Deze vintage vakantiehuizen nemen je terug in de tijd

Vintage is hot. Het duikt overal op: in de mode, interieur, in de media en ook op vakantie. Vakantiehuizenexpert Belvilla beschikt over verschillende retrowoningen die het comfort van nu combineert met de sfeer van toen. Zin om terug herinneringen op te halen aan de tijd van toen? Wees welkom in deze vakantiehuizen!

Groeten uit
Vintage is absoluut trending dezer dagen. Dat bewijst het VTM-programma ‘Groeten uit’ waarin bekende Vlamingen een weekend lang met hun gezin terug gaan naar hun jeugd. Zo stapte Staf Coppens met zijn vrouw en twee kinderen terug in 1993 en reisde Herman Verbruggen terug naar 1975. De opnames gingen door in twee volledig gerestylde vakantiehuizen van Belvilla.

Volledige make-over
Vakantiehuis La Lagune in Vielsalm onderging een metamorfose met aangepaste accessoires zoals de Gameboy, Tetris, videobanden en sofa’s uit die tijd om helemaal te passen in het plaatje van de jaren negentig. Vakantiewoning Boskant in Westmalle daarentegen werd volledig omgetoverd tot een stulpje recht uit 1975. Andere sofa’s, behang uit de stijlperiode en zelfs de keukenkastjes werden even vervangen door een kenmerkende groene variant uit die tijd.

Digitale detox
Je hoeft geen stylist onder de arm te nemen om te profiteren van een ‘digital detox’ vakantie in ware vintage stijl. Wil je graag een vakantie als vanouds, zonder schermen, met tijd voor elkaar en echt contact? Belvilla heeft een aantal knappe verblijfsmogelijkheden in de aanbieding die je terug katapulteren naar de vertrouwde omgeving van toen. Retro meubels, kleurrijke keukens, vrolijke badkamertegels en heel veel hout? Je vindt het allemaal in deze 5 vakantiewoningen.

Belvilla-vintage1

In deze keuken waan je je terug in de tijd

Vakantiehuis in Zell aan de Moezel in Duitsland
Deze woning ligt midden in het centrum van het Moezelplaatsje Zell. De vier verdiepingen dompelen je telkens onder in een ander kleurenpalet. Je hoeft niet ver te gaan om iets van Zell te zien. Winkels, restaurants en barretjes liggen binnen handbereik.

Industrieel en vintage gecombineerd

Industrieel en vintage gecombineerd

Vakantiehuis met een twist in Arendonk, België
Hier vind je een combinatie tussen modern en vintage. Het mooie aan dit vrijstaande vakantiehuis is dat de hoeve door de eigenaar gebouwd is met hergebruikte materialen. De industriële invloeden maken het huis modern, terwijl er toch nog genoeg vintage elementen te vinden zijn. Hier slaap je met een groep van 12 personen in een bosrijke omgeving.

Deze boerderij combineert authentieke elementen met hedendaags comfort

Deze boerderij combineert authentieke elementen met hedendaags comfort

Rietgedekte boerderij in Luttenberg, Nederland
Het interieur ademt hier vintage. Deze boerderij, gelegen in het Overijsselse Luttenberg in de streek Salland, werd ingericht met spullen uit de jaren 50, 60 en 70. De woning heeft zelfs een knusse bedstee, om de ervaring helemaal compleet te maken. Vergeet ook niet te genieten van het uitzicht: je kijkt uit over de Sallandse Heuvelrug.

Klassieke vormgeving in het Duitse Netze

Klassieke vormgeving in het Duitse Netze

Vakantiehuis Netze in Hessen, Duitsland
Terug in de tijd met de gemakken van nu; dat vat een verblijf in deze voormalige school en pastorie samen. Hoewel de woning in 2013 volledig gemoderniseerd is, bleven er toch een aantal vintage elementen bewaard. Hier kan je met maar liefst 15 personen slapen in 7 slaapkamers. Er zit zelfs een extra zaaltje aan dat je kan gebruiken voor vergaderingen of meditatie en yoga. Om helemaal van tot rust te komen!

Een terugblik naar kleurrijkere tijden in cottage Paliseul

Een terugblik naar kleurrijkere tijden in cottage Paliseul

Cottage Paliseul in Arlon-Bouillon-Virton, België
Vooral de houtkachel in de eetkamer en de kolenbrander in de keuken zorgen ervoor dat deze cottage een authentieke uitstraling heeft. Het karakter van de bouw zit hem in de natuursteen en het hout. Het huis werd voorzien van allerhande moderne snufjes: wifi, een volledig ingerichte keuken en een centrale verwarming.

Foto’s: © Belvilla

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *