Dit zijn de beste foodhallen in New York

Foodhallen zijn hot & happening. Bij ons is er een op komst in Gent tegen het einde van het jaar. Maar New York heeft een hele lijst aan overdekte markten voor foodies. Enorm bekend zijn de Chelsea Market en de Grand Central Market, maar ook nieuwe foodhallen winnen absoluut de harten van de bezoekers. Een overzicht!

New York: foodhall Berg'n. © Berg’n

New York: foodhall Berg’n. © Berg’n

De smakelijkste foodhallen van het moment:
Berg’n: in 2015 geopend in Brooklyn, New York en nu al een lokale hotspot met trendy producten en gerechten. Van burrito’s bij El Meat Hook tot Filipijnse gerechten bij Lumpia Shack, er is voor ieder wat wils. Berg’n is geopend voor ontbijt, lunch en diner.

City Kitchen at Row NYC: een food court op het iconische Times Square in the Row NYC Hotel. Bestel je favoriete eten bij bijvoorbeeld Azuki Sushi, Gabriela’s Taqueria of Luke’s Lobster.

Hudson Eats: een wat chiquere dinerlocatie in Lower Manhatten. Hier vind je bekende restaurants uit New York zoals Black Seed Bagel, Blue Ribbon Sushi Bar en Mighty Quinn’s Barbeque. Er is plek voor ruim 600 gasten en je kijkt uit over de Hudson River en het Vrijheidsbeeld.

New York: City Kitchen at Row NYC. © City Kitchen

New York: City Kitchen at Row NYC. © City Kitchen

The Pennsy: een luxe foodhal dichtbij Madison Square Garden. Er zijn hier kraampjes van The Cinnamon Snail, Mario by Mary en The Little Beet en je kunt hier zowel binnen in de lounge als buiten op het terras eten.

Queens Night Market: een grote, familievriendelijke nachtmarkt in de openlucht van Queens. Naast allerlei eten verkopen de kraampjes hier souvenirs en kunst en staat de rijke cultuur van Queens centraal. De markt is iedere zaterdag geopend vanaf 18 uur tot middernacht.

Turnstyle: de nieuwe ondergrondse foodhall van Manhattan op het Columbus Circle Subway station. Hier vind je ruim 30 restaurants en winkels, waaronder Blossom du Jour, Doughnuttery, Dylan’s Candy Bar en The Pizza.

New York: smakelijke cocktails in The Pennsy. © The Pennsy

New York: smakelijke cocktails in The Pennsy. © The Pennsy

Nieuwe foodhallen in 2016:
Eataly: een populaire, Italiaanse markt die later dit jaar zal openen. Hier vind je restaurants, winkels, barretjes en bakkerijen en je kunt hier kookcursussen volgen.

The Great Northern Food Hall: deze Scandinavisch geïnspireerde foodhall gaat het begin van deze zomer open. De foodhall is van de internationaal bekende chef-kok Claus Meyer en is gevestigd in de Grand Central Terminal’s Vanderbilt Hall. Hier vind je onder andere allerlei baksels, granola en Deense sandwiches.

Gotham Market at The Ashland: Gotham West Market, de diner hotspot in Hell’s Kitchen, opent dit najaar een nieuwe locatie in The Ashland in Brooklyn’s Fort Greene. Hier zullen pop-up restaurantjes van lokale chef-koks te vinden zijn samen met een aantal vaste restaurants zoals Apizza Regionale, Flip Bird en Mu Ramen.

Bron: NYC & Company

Coverfoto: © Ken Goodman

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *