6 redenen om Nederlands Limburg nu te bezoeken

Wie denkt aan het buitenland, denkt vrijwel meteen aan Frankrijk of Duitsland. Vaak valt Nederland uit de boot als bestemming. Maar wist je dat over de grens ontzettende mooie locaties liggen, met in het bijzonder in de provincie Limburg? Geen idee wat daar te beleven valt, lees dan even over tips!

Het betoverende landschap in Limburg brengt je helemaal tot rust. © Pixabay

Het betoverende landschap in Limburg brengt je helemaal tot rust. © Pixabay

1. Het landschap
Nederlands Limburg heeft een uniek landschap met verschillende prachtige natuurgebieden. De combinatie van rust, de natuur, de panoramische uitzichten en diverse wandel- en fietsroutes maakt van de provincie een ware belevenis!

2. De kastelen
Limburg heeft de grootste kastelendichtheid van Nederland. Vele kastelen zijn te bezoeken met als hoogtepunt het meest bekende en grootste: Kasteel Hoensbroek in Heerlen. Met meer dan 40 ingerichte kasteelvertrekken gaan hier verschillende leuke evenementen door.

Bezoek Maastricht en mis zeker een rondvaart op de Maas niet! © Visit Holland

Bezoek Maastricht en mis zeker een rondvaart op de Maas niet! © Visit Holland

3. Maastricht
Maastricht is het toppunt van Bourgondisch Limburg. Deze prachtige stad met rijke historie is een ideale bestemming voor iedereen. Maastricht ken invloeden uit Romeinse, Spaanse en Franse tijden die de stad uniek hebben gemaakt. In de binnenstad proef je van de middeleeuwse sfeer, kan je shoppen in winkelcentra, de Markt bezoeken, een heerlijk terrasje meepikken of een rondvaart over de Maas maken. Van plan om met een grote groep naar Maastricht te gaan? Dan is het verstandig om te blijven slapen. Misschien biedt een vakantiewoning voor 10 personen wel uitkomst voor jullie.

4. Valkenburg
Valkenburg is een van de populairste bestemmingen in Limburg. Met een waaier aan bezienswaardigheden is het ondenkbaar je te vervelen in deze stad. Ga bijvoorbeeld naar:
– Kasteel Valkenburg
– De Romeinse catacombe
– Het openluchttheater
– Een kuuroord
– De prehistorische vuursteenmijnen

Niet te missen in Nederlands Limburg: kastelen! © EOSfoto.nl via Flickr Creative Commons

Niet te missen in Nederlands Limburg: kastelen! © EOSfoto.nl via Flickr Creative Commons

5. Drielandenpunt
Het bekende drielandenpunt in Vaals is zeker een reden om Limburg eens een keer te bezoeken. Dit punt waar België, Nederland en Duitsland samenkomen is een toeristische trekpleister. Rondom het drielandenpunt ligt bovendien een park waar je verschillende activiteiten kunt ondernemen!

6. Limburgse vlaaien
Misschien wel belangrijkste en zeker de lekkerste reden om de provincie te bezoeken zijn de Limburgse vlaaien: heerlijke taarten die op een echte Limburgse manier zijn klaargemaakt. Een smaakbeleving die je zeker een keer geproefd moet hebben!

Overnachten in Ulvend
Ben jij overtuigd om Limburg snel te bezoeken? Plak er dan een overnachting aan vast, zeker als je met een grote groep gaat. De vakantiehuizen van Ulvend zijn perfect voor een weekendje weg of een midweekse overnachting. Op zoek naar meer tips over Nederlands Limburg? Bekijk dan eens de website van VVV Limburg!

Coverfoto: © Stephan Wita via Flickr Creative Commons

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *