Op Intersoc wintervakantie in Flims

Op Intersoc wintervakantie in Flims

Reisreporter Bruno trok met kinderen én kleinkinderen naar het populaire Flims in Graubünden (Zwitserland) en sprak er met Herman Buys. De hoteldirecteur van onder andere Intersoc-hotel Grand Hotel Surselva vertelde hem over zijn leven in Zwitserland, over de onvergetelijke Intersoc-vakanties en gidste hem door de fantastische en veelzijdige regio.

intersoc vakantie flims

Het statige Grand Hotel Surselva straalt nog steeds die nostalgische grandeur uit.

Graubünden, van landbouwgebied tot toeristisch kanton
We hebben afgesproken in het zeer gezellige en cosy Grand Hotel Surselva in Flims (Graubünden) tijdens onze eerste Intersoc-wintervakantie. Sinds enkele jaren behoort het hotel tot de Intersoc-familie. We bevinden ons in Graubünden, het meest oostelijke en tevens meest toeristische kanton van Zwitserland. Vroeger was het vooral gericht op landbouw en veeteelt. Maar sinds 125 jaar is het uitgegroeid tot een zeer belangrijk toeristisch kanton. Enkele van de belangrijkste dorpen en steden zijn Arosa, Lenzerheide, Davoz, Sankt Moritz, Engadin, Disentis, … en Flims.

Terug naar de Zwitserse jeugdliefde
Herman Buys maakte al op zeer jonge leeftijd kennis met de heilzame Zwitserse berglucht. Zo vertrok hij op 7 jarige leeftijd naar Pontresina nabij Sankt Moritz om te herstellen van zijn peuterastma. Na terugkomst vertelde hij zijn ouders dat hij ooit naar Zwitserland zou emigreren. En zo geschiedde, want 21 jaar later verkaste hij naar vakantieoord Disentis om er een hotel te runnen. Zijn eerste in een rij van vele.

Zicht op Flims vanaf de skischool.

Veelzijdige vakantiebestemming Flims
Inmiddels is hij directeur van Grand Hotel Surselva in Flims. Een veelzijdige vakantiebestemming gericht op zowel wandelaars, fietsers, families als Bourgondiërs. Op slechts 10 minuten wandelen van het hotel ligt het helderblauwe Caumameer. Wandelaars trekken van daaruit verder op lange wandeltochten naar de Grauberg, families nemen er een duik in het verrassend warme water en cultuurliefhebbers kunnen in Flims hun hart ophalen tijdens een bezoek aan de oudste stad van Zwitserland, Chur.

Wij maakten een heerlijke ‘sneeuwwandeling’ naar het bevroren Caumameer.

Culinaire verwennerij
Bourgondiërs, die genieten dan weer van een lekker glaasje wijn met adembenemend uitzicht op het meer. Of ze proeven er van een van de vele specialiteiten. Herman tipt de Bündner Bergkäse die in alpenkaasmakerijen gemaakt wordt met pure en volle melk van koeien, die op meer dan 1000 m hoogte lopen te grazen. Andere smaakmakers zijn enkele sneetjes heerlijk gezouten Bündnerfleisch en een stukje hertenworst.

Vanaf het uitkijkplatform (Il Spir’ heb je een buitengewoon prachtig zicht op de Rijnkloof, die ook de Grand Canyon van Zwitserland wordt genoemd

Grand Hotel Surselva
Het Intersoc-hotel Grand Hotel Surselva ligt aan de rand van een woud, vlak bij het Caumameer.  Oorspronkelijk was het hotel een bijgebouw van het vijfsterrenhotel Waldhaus Flims Alpine Grand Hotel & Spa. Ondertussen hoeft het hotel zeker niet onder te doen en beschikt het over alle comfort met daarenboven een belevingsbad en wellness met sauna en stoombad. Het hotel biedt bezoekers zowel ’s winters als ’s zomers actieve vakanties met dat tikkeltje meer.

Keuze uit verschillende Intersoc-formules
Wie het hotel een bezoekje wil brengen, heeft de keuze uit verschillende, typische Intersoc-formules. Zo geniet je in de winter van formules als Intersoc Discover met dagelijkse sneeuwwandelingen en skilessen of de Intersoc Dynamic voor verblijven buiten de schoolvakanties. Kies je voor de Intersoc Oekkie, dan logeren kinderen tot 6 jaar buiten de schoolvakanties volledig gratis. Ga je in familieverband, kies dan voor Intersoc Family. ’s Winters worden er skilessen gegeven door Nederlandstalige monitoren en ’s zomers geniet je dan weer van mooie begeleide wandelingen en gedurfde boottochtjes.

De (klein)kinderen hebben haast direct nieuwe vriendjes.

Ideaal voor familievakanties
Intersoc gaat prat op een optimale dienstverlening voor familievakanties. En dat bevestigen we graag op basis van onze eigen ervaring met een Intersoc-wintervakantie. Voor het eerst gingen we op wintervakantie met kinderen en kleinkinderen. We kozen voor de Oekkie formule en al snel was duidelijk dat een skivakantie met (klein)kinderen perfect kan. Terwijl de kleinkinderen (net 3 en net geen 4!) hun eerste ski-ervaring opdoen, sjezen wij onbezorgd van de kraakwitte hellingen. In de namiddag doet de jongste een deugddoend dutje en amuseert zich daarna met nieuwe vriendjes in de Pukkieclub.

Intersoc vakantie

De kindershow na het avondeten, een moment waar alle kleintjes naar uit kijken.

’s Avonds dineren we samen waarna de kleinkinderen staan te popelen voor de te gekke kindershow. Eenmaal bedtijd gaat het zonder zeuren naar boven waar ze moe maar zo voldaan snel de oogjes sluiten. En wij, ouders en grootouders, genieten nog even na in de bar bij een gezelschapspelletje en een lekker slaapmutsje. Net als vele andere (groot)ouders maken we gebruik van de schoentjesdienst. Je registreert je voor de oppas en plaatst een kinderschoentje voor kamerdeur. Zo weet de monitor van dienst in jouw gang dat er een extra oogje in het zeil moet gehouden worden. En mocht er iets zijn met de (klein)kinderen, dan waarschuwt die monitor meteen mama, papa of de grootouders.

Intersoc-vakantie

Opdracht volbracht, de (klein)kinderen hebben hun eerste ski-ervaring en -brevet binnen!

Tot besluit: Deze formule is ideaal voor familievakanties. De (klein)kinderen maakten op een ontspannen manier kennis met het skiën. Bovendien ontmoetten ze snel andere vriendjes en waren (groot)ouders bijna overbodig. Er is aanbod voor iedereen: wie wil kan actief gaan skiën, wandelen of gewoon in het hotel blijven en bijvoorbeeld genieten van de wellness of het lezen van een boek. We raden de Intersoc-vakantie van harte aan voor familievakanties met of zonder grootouders! Deze Intersoc-wintervakantie kreeg ik aangeboden voor een eerlijke beoordeling zonder enige verplichting of ingeving van Intersoc!

Ook al van een Intersoc-wintervakantie (in Flims) genoten?
Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring. Beleefde je er iets leuks of ontdekte je een bijzonder plekje onderweg? Laat het ons weten met een reactie hieronder.

P.S. Onderweg prachtige foto’s geschoten?
Deel ze op Instagram en tag ons via @reisreporter of gebruik de hashtag #iedereenreisreporter.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Flims
| Internet: flimslaax.com
Toerisme Zwitserland | Internet: myswitzerland.com/nl-be
Intersoc Flims
| Internet: intersoc.be/nl/bestemmingen/flims-family-zomer
Check ook de reportage van reisreporter Steven over zijn Intersoc-vakantie in Wengen.

📌 Pin nu en plan later

Over deze auteur

Deze fervente fietser verkende de grenzen van België, ontdekte de Straffe cafés en proefde van de Straffe streekbieren. In de artikels van Bruno Loockx lees je mee over de schouders van deze straffe levensgenieter en gunt hij je een kijk op zijn avonturen in ons land en ver daarbuiten.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Een reactie op “Op Intersoc wintervakantie in Flims”

  1. Jawel, ook ik heb erg aangename ervaringen met Intersoc in Zwitserland. Eerst heb ik enkele jaren Sankt-Moritz als vaste zomerstek gehad, waar ik de topservice in het hotel Stahlbad heb mogen genieten. Later ben ik ook een jaar naar Wengen geweest, wat erg bijzonder was. Dit dorp kan je immers alleen maar met een trein bereiken en auto’s dienen beneden in het dal achtergelaten te worden. Dat maakt dit tot een erg geliefd wandelparadijs. Intersoc heeft voor mezelf altijd gelijk gestaan aan degelijk verzorgde vakanties, goede begeleiding en een aangenaam ontspannen omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *