Familiehotels dichtbij huis

Uitgetest: de leukste familiehotels dichtbij huis

Aan pronkerige familiehotels, mét waterpretparken, geen gebrek langs de Middellandse Zee. Maar slaagt Reisreporter Igor er ook in om met zijn gezin een familiehotel te vinden dichter bij huis? Het was serieus zoeken naar adressen met een echte toegevoegde meerwaarde, toch vond hij er drie die een fantastisch weekend dichtbij garanderen. Uitvoerig getest en goedgekeurd.

Familiehotels dichtbij huis

© Preston Palace

Preston Palace ****
Waar ligt het?
Almelo in Nederland, zo’n 250 km boven Antwerpen.

Wat mag u verwachten?
Een fantastisch familiehotel vol voorzieningen voor jong en oud. Preston Palace is een all inclusive-hotel waarbij alle dranken (premiummerken) en het eten in de prijs zijn inbegrepen.
Het hotel beschikt onder meer over een subtropisch zwembad, een cinema, een bowling, een speelparadijs en een overdekte kermis met enkele spectaculaire attracties. Ook die voorzieningen zijn gratis, tot de popcorn in de cinemazaal toe. Alle attracties zijn binnen.
Op de gelijkvloers ligt een ‘barstraat’ met een vijftal verschillende sfeercafés. Wie van rust houdt, boekt beter een midweek.
De maaltijden zijn in buffetvorm, terwijl er ook ’s avonds diverse buffetten in het uitgaanskwartier worden geplaatst.
De kamers zijn netjes en variëren van Classic (tot 6 personen), Economy en Royal tot suites. Het complex telt meer dan 300 kamers. Je vindt het hotel net buiten de stadsrand van Almelo.

Voor wie is dit ideaal?
Zowel voor gezinnen met kleine en grote kinderen, als voor koppels die hier gewoon een fijn – al dan niet verlengd – weekend willen doorbrengen. Jonggepensioneerden zakken vooral tijdens de week naar Preston Palace af.

Onze mening?
Een topadres. Onze dochters, twee hyperactieve tieners, waren razend enthousiast en bijna niet weg te slaan uit het subtropische zwemparadijs, het kermisgedeelte en de coffee-corner vol verleidelijke taartjes en andere zoetigheden.

Meer info: www.prestonpalace.nl

Familiehotels dichtbij huis

© De Bonte Wever

De Bonte Wever ****
Waar ligt het?
Assen in Nederland, zo’n 290 km boven Antwerpen

Wat mag u verwachten?
Een zinderend familiehotel, perfect geschikt voor het hele gezin. De all inclusive-formule garandeert volop drank en spijzen op hoog niveau.
Met een gezellig familiezwembad en een uitgebreid animatieprogramma maak je hier weinig kans op verveling. Onze dochters waren ook hier verrukt over het tropische zwembad en de vele speelfaciliteiten, zoals een bowling en een biljartzaal, vol gratis attracties.
De ‘barstraat’ is een serieuze trekpleister met verschillende themacafés die vooral ’s avonds garant staan voor een sympathieke en uitbundige sfeer in Hollandse gezelligheid.
Het hoofdrestaurant is opgevat als een immense buffetruimte vol verzorgde eetstandjes. Op onze eerste avond lieten wij ons bedienen in het seizoensgebonden à la carte-restaurant Dapper.

Voor wie is dit ideaal?
Families met kinderen zullen hier de tijd van hun leven beleven, al is De Bonte Wever ook een absolute aanrader voor jonge koppels, vriendengroepen en 50-plussers. De kamers zijn op 4*-niveau, waarbij je de keuze hebt tussen verschillende kamertypes: een deluxe kamer of een ruime familiekamer.

Onze mening?
Een van de beste familiehotels in de Benelux. De dochters wilden meteen verlengen. Het eten en de drank zijn van uitstekend niveau, terwijl de vele voorzieningen voor een serieuze meerwaarde zorgen.

Meer info: www.debontewever.nl

Familiehotels dichtbij huis

© Wunderland Kalkar

Wunderland Kalkar ***
Waar ligt het?
In het Duitse Kalkar, op 150 km van Antwerpen. Het complex werd gebouwd op een voormalige kerncentralesite. Geen paniek echter, de kerncentrale is nooit in gebruik geweest.

Wat mag u verwachten?
Een degelijk all inclusive-hotel dat op het eerste zicht wat grootschalig overkomt. Het complex kan op sommige plaatsen een update verdragen, want de brede gangen komen wat somber over. Voor de rest is er niets mis met het animatieaanbod met als trekpleister een gezellig privépretpark – Kernie’s Familiepark – dat in de prijs van de hotelovernachting is inbegrepen.
Het hotel beschikt over een ‘barstraat’, al is ook die een stukje minder dynamisch ingevuld dan bij Preston Palace of De Bonte Wever. Het sportaanbod – met o.a. een klimmuur, fitness en tennisvelden – maken wel veel goed. Wij waren dan weer zeer enthousiast over de wijnproeverij in de wijnkelder.

Voor wie is dit ideaal?
Een zwembad ontbreekt voorlopig, al zijn er plannen in die richting. Het attractiepark Kernie’s mikt eerder op families met kleine kinderen, want het bevat geen echt spectaculaire attracties.

Onze mening?
Een gezellig all-in-hotel dat eerder op families met kleine kinderen mikt. Onze dochters waren wel enthousiast over het ruime sportaanbod. Let op: het familiepretpark is niet het hele jaar open.

Meer info: www.wunderlandkalkar.eu/nl

Lees meer over onze favoriete overnachtingen dichtbij huis en verder.

? PIN nu en plan later

Familiehotels dichtbij huis

Coverfoto: © Preston Palace

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *