moeder-dochter vakantie

Met Intersoc op actieve moeder-dochter vakantie in Oostenrijk

De zomervakantie is ten einde en de herfst komt in zicht. Het ideale moment om er nog even tussenuit te knijpen. Samen met mijn mama trok ik begin september richting Bad Hofgastein voor een actieve moeder-dochter vakantie. Het ‘hoogseizoen’ mag dan wel gepasseerd zijn, als doods zal je Bad Hofgastein niet snel ervaren.

Duurzaam sporen richting Oostenrijk
Aangezien we beiden nogal nerveuze chauffeurs zijn en liefst stressvrij op vakantie vertrekken, kozen we als vervoer voor een slaaptrein. Een ontspannen en duurzame manier van reizen waarmee je uitgeslapen op je bestemming toekomt. Voor mij een primeur en voor mijn mama vooral nostalgie. Als kind deed ze dat wel vaker met de trein richting Oostenrijk. We installeren ons in onze slaapcoupé en klinken met een glaasje. Ja hoor, onze vakantie begint al in Brussel-Zuid! Treinreizen kunnen we alleen maar aanraden. Niet alleen draag je je duurzaam steentje bij, daarnaast kan je fit en uitgeslapen je ‘moeder-dochter vakantie’ starten.

Authentiek logeren in Hotel Astoria
Verblijven doen we in het Intersoc Hotel Astoria pal in het centrum. Het hotel, geopend in de zomer van 2021, bevindt zich gedeeltelijk nog onder renovatie. Wij verbleven in één van de vernieuwde kamers, de ideale uitvalsbasis waar we maar al te graag in thuiskwamen. De kamer was erg proper en voelde warm aan dankzij de houten bekleding. Een knipoog naar authentiek Oostenrijk en alles wat we maar kunnen wensen voor een fijn en ontspannen verblijf.

Relaxt op reis met speciale volwassenformule
Zoals de meesten wel weten staat Intersoc vooral bekend om zijn succesvolle familieformules, maar wist je dat Intersoc ook tal van volwassenformules aanbiedt? Met een heus aanbod aan begeleide activiteiten zal je je hier niet snel een dag vervelen. Verken je de regio liever op eigen houtje? Dan is dat ook geen probleem. Iedereen is vrij om er wel of niet aan deel te nemen. Wij genoten er van vrijheid, het gemak van een volpension, maar ook van de luxe van Nederlands sprekende medewerkers. Met ons beste Jean-Marie Pfaff-Duits maken we ons altijd wel verstaanbaar, maar we gaan niet ontkennen dat het een geneugte is dat we met vragen steeds in het Nederlands terecht kunnen.

moeder-dochter vakantie

Op verkenning in gezellig Bad Hofgastein
Na een warm onthaal ontvingen we meteen ook onze regiopas Bad Hofgastein. Iets dat je best steeds bij de hand houdt. Zo biedt de regiopas onbeperkte toegang tot de bergliften, gratis inkom tot de thermen en kan je op vertoon van de pas per busreis een korting krijgen. Gelukkig hoeven we ter plaatse niet vaak de bus te nemen. Bad Hofgastein beschikt over een klein en gezellig stadscentrum, waar winkeltjes, terrassen en bergliften zich op wandelafstand bevinden. Na een korte verkenning ploffen we neer bij Weinstube Zum Boten voor ons eerste aperitief tijdens onze ‘moeder-dochter’ vakantie. Met zicht op de fontein van het dorpsplein genieten we van het gekeuvel van voorbijgangers. Ik heb zo’n gevoel dat we hier deze week nog wel eens zullen belanden. Met slechts 5 minuten wandelen, de perfecte plek om tussendoor eentje te komen drinken.

moeder-dochter vakantie

Hangbrug laat je zweven over de bergen
De volgende dag staan we op bij zonnig weer. Het ideale moment om richting het naastgelegen Bad Gastein te trekken. We lieten ons vertellen dat de hangbrug bovenaan de Stubnerkogel een absolute aanrader zou zijn. Aangezien de Stubnerkogelbahn bij slecht weer wel eens durft te sluiten, nemen we het zekere voor het onzekere en schuiven we dit naar voor op de planning. En die must-see… dat kunnen we alleen maar beamen. Het panoramisch zicht op 2 228 meter geeft een prachtig zicht op de omliggende reuzen. Met knikkende knieën schuifelen we over de 140 meter lange hangbrug om vervolgens richting uitkijkplatform te gaan. Twee plekjes die, zelfs al ben je niet zo goed te been, trouwens erg gemakkelijk bereikbaar zijn. Aangezien onze benen wel wat beweging kunnen gebruiken breien we er nog een wandeling aan. Het pad kronkelt langs grazende koeien en paarden en brengt ons uiteindelijk terug tot aan het middenstation van de Stubnerkogelbahn.

moeder-dochter vakantie

Ziplinen boven kolkende waterval
De rest van de dag brengen we door in het centrum van Bad Gastein. De dorpskern ademt geschiedenis. Met prachtige art-decopanden die langs weerskanten van het dal boven je uittorenen geraak je hier niet snel op uitgekeken. Het absolute hoogtepunten is volgens ons toch wel de 341 meter lange waterval die in het centrum naar beneden stort. Voor het allermooiste zicht op de waterval wagen we ons aan de ‘Flying Waters’ zipline. Hoewel mijn mama in eerste instantie toch wel wat overtuiging nodig had, was ze achteraf even enthousiast. Het 90 meter hoge zicht over de kolkende waterval is op zijn minst gezegd dan ook spectaculair. Na al die adrenaline, hoog tijd voor wat ontspanning! Vlakbij het vertrekplatform van de zipline belanden we bij Betty’s Bistro waar we genieten van tapas en wijn. Moest je hier zelf ooit eens geraken kunnen we je de manchego met huisgemaakte tomatenmarmelade alvast warm aanbevelen.

Wandelvakantie in Oostenrijk

Liechtensteinklamm imponeert met natuurpracht
Geïnspireerd door de activiteiten van het Intersoc-hotel besluiten we de Lichtensteinklamm te bezoeken. De Liechtensteinklamm, die zich bij de langste en diepste kloven van Oostenrijk mag rekenen, verbaast ons met zijn natuurpracht. Het water dat eeuwenlang de ondergrond geërodeerd heeft, creëerde een 4km lange kloof waar ongeveer 1 000 meter toegankelijk van is. Op zijn smalst is de kloof slechts enkele meters breed. Aan het einde van het wandelpad word je beloond door de mooie Schleierfall, maar sta zeker ook even stil bij de schoonheid van de cirkelvormige Helix staircase. Een eyecatcher waarmee je 30 meter daalt tot vlakbij de daverende rivier. Niet alleen een lust voor het oog, maar trouwens ook een bijzonder fotogeniek plekje. Vergeet zeker geen bergschoenen te dragen, het opvliegende water maakt dat het wandelpad af en toe wel eens nat en dus ook wel glad durft te zijn.

moeder-dochter vakantie

Verkwikkende wandeling via de Zirbenweg
Wie Oostenrijk zegt, denkt wandelen. En hoewel wij absoluut heel graag wandelen, kiezen we tijdens onze moeder-dochter vakantie voor korte, verkwikkende wandelingen. We mogen dan wel opteren voor een actieve vakantie, ontspanning mag er evenzeer niet op ontbreken. De Zirbenweg, te bereiken via de Graukogel, is de ideale wandeling om het eens een dagje rustiger aan te doen. Met tal van leuke houtsnijwerken, uitzichtpunten en schommels is het de ideale plek om te genieten van een uitgebreide picknick. De mooie panorama’s rond de Graukogel krijg je er gratis en voor niets bij. Met een voormiddag op de Zirbenweg kwamen wij ruimschoots toe, dus besloten we in de namiddag richting Alpentherme te trekken voor wat ontspanning.

Heerlijk ontspannen in de Alpentherme
De Alpentherme bevinden zich vlakbij het hotel. Met 36 000 vierkante meter aan wellnessfaciliteiten zijn de Alpentherme een waar paradijs voor bezoekers. Het complex is opgedeeld in verschillende zones die zich afstemmen op jouw noden. Wij spendeerden het merendeel van onze tijd rondom het natuurlijk buitenbad en de verwarmde buitenbaden. Zo konden we vanuit het thermale water de prachtig onderhouden tuinen en omliggende bergen bewonderen. Brei je hier graag een behandeling aan? Dan kan je deze best wel even op voorhand reserveren. Ik zou zelfs zeggen helemaal aan het begin van je vakantie, want tijdens onze moeder-dochter vakantie waren de eerstvolgende dagen geen behandelingen meer beschikbaar.

moeder-dochter vakantie

Ontspannen ontdekkingstocht op e-bike
Ook de dag nadien combineren we actie met een ontspannende uitstap. We gooien de benen los op onze gehuurde e-bikes. We vinden het zalig om met elektrische ondersteuning te klimmen om bij plekjes te geraken waar je anders een stevige wandeling moet voor uitrekken. De ideale manier van bewegen zonder dat het zweet van je lijf druipt. Wij huurden onze fietsen op slechts 100 meter wandelen van het hotel, waar meteen ook tal van fietsroutes vertrekken. Het begint bij mijn mama dan ook weer meteen te kriebelen. “Zo’n elektrische fiets voor thuis dat moet toch een zaligheid zijn.” Met tegenzin brengen we onze mooie bolides na onze tocht weer binnen.

moeder-dochter vakantie

Feeriek kasteel van Hohenwerfen
Na een sportieve start trekken we buiten Bad Hofgastein voor wat cultuur. Een bezoek aan de mooiste burcht van Oostenrijk mocht op onze planning niet ontbreken. Het kasteel van Hohenwerfen, een hooggelegen Middeleeuws kasteel, bevindt zich tussen de bergketens van het Salzburgerland. Een architecturaal hoogstandje, leuk voor zowel jong als oud. Hou er wel rekening mee dat het kasteel van Hohenwerfen een eerder druk bezochte bezienswaardigheid is. Alleen ga je hier niet snel zijn. Weetje: misschien komt het kasteel je wel bekend voor. Zo is het kasteel te zien op de achtergrond van de “Do-Re-Mi” picknickscène in The Sound of Music. Moe maar voldaan keren we terug richting Hotel Astoria, waar we nog een laatste keer klinken op een zalige week ‘moeder-dochter vakantie’. We spreken van al eens terug te keren, want uitgekeken geraak je hier op één week tijd al zeker niet.

Beleefde jij ook al een moeder-dochter vakantie?
Ja? Laat ons in een reactie weten waar en deel je ervaring met ons.

P.S. Onderweg prachtige foto’s geschoten?
Deel ze op Instagram en tag ons via @reisreporter of gebruik de hashtag #iedereenreisreporter.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Algemeen

Toerisme Gastein | Internet: www.gastein.com/nl
Toerisme Salzburgerland | Internet: salzburgerland.com/nl
Toerisme Oostenrijk
 | Internet: www.austria.info/be
Bereikbaarheid
Met de auto | Brussel – Bad Gastein: 1.011 km
Met de trein | Wij kozen voor de Nightjet en spoorden van Brussel-Zuid naar Wels Hbf met de nachttrein. Na een overstap ging het rechtstreeks naar Bad Hofgastein.
Overnachten
Intersoc Hotel Astoria | Internet: intersoc.be/nl/bestemmingen/bad-hofgastein-herfst
Eten en drinken in Bad Gastein
Bier & Weinstube Zum Boten | Kaiser-Franz-Platz 5, 5630 Bad Hofgastein | Facebookpagina: Bier & Weinstube zum Boten
Betty’s Bistro | Kaiser Franz Josef-Straße 17, 5640 Bad Gastein | Internet: hellobettysbar.com
Zien en doen in Bad Gastein
Stubnerkogelbahn | Stubnerkogelstraße 23, 5640 Bad Gastein | https://www.gasteinertal.com/stubnerkogelbahn/
Flying Waters zipline | Kaiser Franz Josef-Straße 16, 5640 Bad Gastein | Internet: flyingwaters.at
Liechtensteinklamm | Liechtensteinklammstraße 123, 5600 St. Johann im Pongau | Internet: josalzburg.com/de/aktivitaeten/liechtensteinklamm.html
Zirbenweg | Internet: gasteinertal.com/zirbenzauber-graukogel
Alpentherme | Senator-Wilhelm-Wilfling-Platz 1, 5630 Bad Hofgastein | Internet: alpentherme.com/de
Kasteel Hohenwerfen | Burgstraße 2, 5450 Werfen  | Internet: salzburg-burgen.at/de/burg-hohenwerfen

📌 PIN nu en plan later

moeder-dochter vakantie

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *