Eten en drinken in Bad Gastein

Eten en drinken in Bad Gastein: dit zijn onze favoriete adresjes

Bad Gastein in Oostenrijk huist tal van zaken waar je heerlijk kan tafelen. Of het nu klassieke Oostenrijkse keuken of lichte verfijnde gerechten betreft. Dit zijn volgens ons de plekjes die je absoluut gezien of beter gezegd ‘gesmaakt’ moet hebben!

De Bergstadl, een ontmoetingsplaats voor actievelingen en zonnekloppers
We beginnen ons lijstje ‘Eten en drinken in Bad Gastein’ bij het afdalen van de Stubnerkogel waar we langs De Bergstadl wandelen. Een charmante berghut waarvan vooral het zonnig terras naar ons lonkt. Omringd door groen en op een steenworp van het middenstation kan je hier van vroeg tot laat terecht voor iets fris of huisgemaakte lekkernijen. Wij laden onze batterijen weer helemaal op terwijl we genieten van het panoramisch zicht op de Hohe Tauern. Viervoeters zijn hier trouwens meer dan welkom. Die kunnen zich helemaal laten gaan aan de ‘Hundebar’.

Eten en drinken in Bad Gastein

Genieten van regionale producten bij De Weitmoserin
Op aanraden van zowel vakantiegangers als locals trekken we richting de Weitmoserin voor een lunch. Julian Scharfetter, alom bekend in Gastein en junior manager in de Weitmoserin, verrast met een kader waarbij regionaliteit en kwaliteit centraal staan. Deze toch wel bijzondere après-ski gelegenheid beschikt over een hip interieur met ruim en zonnig terras. De compacte menukaart is een goede weergave van het concept kwaliteit boven kwantiteit. Geen waslijst aan opties en toch voor elk wat wils. Wij kozen voor de Weitmoserin Toast die ons absoluut kon smaken. Voor de koffieliefhebbers onder ons: wij vonden de cappuccino bij de Weitmoserin het allerlekkerst van heel de week!

Aperitieven bij Weinstube zum Boten
Logeer je in Bad Hofgastein? Dan passeer je onvermijdelijk wel eens op de Kaiser-Franz-Platz. Hoewel er sowieso verschillende leuke terrassen op het pleintje te vinden zijn, waren wij meteen verkocht aan Weintube zum Boten. Met zicht op het plein en de centrale fontein bevind je je hier middenin het levendige centrum. Op het terras heerst een gezellige drukte die we verschillende keren per week weer kwamen opzoeken. Een ideaal plekje om te genieten van een aperitief en mocht dus zeker niet ontbreken in onze lijst van favoriete plekken om te eten en drinken in Bad Gastein!

Eten en drinken in Bad Gastein

Restaurant Lutter & Wegner: waar je naast eten ook je ogen de kost kan geven
Naast het casino van Bad Gastein pronkt Villa Solitude. Een prachtig pand dat zelfs ooit als vakantievilla voor Sissi en Franz heeft gediend. Wij gingen op zoek naar een lichte lunch en vonden die bij Lutter & Wegner. Het restaurant bevindt zich in de kelders van Villa Solitude waar een ruim terras verborgen gaat. Van hier kijk je uit op de daverende waterval en indrukwekkende gebouwen die de kloof van Bad Gastein omringen. Wij genoten er van krokante groenterolletjes met een slaatje en tomaten-chili salsa. Een ideaal gerechtje om zonder namiddagdip onze dag verder te zetten. Al vonden we het wel moeilijk de dessertenkaart te negeren …

Een warm ontvangst bij Betty’s Bistro
Zoek je een ideale afsluiter na een dagje Bad Gastein? Dan kunnen we niet anders dan Betty’s Bistro aanbevelen. Eigenaars Jessica en Peter, oorspronkelijk afkomstig uit Zweden, lieten in 2020 hun leven achter om hun droom van een eigen restaurant na te jagen. En o wat zijn wij blij dat ze dat gedaan hebben! Niet alleen is het er erg gezellig vertoeven, ook het eten vonden wij super lekker. Hier wordt met liefde gekookt en dat proef je. Op aanraden van Peter namen wij als aperitief manchego-kaas met huisgemaakte marmelade, heerlijk! Of het nu voor het lekker eten, de ambiance of het warm ontvangst is…, wij komen terug! Dat staat vast. Tip! Vergeet niet tijdig te reserveren. Betty’s Bistro is een geliefd plekje dat snel volloopt.

Eten en drinken in Bad Gastein

Gezelligheid troef bij Luke’s Wohnzimmer
Of je nu wil ontbijten, lunchen of uitgebreid dineren, bij Luke’s Wohnzimmer moet je gewoon geweest zijn. Wij gingen er dineren en smulden er van verschillende tapas. Kleine gerechtjes die naast smaakvol ook nog eens bijzonder verfijnd geserveerd werden. We combineerden verrassende smaken met een bijpassend wijntje aanbevolen door de huissommelier. Niet alleen kon het eten ons meer dan plezieren, ook het kader, de sfeer en de ambiance waren ronduit buitengewoon. Wij brachten onze avond door in de veranda, die in de zomer trouwens volledig kan worden geopend. Het onweer dat we via de ramen zagen passeren creëerde een erg gezellige sfeer. We kunnen niet wachten om er ook overdag eens terug te keren.

Tip! Vergeet geen tussenstop te maken in de originele toiletten van het restaurant. Wij zijn fan!

Opwarmen in de kleurrijke tuin van Gastein Alm
Gastein Alm, gelegen naast de parking van de Schlossalmbahn, is een ideaal plekje om even te tot rust te komen na een actieve dag. Na enkele uren door te brengen op 2 000 meter hoogte springt het zonovergoten terras van de Gastein Alm meteen in het oog. Met onze snoet in de zon en een koffie bij de hand warmen we weer helemaal op. Gastein Alm is een uitnodigend plekje waar je terecht kan voor Gasteinse specialiteiten, Oostenrijkse klassiekers, maar waar ook lichtere gerechtjes vers worden bereidt.

Even uitrusten bij het Annencafé
Last but not least in ons lijstje eten en drinken in Bad Gastein: een lekker plekje met nog maar eens een fantastisch zicht! Er zijn verschillende wandelingen en fietsroutes die je tot aan het Annencafé leiden. De ideale eindbestemming of tussenstop voor een welverdiend hapje of drankje. Het Annencafé, gelegen op zo’n 1 074 meter, bevindt zich aan de zonzijde van Bad Hofgastein. Uiteraard konden wij het niet laten ons nog een laatste keer neer te strijken op het zonnig terras. Je begint ons al te kennen, hé? Met een prachtig uitzicht over Bad Hofgastein nemen we nog even rust alvorens per elektrische fiets verder te klimmen richting Rastötzenalm. Wat het Annencafé erg uniek maakt is dat ze na een uitgebreide renovatie er extra aandacht aan hebben besteed om toegankelijk te zijn voor mensen met een handicap en rolstoelgebruikers.

Was jij ook al op vakantie in Bad Gastein?
Ja? Laat ons dan in een reactie weten wat je favoriete adressen zijn om te eten en drinken in Bad Gastein!

P.S. Prachtige foto’s geschoten in één van die lekkere adresjes?
Deel ze op Instagram en tag ons via @reisreporter of gebruik de hashtag #iedereenreisreporter.

PRAKTISCHE INFO
Eten en drinken in Bad Gastein
Bergstadl | Stubnerkogel 4, 5640 Bad Gastein | Internet: bergstadl-badgastein.at
Weitmoserin
|  Bundesstraße 491, 5630 Bad Hofgastein | Internet: weitmoser.at/de/weitmoserin-bad-hofgastein.html
Bier & Weinstube zum Boten | Kaiser-Franz-Platz 5, 5630 Bad Hofgastein | Facebookpagina: Bier & Weinstube zum Boten
Lutter & Wegner | Kaiser Franz Josef-Straße 16, 5640 Bad Gastein | Internet: villasolitude.com/restaurant-lutter-wegner-2
Betty’s Bistro | Kaiser Franz Josef-Straße 17, 5640 Bad Gastein | Internet: hellobettysbar.com
Luke’s Wohnzimmer  | Pyrkerstraße 34, 5630 Bad Hofgastein | Internet: sendlhofers.com/restaurant-lukes-bad-hofgastein
Gastein Alm | Schloßgasse 1, 5630 Bad Hofgastein | Internet: gasteinalm.at
Annencafé
| Kronwald 166, 5630 Bad Hofgastein | Internet: annencafe.at

📌 PIN nu en plan later

Eten en drinken in Bad Gastein

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *