Intersoc

Intersoc: zonder zorgen uitrusten van de Zwitserse Bergen

Reisreporter Steven is nog maar net terug uit Wengen, maar popelt al om terug te gaan. 10 dagen lang voelde hij zich de koning te rijk in het Palace Hotel van Intersoc. Een verblijfplaats die hij van harte kan aanbevelen aan mensen die de Jungfrauregio willen ontdekken. Dit is waarom.

Thuiskomen bij Belgen
Een eerste belangrijke troef is alvast het gegeven dat Intersoc geleid en uitgebaat wordt door Belgische vrijwilligers, die je in je eigen landstaal tot dienst staan. In Zwitserland kan je wel degelijk jezelf met Duits behelpen, maar toegegeven, het Zwitsers dialect brengt af en toe toch wat strubbelingen in de communicatie. Die hindernis hoef je dus in het hotel van Intersoc al niet te overkomen.

Knooppunt van mogelijkheden
Daarnaast ligt het hotel in Wengen gewoonweg ideaal! Je kan van hieruit vlot alle delen van de Jungfrauregio bereiken en je dagen vullen met een geweldige variatie aan activiteiten. Zelf wisselde ik bergwandelingen af met boottochten, treinreizen, stadsbezoeken, fietsen en … volop genieten. Zelfs aan het einde van deze vakantieperiode had ik nog meer dan keuze genoeg om nieuwe dingen te ontdekken. Uitgekeken geraak je er dus allerminst!

Panorama in Wengen bij valavond.

Panorama in Wengen bij valavond.

Expertise in huis
Een ander groot voordeel: Intersoc is thuis in Wengen. Ondanks het hotel een korte periode in handen was van Club Med, ontbreekt het er niet aan jarenlange ervaring en expertise. Naast de vrijwilligers staat er immers een vast team klaar die de kwaliteit van de service bewaakt. Zo is directeur Brecht Desseyn steeds ter plaatse om voor elke situatie een gepaste oplossing te bieden.

Kindvriendelijk
Wat me tijdens mijn verblijf in Wengen opviel, was de enorme aandacht voor kinderen. Zo biedt de kinderanimatie niet alleen een uitgebreid programma, maar is er evenzeer kinderopvang ’s avonds, de zogenaamde ‘schoentjesdienst’, zodat ouders ’s avonds van hun dag kunnen nagenieten aan de bar, zonder zich zorgen te maken over wat er op de kamer boven gebeurt. En als er zich toch eens een accidentje voordoet, er is telkens een arts aanwezig om de gepaste zorg toe te dienen. Handig.

Animatie op niveau
Intersoc zet gezondheid centraal en biedt daarom een waaier aan wandelmogelijkheden, voor individuele uitstapjes of groepstochten, aangepast aan ieders niveau. Daarvoor is er onder meer een aparte infobalie geopend die allerhande praktische streekinformatie aanbiedt. Zo vond ik meteen de juiste wandelkaarten en kreeg ik extra tips over regionale activiteiten. Ook de Jungfrau Travel Pass, die naast lokaal vervoer nog bijkomende voordelen biedt, wordt hier aangeboden. En betalen kan hier trouwens gewoon met je bankkaart. Die Zwitserse Franken had ik niet meteen nodig.

Huizen aan de oevers van de Thunersee.

Huizen aan de oevers van de Thunersee.

All-in wat honger en dorst betreft
Van al die activiteiten krijgt een mens natuurlijk honger en dorst. Gelukkig voorziet Intersoc een vol pension formule, zodat de gastronomische lusten degelijk vervuld kunnen worden. Maak zeker ook gebruik van de gratis pic-nic-service, zodat je meteen na een stevig ontbijt de bergen kan intrekken om van de schitterende omgeving te genieten. ’s Avonds zorgt een rijkelijk en thematisch buffet voor een welgekomen verademing. Eten en drinken behoort trouwens ook tot de all-in-dienst die Intersoc recentelijk heeft opgenomen in zijn vakantiepakketten.

Met een gerust hart op stap
Ik moet zeggen, de formule van Intersoc is waarschijnlijk niet de goedkoopste manier om op reis te gaan, maar de mogelijkheden zijn er eindeloos en worden ook nog eens aangeboden aan een degelijke prijs-kwaliteit verhouding. Ik ben immers dagelijks met een gerust hart op stap vertrokken, met het besef dat er voor alles gezorgd wordt en er steeds een opvang is als dat nodig zou zijn. Heerlijk verblijf!

PRAKTISCHE INFO
Algemeen

Intersoc
| Haachtsesteenweg 579, 1031 Brussel
Tel. +32 (0) 2 246 47 47 | Internet: www.intersoc.be
Intersoc Palace Hotel Wengen | Im Gruebi 1443A, Postfach 370, 3823 Wengen
Tel. +41 (0) 33 553 24 90 | Internet: www.intersoc.be
Bereikbaarheid
SWISS
(vliegtuig) | Bahnhofstrasse 25, 8048 Zürich
Tel. +41 (0) 848 700 700 | Internet: swiss.com
SBB (Zwitserse treinmaatschappij) | Internet: sbb.ch
Junfrau Travel Pass (regionaal vervoer) | Internet: www.jungfrau.ch
Berner Oberland Bahn (BOB) | Harderstrasse 14, 3800 Interlaken
Tel. +41 (0) 33 828 71 11 | Internet: www.jungfrau.ch
Wengernalpbahn (WAB) | Harderstrasse 14, 3800 Interlaken
Tel. +41 (0) 33 828 71 11 | Internet: www.jungfrau.ch
Jungfraubahn (JB) | Harderstrasse 14, 3800 Interlaken
Tel. +41 (0) 33 828 71 11 | Internet: www.jungfrau.ch
Parking in Lauterbrunnen | Internet: www.jungfrau.ch/shop/en_old/parking/booking
Bezienswaardigheden
Switzerland Tourism
| Luxemburgplein 1, 1050 Brussel
Tel. +32 (0) 800 100 200 29 | Internet: myswitzerland.com
Jungfraujoch (regio) | Untere Böngstrasse 8, 3800 Interelaken
Tel. +41 (0) 33 854 12 50 | Internet: www.jungfrauregion.ch
Jungfraujoch (bergstation) | Internet: www.jungfrau.ch
Interlaken | Marktgasse 1, 3800 Interlaken
Tel. +41 (0) 33 826 53 00 | Internet: www.interlaken.ch
Thun | Seestrasse 2, 3600 Thun
Tel. +41 (0) 33 225 90 00 | Internet: www.thunersee.ch
Wengen | Dorfstrasse, Postfach 494, 3823 Wengen
Tel. +41 (0) 33 856 85 85 | Internet: www.wengen.ch
Grindelwald | Dorfstrasse 110, Postfach 124, 3818 Grindelwald
Tel. +41 (0) 33 854 12 12 | Internet: www.grindelwald.ch
Mürren | 3825 Grindelwald
Tel. +41 (0) 33 856 86 86 | Internet: www.muerren.swiss
Lauterbrunnen | Stutzli 460, Postfach 23, 3822 Lauterbrunnen
Tel. +41 (0) 33 856 85 68 | Internet: www.lauterbrunnen.swiss
Haslital | Bahnhofplatz 12, 3860 Meiringen
Tel. +41 (0) 33 972 50 50 | Internet: www.haslital.ch
Overnachten
Intersoc Palace Hotel
| Im Gruebi 1443A, Postfach 370, 3823 Wengen
Tel. +41 (0) 33 553 24 90 | Internet: www.intersoc.be

Foto’s: © Steven Loockx

Over deze auteur

Auteur Steven Loockx reist graag per openbaar vervoer naar zijn vakantiebestemming. Wandelvakanties in combinatie met lokaal transport genieten zijn voorkeur. Op reportage neemt hij je mee naar stilteplekken rekening houdend met het budget en duurzaamheid. Ook themaparken weten hem te bekoren. Op dit reisplatform deelt Steven zijn belevingen en geeft je praktische tips.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *