen. Dat ook San Francisco culinair hoge toppen scheert, daar zijn gastronomen het over eens. Maar Chicago? Je associeert de stad niet meteen met lekker eten maar ze herbergt wel degelijk een schat aan toprestaurants en andere lekkere plekjes!

Chicago : hotdog tussen een broodje met sesamzaad, gepekelde augurken, selderijzout, tomaten, volledige gepekelde pepers, gesneden ui, groene relish en mosterd. © Jeffreyw

Chicago : hotdog tussen een broodje met sesamzaad, gepekelde augurken, selderijzout, tomaten, volledige gepekelde pepers, gesneden ui, groene relish en mosterd. © Jeffreyw

Pizza & hot dogs
De Windy City staat bekend om haar ‘stuffed pizza’ en Chicago style hotdogs. Voor de pizza bedanken we vriendelijk maar onlangs proefde ik de hotdog en het moet gezegd: het smaakte. Gelukkig hielp mijn gezelschap me bij mijn ingrediëntenkeuze. Want hier ‘gooit’ men werkelijk alle toppings op je broodje: ajuin, mosterd, ketchup en relish. Dat laatste is een zoetzure mix van fijngehakte augurk, suiker en azijn. Je kan het zelf maken of kopen in de supermarkt. Bekende merken zijn ‘Vienna’ en ‘Rolf’s’. Opgepast: verslavend!

De hamburgers van Shake Shack © Shake Shack

De hamburgers van Shake Shack © Shake Shack

Cheeseburger
En natuurlijk kan je in de USA ook de beste hamburgers eten en dan hebben we het niet over McDonald’s of Burger King. Je vindt lekkere hamburgers bij ketens als ‘Epic Burger’ of ‘Five Guys’ en natuurlijk het geweldige ‘Shake Shack’ dat sinds 2014 zijn intrede deed in Chicago. Maar de allerbeste hamburgerervaring is zonder twijfel ‘Billy Goat Tavern’. Hier werd een legendarische scène opgenomen voor het al even legendarische ‘Saturday Night Live’. Een must!

Griekse maaltijden van bij Athena Restaurant © Athena Restaurant

Griekse maaltijden van bij Athena Restaurant © Athena Restaurant

Greektown
Een stuk van de West Loop – waar ik momenteel woon – staat bekend als Greektown. Concreet ligt dat Greektown op vijf wandelminuten van ons appartement. We hebben dus al dankbaar gebruik gemaakt van dat nabijgelegen stukje Griekenland. Lekker en authentiek Grieks eten doe je bij Greek Islands, Athena Restaurant en Santorini. Bij Greek Islands vind je de wijnen van ‘Alpha Estate’, een absolute aanrader!

Topkwaliteit bij Sixteen Chicago © Sixteen Chicago

Topkwaliteit bij Sixteen Chicago © Sixteen Chicago

Onze tips voor de toppers: klassevol eten aan democratische prijzen

  • Blackbird: proef zeker de zwezeriken én laat plaats over voor een dessert, want de pastry chef hier is fenomenaal;
  • Sixteen (in de Trump Tower): een hamburger met twee Michelinsterren. Daarnaast overheerlijke risotto gegeten hier.
  • Dusek’s (in Pilsen – de voormalige Tsjechische buurt, nu voornamelijk een studentenwijk): origineel én laat open. Toppers waren de zalm en de churros met chili.
  • GT Fish & Oyster: fish & chips zoals je ze nog nooit proefde en uiteraard oesters van topkwaliteit.

Eat the food and drink the wine
Voor wijnliefhebbers is er ‘City Winery’, waar je voor 25 USD een fles wijn koopt, de fles mag meenemen en later tijdens een Sunday brunch gratis mag laten hervullen met één van de huiswijnen. Regelmatig zijn hier ook optredens. Sinead O’Connor en the Bangles zijn hier onder meer al gepasseerd. Redenen genoeg dus voor een culinair feestje in Chicago. Bovendien komt het goed van pas dat je nadien heerlijk kunt wandelen aan het meer of in één van de vele parken!

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Chicago toerisme | Internet: www.choosechicago.com
Bereikbaarheid
United Airlines | vliegt dagelijks vanuit Brussel naar Chicago | Internet: www.united.com

Coverfoto: © Dusek’s

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *