5 x bier proeven in de biertuinen van Praag

In Tsjechië proef je deze zomer van heerlijke Tsjechische pils in één van de vele Praagse parken mét biertuin, waar een halve liter bier hooguit € 1,50 kost. Bovendien geniet je er ook van culturele evenementen of livemuziek. De biertuinen zijn populair onder de locals en ook toeristen zoeken ze steeds vaker op. Dit zijn de leukste in Praag.

Letná Beer garden: de populairste aller biertuinen in Praag.

Letná Beer garden: de populairste aller biertuinen in Praag.

1. Letná Beer garden
Letná Beer Garden is de bekendste en populairste van alle biertuinen in Praag. Dat is niet voor niks, want het uitzicht vanaf deze biertuin over het centrum van Praag en de rivier de Moldau is schitterend! Door de vele bomen lijkt het alsof het dak van bladeren is gemaakt. Er zijn diverse bierstandjes en ook goedkope pizza’s vind je er.

Te verkrijgen bier: Pilsner Urquell en Gambrinus
Tramhalte: Nábřeží Kapitána Jaroše

2. Vyletná Beer Garden
Geen plek bij de biertuin in Letná? Slechts enkele stappen verwijderd van Letná Beer Garden ligt Vyletná. Het speciaalbier Bernard wordt er geschonken, er zijn hapjes en ze hebben hangmatten, een pingpongtafel en een groot scherm voor sportevenementen. Daarnaast is het een non-profit organisatie en steun je met je bijdrage de herstelling van het clubhuis van de tennisvereniging.

Te verkrijgen bier: Bernard en Pilsner Urquell
Tramhalte: Nábřeží Kapitána Jaroše

Riegrovy Sady Beer Garden

Riegrovy Sady Beer Garden

3. Riegrovy Sady Beer Garden
Riegrovy Sady Beer Garden is de grootste biertuin in Praag. Als de zon schijnt zit deze tuin vol met dorstige mensen. Op de tap zitten verschillende bieren, meestal drie, en kan je tevens kiezen uit cocktails en wijnen. Belangrijke sportwedstrijden worden op een groot scherm uitgezonden waardoor het er erg gezellig wordt – vooral als de Tsjechen winnen. Voor de hongerige mens is er eten genoeg: gegrilde kip, worstjes en er liggen twee restaurants in Riegrovy Sady.

Te verkrijgen bier: Gamrinus, Kozel en Pilsner Urquell en twee bieren van Zemský, Pivovar
Tramhalte: Husinecká of Vinohradská tržnice
Metro: Jiřího z Poděbrad

4. Tiskárna na vzduchu
Deze minder bekende biertuin, met een lastige naam, ligt in het grootste park van Praag: Stromovka Park. Het is een levendige plek met veel culturele evenementen zoals muziekoptredens, openluchtbioscoop en foodfestivals. In Stromovka Park is er altijd iets te doen en als bonus hebben ze op de tap één van de beste Tsjechische speciaalbieren: Polička.

Te verkrijgen bier: Polička, Pilsner Urquell, Birell en Únětická. Ook wijn, ciders en andere dranken.
Tramhalte: Výstaviště Holešovice

Biertuin Tiskárna na vzduchu

Biertuin Tiskárna na vzduchu

5. Parukářka Beergarden
Deze biergarten is gelegen in het hart van Žižkov op een heuvel in het kleine park Parukářka. Je hebt hier uitzicht op de Praagse Burcht, de daken van Žižkov en de televisietoren Žižkov. Het heeft een aantal picknicktafels en een overdekte pub waar soms een concert plaatsvindt. Er zijn niet heel veel zitplekken, maar je kunt gerust je eigen picknickkleed meenemen en ergens in het park gaan zitten. De biertuin Parukářka verkoopt een aantal snacks waaronder de Tsjechische braadworst “Klobásas”.

Te verkrijgen bier: Pilsner en Gambrinus
Tramhalte: Lipanská or Olšanská

Biertours
De biertuinen zijn gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Het is ook mogelijk om een beergartentour te doen. Prahabike biedt bijvoorbeeld een fietstocht aan langs de biergarten en door de parken van Praag. De Nederlandse organisatie MijnPraagTours organiseert een Biergarten Tour naar drie biertuinen inclusief speciaalbiertjes. De gezellige buitenbarretjes openen meestal rond mei en sluiten in oktober.

Foto’s: © Czech Tourism

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *