8 originele adressen geknipt voor foodies in Belfast

In Belfast weten ze wat lekker eten drinken is. Ze hebben er een unieke manier van koken en bijzondere bieren op de tap die je alleen maar dorstiger maken. Plan een trip naar de Noord-Ierse stad en laat deze acht hotspots best niet aan je neus voorbijgaan. Je zintuigen zullen je dankbaar zijn.

Say cheers!
Bierbrouwen en whiskydistilleren zijn gerespecteerde ambachten in de Ierse stad Belfast. Er zijn dan ook talloze pubs waar volledige aandacht is voor het proces dat vooraf gaat aan de heerlijke resultaten op de bar.

Belfast: Errigle Inn. © The Erringle Inn

Belfast: pub The Errigle Inn. © The Erringle Inn

1. Bij Brewbot spat de liefde voor de goudgele godendrank er bij het personeel en de bezoekers vanaf. Hier geniet je van meer dan honderd biersoorten en heb je zelfs de mogelijkheid recepten voor jouw perfecte biertje samen te stellen.

2. Nog een innoverende bierschenker is nieuwe bar The Woodworkers, een hippe tent met respect voor het traditionele drankje. Proef de nieuwste vondsten van het personeel en zeg proost tegen hun expertise.

Belfast: restaurant OX. © OX

Belfast: restaurant OX. © OX

3. Een traditionelere pub vind je in The John Hewitt. De populaire bar heeft een uitgebreid aanbod aan lokale speciaalbieren waar de smaken van Belfast in naar voren komen. Daarnaast kun je rekenen op een stukje vermaak dankzij de traditionele Ierse live muziek die bijna dagelijks op de planning staat.

4. De Errigle Inn is met het donkerbruine interieur en glas-in-lood het type Ierse pub dat over de hele wereld wordt nagebootst. Dit originele exemplaar serveert koude drankjes zoals het volgens de Ierse mannen hoort: met het vertrouwde geluid van sportwedstrijden op de achtergrond.

Enjoy your meal!
Diversiteit is met name wat de restaurantscene van Belfast zo bijzonder maakt. De restaurants hebben toegang tot ’s werelds beste en verste ingrediënten die op de drempel van de stad worden geproduceerd.

1. Bij OX geeft de chef-kok zijn draai aan seizoensgroenten door verrassende combinaties te maken waarbij je ook nog verzekerd bent van een perfect passend glas wijn dankzij de in Parijs getrainde sommeliers.

2. Aan boord van de Belfast Barge is het familierestaurant Holohan’s waar je de Ierse cuisine kunt proeven met prachtig uitzicht over de rivier de Lagan.

Belfast: Deanes Love Fish. © Deanes Loves Fish

Belfast: Deanes Love Fish. © Deanes Loves Fish

3. Van de plaatselijke zeevruchten genieten kan bij Deanes Love Fish, een casual restaurant waar fish & chips een upgrade krijgt tot verrukkelijke fruits de mer met perfect bereide frieten.

4. Bij Stix and Stones vind je een ideale combi van vis en steaks. Op een verwarmde steen arriveert jouw stukje vlees, dat voor je ogen nog heerlijk kan nagaren. De topkwaliteit van Belfasts restaurants blijkt wel uit de regen aan Michelinsterren die hier regelmatig valt.

Belfast: Stix and Stones. © Stix and Stones

Belfast: Stix and Stones. © Stix and Stones

Bekijk alle hotspots op deze kaart.

PRAKTISCHE INFORMATIE
ALGEMEEN
Toeristische dienst
| www.visitbelfast.com
ETEN EN DRINKEN
Brewbot
| 451 Ormeau Rd
The Woodworkers | 20-22 Bradbury PL
The John Hewitt | 51 Donegall St
Errigle Inn | 312-320 Ormeau Rd
OX | 1 Oxford St
Holohan’s | 1 Lanyon Pl
Deanes Love Fish | 36-40 Howard St
Stix and Stones | 44-46 Upper Queen St

Coverfoto: © Tourism Ireland

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *