Sneeuwparadijs Flims Laax Falera verwent snowboarders

Met 200 kilometer pistes op 100 vierkante kilometer sneeuwzekere hellingen rond de Crap Sogn Gion is het skigebied van de vakantieoorden Flims, Laax en Falera een van de grootste samenhangende wintersportgebieden van Zwitserland. Vooral de jeugd, en in het bijzonder snowboards komen hier aan hun trekken!

Specialisatie
Op amper negentig minuten van Zürich bevindt zich Zwitserlands meest vooraanstaande freestyle oord Flims Laax Falera. Het skigebied ligt in het kanton Graubünden, op een zonnig bergplateau hoog boven de Rijnkloof. Elk van de drie dorpen heeft zich gespecialiseerd in een groep gasten.

Laax biedt veel uitdagende pistes en freestylezone’s aan voor snowboarders. © Bob Bob via Flickr Creative Commons

Laax biedt veel uitdagende pistes en freestylezone’s aan voor snowboarders. © Bob Bob via Flickr Creative Commons

Gepersonaliseerd aanbod
Flims geeft wandelaars, winterwandelaars en langlaufers een groot wandel- en loipenetwerk, alsook talrijke verwenmogelijkheden in wellnesshotels. Falera heeft met zijn patriciërshuizen de charme van een Bündner bergdorp behouden. Dit en de rustige en zonnige ligging maken het tot een plaats voor een ontspannende gezinsvakantie. Laax trekt vooral wereldwijd snowboarders naar de pistes.

Snowboarder walhalla Laax
Dankzij de professionele Snowboard Freestyle Academy, de verschillende snowboardevents, speciale freeride-areas alleen voor snowboarders, de halfpipe en het funpark rond de huisberg Crap Sogn Gion werd de vakantieregio een mekka voor snowboarders. Met ontelbare après-skiaanbiedingen, party’s, bars, concerten en innovatieve hotels trekt de streek rond Laax geheel terecht een jeugdig publiek aan.

Hotel Advla in Laax, ook een overnachtingsmogelijkheid naast de vele appartementen. © Hotel Advla

Hotel Advla in Laax, ook een overnachtingsmogelijkheid naast de vele appartementen. © Hotel Advla

Rocks Resort complex
Het Rocks Resort in Laax is het toppunt van design en een aanrader voor de vakantieganger die van innovatie houdt. Het is een prachtig appartementencomplex, dat eind 2008 werd geopend. Rocks Resort staat garant voor het hoogst mogelijke niveau van comfort en service. Het ligt bovendien direct naast het dalstation in Laax-Murschetg. Je staat dus binnen enkele minuten op de piste.

Vakantie zonder zorgen
Winkels, restaurants, verhuur van materiaal en de ski- of snowboardschool alsook een uitgebreide wellnessoase is in het Rocks Resort aanwezig. Daarnaast helpt de 24-uurs receptie en dagelijkse schoonmaak service je graag verder tijdens je verblijf. Je zou er haast een eigen stekje willen hebben! Geen probleem, want het Rocks Resort stelt regelmatig enkele appartementen te koop aan zijn gasten.

PRAKTISCHE INFO
Zwitserland Toerisme |
www.myswitzerland.com
Swiss International Airlines
| www.swiss.com
Swiss Travel System
| www.sbb.ch
Rocks Resort Laax
| www.rocksresort.com
Freestyle Academy Laax
| www.freestyleacademy.laax.com
Hotel Advla Laax | www.adula.ch

Coverfoto: © Sport Communities via Flickr Creative Commons

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *