chocolate land

10 topbestemmingen voor chocoladeliefhebbers

Fan van chocolade? Hoewel we zweren dat de Belgische chocolade de lekkerste is, kunnen ze er in de rest van de wereld ook wat van! Laat je verrassen door deze 10 onverwachte reisbestemmingen en ontdek alles over de oorsprong van chocolade in Mexico, of verken Sydney aan de hand van enkele onontgonnen chocohotspots!

1. Perugia, Italië De Perugina ‘Casa del Cioccolato’ mag je absoluut niet overslaan als je een bezoek brengt aan het Italiaanse Umbrië. Perugia, gelegen in het midden van Italië, kent een rijke chocoladetraditie. Bezoekers krijgen hier een bijzondere inkijk in het geheim achter de typisch Italiaanse Baci-chocolade, Perugina-stijl. © GF

1. Perugia, Italië De Perugina ‘Casa del Cioccolato’ mag je absoluut niet overslaan als je een bezoek brengt aan het Italiaanse Umbrië. Perugia, gelegen in het midden van Italië, kent een rijke chocoladetraditie. Bezoekers krijgen hier een bijzondere inkijk in het geheim achter de typisch Italiaanse Baci-chocolade, Perugina-stijl. © GF

2. Saint Lucia, Caraïben Een eiland boordevol zon, zee en onweerstaanbare lekkernijen: dat is hoe je het Caribische Saint Lucia het best kan omschrijven. Vooral de liefhebbers van de wat minder zoete chocolade kunnen hun hart ophalen op dit tropische eiland. Waar de cacaobonen van het eiland in het verleden vooral gebruikt werden voor de export, houden de inwoners ze tegenwoordig liever voor zichzelf. Het resultaat: exclusieve, overheerlijke chocolade, waar bezoekers aan deze parel in de Caraïben hun vingers bij af kunnen likken. © GF

2. Saint Lucia, Caraïben Een eiland boordevol zon, zee en onweerstaanbare lekkernijen: dat is hoe je het Caribische Saint Lucia het best kan omschrijven. Vooral de liefhebbers van de wat minder zoete chocolade kunnen hun hart ophalen op dit tropische eiland. Waar de cacaobonen van het eiland in het verleden vooral gebruikt werden voor de export, houden de inwoners ze tegenwoordig liever voor zichzelf. Het resultaat: exclusieve, overheerlijke chocolade, waar bezoekers aan deze parel in de Caraïben hun vingers bij af kunnen likken. © GF

3. Biarritz, Frankrijk Dit Zuid-Franse kustplaatsje staat vooral bekend als surfwalhalla. Tussen het relaxte strand- en surfleven door kunnen bezoekers in Frans Baskenland ook hun chocoladehart ophalen in het Planète Musée du Chocolat. Leer over de geschiedenis van chocolade, de productie van cacao en over hoe chocolade in Europa zijn intrede deed. © Pixabay

3. Biarritz, Frankrijk Dit Zuid-Franse kustplaatsje staat vooral bekend als surfwalhalla. Tussen het relaxte strand- en surfleven door kunnen bezoekers in Frans Baskenland ook hun chocoladehart ophalen in het Planète Musée du Chocolat. Leer over de geschiedenis van chocolade, de productie van cacao en over hoe chocolade in Europa zijn intrede deed. © Pixabay

4. Singapore De 2am:dessertbar is één van de onverwachte hoogtepunten van metropool Singapore. In het Holland Village van deze handelsstad bezorgt de beroemde chef-kok Janice Wong haar gasten desserts een onvergetelijke culinaire ervaring. Dit alles geserveerd aan een tafel gemaakt van chocolade. © GF

4. Singapore De 2am:dessertbar is één van de onverwachte hoogtepunten van metropool Singapore. In het Holland Village van deze handelsstad bezorgt de beroemde chef-kok Janice Wong haar gasten desserts een onvergetelijke culinaire ervaring. Dit alles geserveerd aan een tafel gemaakt van chocolade. © GF

5. Madagaskar Madagaskar, het op vier na grootste eiland ter wereld, maakte in de 19e eeuw voor het eerst kennis met chocolade. De combinatie van onder andere de natuurlijke mineralen, het klimaat en de aanwezige flora en fauna, zorgden ervoor dat de Madagassische cacao zich vandaag de dag heeft ontwikkeld tot een chocolade met een bijzonder fruitige smaak. Voor een zoektocht naar deze smaak kunnen bezoekers terecht bij één van de vele chocolatiers op het eiland. © GF

5. Madagaskar Madagaskar, het op vier na grootste eiland ter wereld, maakte in de 19e eeuw voor het eerst kennis met chocolade. De combinatie van onder andere de natuurlijke mineralen, het klimaat en de aanwezige flora en fauna, zorgden ervoor dat de Madagassische cacao zich vandaag de dag heeft ontwikkeld tot een chocolade met een bijzonder fruitige smaak. Voor een zoektocht naar deze smaak kunnen bezoekers terecht bij één van de vele chocolatiers op het eiland. © GF

6. Sydney, Australië Voor de chocaholic die zijn of haar slanke lijn wil behouden, heeft Sydney de chocoladewinkel bij uitstek: Pana, die eerder dit jaar werd geopend. De meest artistieke chocolatiers van Australië bereiden daar de lekkerste en tegelijkertijd glutenvrije, veganistische en biologische lekkernijen. Voor de bewuste ‘Sydneysiders’ is de industriële chocoladewinkel intussen uitgegroeid tot dé hotspot voor hun gezonde dessert. © GF

6. Sydney, Australië Voor de chocaholic die zijn of haar slanke lijn wil behouden, heeft Sydney de chocoladewinkel bij uitstek: Pana, die eerder dit jaar werd geopend. De meest artistieke chocolatiers van Australië bereiden daar de lekkerste en tegelijkertijd glutenvrije, veganistische en biologische lekkernijen. Voor de bewuste ‘Sydneysiders’ is de industriële chocoladewinkel intussen uitgegroeid tot dé hotspot voor hun gezonde dessert. © GF

7. Tabasco, Mexico Chocolade en Midden-Amerika hebben een hechte band, die ver teruggaat in de tijd. In 1502 kwamen kolonisten in het huidige Mexico voor het eerst in aanraking met het ‘bruine goud’. Wie de oorsprong van cacao wil ontdekken reist af naar Tabasco, in het zuidoosten van het land. Trek de jungle in en ervaar de geur van de oorspronkelijke Maya-cacao, dankzij het grote aantal kleine cacaoboeren dat hier hun bruine goud verbouwt, zoals het organische Finca Génesis. © Pixabay

7. Tabasco, Mexico Chocolade en Midden-Amerika hebben een hechte band, die ver teruggaat in de tijd. In 1502 kwamen kolonisten in het huidige Mexico voor het eerst in aanraking met het ‘bruine goud’. Wie de oorsprong van cacao wil ontdekken reist af naar Tabasco, in het zuidoosten van het land. Trek de jungle in en ervaar de geur van de oorspronkelijke Maya-cacao, dankzij het grote aantal kleine cacaoboeren dat hier hun bruine goud verbouwt, zoals het organische Finca Génesis. © Pixabay

8. Santo Domingo, Dominicaanse Republiek Bij El Sendero del Cacao in Santo Domingo ontdek je de fascinerende wereld van de chocolade. Toegewijde Dominicaanse chocolade-experts leggen stap voor stap uit hoe cacaobonen worden omgetoverd tot heerlijke chocolade. Tijdens de Chocolade Tour drink je warme chocolademelk en maak je je eigen chocoladereep, terwijl je ondertussen leert waarom het Dominicaanse ecosysteem de perfecte omgeving is voor kwalitatief hoogwaardige chocolade. © GF

8. Santo Domingo, Dominicaanse Republiek Bij El Sendero del Cacao in Santo Domingo ontdek je de fascinerende wereld van de chocolade. Toegewijde Dominicaanse chocolade-experts leggen stap voor stap uit hoe cacaobonen worden omgetoverd tot heerlijke chocolade. Tijdens de Chocolade Tour drink je warme chocolademelk en maak je je eigen chocoladereep, terwijl je ondertussen leert waarom het Dominicaanse ecosysteem de perfecte omgeving is voor kwalitatief hoogwaardige chocolade. © GF

9. New York, Verenigde Staten SoHo en Nolita zijn twee van de meest trendy en smaakvolle wijken van het New Yorkse Manhattan, die zich ook uitstekend lenen voor het ontdekken en proeven van de lekkerste chocolade. Naast een rondgang langs de meest hippe shops, ga je tijdens een intieme tour (max. 16 personen) langs bij enkele van New York’s beste chocolatiers. Proef de meest kunstzinnige chocoladetruffels, bonbons en overige handgemaakte zoetigheden. Dit alles onder het genot van een heerlijke bijpassende wijn. © Pixabay

9. New York, Verenigde Staten SoHo en Nolita zijn twee van de meest trendy en smaakvolle wijken van het New Yorkse Manhattan, die zich ook uitstekend lenen voor het ontdekken en proeven van de lekkerste chocolade. Naast een rondgang langs de meest hippe shops, ga je tijdens een intieme tour (max. 16 personen) langs bij enkele van New York’s beste chocolatiers. Proef de meest kunstzinnige chocoladetruffels, bonbons en overige handgemaakte zoetigheden. Dit alles onder het genot van een heerlijke bijpassende wijn. © Pixabay

10. Grenada, Caraïben Grenada, een piepkleine eilandengroep in de Caraïbische Zee, heeft een nauwe band met cacao. Nog altijd is het bruine goud een van de belangrijkste exportproducten van het Caraïbische eiland. Tussen het relaxen op de parelwitte stranden en duiken in de azuurblauwe zee door, is het voor bezoekers zeker de moeite waard een bezoek te brengen aan The Chocolate Company. Zo zie je met eigen ogen waar een deel van onze chocolade vandaan komt. Het is namelijk goed mogelijk dat je favoriete chocoladereep uit de supermarkt afkomstig is uit Grenada. © GF

10. Grenada, Caraïben Grenada, een piepkleine eilandengroep in de Caraïbische Zee, heeft een nauwe band met cacao. Nog altijd is het bruine goud een van de belangrijkste exportproducten van het Caraïbische eiland. Tussen het relaxen op de parelwitte stranden en duiken in de azuurblauwe zee door, is het voor bezoekers zeker de moeite waard een bezoek te brengen aan The Chocolate Company. Zo zie je met eigen ogen waar een deel van onze chocolade vandaan komt. Het is namelijk goed mogelijk dat je favoriete chocoladereep uit de supermarkt afkomstig is uit Grenada. © GF

1. Perugia, Italië De Perugina ‘Casa del Cioccolato’ mag je absoluut niet overslaan als je een bezoek brengt aan het Italiaanse Umbrië. Perugia, gelegen in het midden van Italië, kent een rijke chocoladetraditie. Bezoekers krijgen hier een bijzondere inkijk in het geheim achter de typisch Italiaanse Baci-chocolade, Perugina-stijl. © GF 2. Saint Lucia, Caraïben Een eiland boordevol zon, zee en onweerstaanbare lekkernijen: dat is hoe je het Caribische Saint Lucia het best kan omschrijven. Vooral de liefhebbers van de wat minder zoete chocolade kunnen hun hart ophalen op dit tropische eiland. Waar de cacaobonen van het eiland in het verleden vooral gebruikt werden voor de export, houden de inwoners ze tegenwoordig liever voor zichzelf. Het resultaat: exclusieve, overheerlijke chocolade, waar bezoekers aan deze parel in de Caraïben hun vingers bij af kunnen likken. © GF 3. Biarritz, Frankrijk Dit Zuid-Franse kustplaatsje staat vooral bekend als surfwalhalla. Tussen het relaxte strand- en surfleven door kunnen bezoekers in Frans Baskenland ook hun chocoladehart ophalen in het Planète Musée du Chocolat. Leer over de geschiedenis van chocolade, de productie van cacao en over hoe chocolade in Europa zijn intrede deed. © Pixabay 4. Singapore De 2am:dessertbar is één van de onverwachte hoogtepunten van metropool Singapore. In het Holland Village van deze handelsstad bezorgt de beroemde chef-kok Janice Wong haar gasten desserts een onvergetelijke culinaire ervaring. Dit alles geserveerd aan een tafel gemaakt van chocolade. © GF 5. Madagaskar Madagaskar, het op vier na grootste eiland ter wereld, maakte in de 19e eeuw voor het eerst kennis met chocolade. De combinatie van onder andere de natuurlijke mineralen, het klimaat en de aanwezige flora en fauna, zorgden ervoor dat de Madagassische cacao zich vandaag de dag heeft ontwikkeld tot een chocolade met een bijzonder fruitige smaak. Voor een zoektocht naar deze smaak kunnen bezoekers terecht bij één van de vele chocolatiers op het eiland. © GF 6. Sydney, Australië Voor de chocaholic die zijn of haar slanke lijn wil behouden, heeft Sydney de chocoladewinkel bij uitstek: Pana, die eerder dit jaar werd geopend. De meest artistieke chocolatiers van Australië bereiden daar de lekkerste en tegelijkertijd glutenvrije, veganistische en biologische lekkernijen. Voor de bewuste ‘Sydneysiders’ is de industriële chocoladewinkel intussen uitgegroeid tot dé hotspot voor hun gezonde dessert. © GF 7. Tabasco, Mexico Chocolade en Midden-Amerika hebben een hechte band, die ver teruggaat in de tijd. In 1502 kwamen kolonisten in het huidige Mexico voor het eerst in aanraking met het ‘bruine goud’. Wie de oorsprong van cacao wil ontdekken reist af naar Tabasco, in het zuidoosten van het land. Trek de jungle in en ervaar de geur van de oorspronkelijke Maya-cacao, dankzij het grote aantal kleine cacaoboeren dat hier hun bruine goud verbouwt, zoals het organische Finca Génesis. © Pixabay 8. Santo Domingo, Dominicaanse Republiek Bij El Sendero del Cacao in Santo Domingo ontdek je de fascinerende wereld van de chocolade. Toegewijde Dominicaanse chocolade-experts leggen stap voor stap uit hoe cacaobonen worden omgetoverd tot heerlijke chocolade. Tijdens de Chocolade Tour drink je warme chocolademelk en maak je je eigen chocoladereep, terwijl je ondertussen leert waarom het Dominicaanse ecosysteem de perfecte omgeving is voor kwalitatief hoogwaardige chocolade. © GF 9. New York, Verenigde Staten SoHo en Nolita zijn twee van de meest trendy en smaakvolle wijken van het New Yorkse Manhattan, die zich ook uitstekend lenen voor het ontdekken en proeven van de lekkerste chocolade. Naast een rondgang langs de meest hippe shops, ga je tijdens een intieme tour (max. 16 personen) langs bij enkele van New York’s beste chocolatiers. Proef de meest kunstzinnige chocoladetruffels, bonbons en overige handgemaakte zoetigheden. Dit alles onder het genot van een heerlijke bijpassende wijn. © Pixabay 10. Grenada, Caraïben Grenada, een piepkleine eilandengroep in de Caraïbische Zee, heeft een nauwe band met cacao. Nog altijd is het bruine goud een van de belangrijkste exportproducten van het Caraïbische eiland. Tussen het relaxen op de parelwitte stranden en duiken in de azuurblauwe zee door, is het voor bezoekers zeker de moeite waard een bezoek te brengen aan The Chocolate Company. Zo zie je met eigen ogen waar een deel van onze chocolade vandaan komt. Het is namelijk goed mogelijk dat je favoriete chocoladereep uit de supermarkt afkomstig is uit Grenada. © GF

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *