Oekkie skivakantie met Intersoc

Getest en goedgekeurd: een Oekkie skivakantie met Intersoc in Zwitserland

Een zorgeloze skivakantie met kleine kinderen leek me geen evidentie. Hoe deden mijn ouders dat? Het antwoord kwam toen mijn pa me voorstelde een poging te wagen voor een wintervakantie met kinderen en kleinkinderen. En dus trokken wij met 3 generaties op Oekkie skivakantie met Intersoc naar Flims in Zwitserland.

Oekkie skivakantie met Intersoc

Jong geleerd is oud gedaan, het klinkt niet zo overtuigend als je net 3 bent.

Jong geleerd is oud gedaan
Als kind stond ik voor het eerst op de skilatten toen ik net drie werd. Niet dat ik me er nog veel van herinner, maar ongetwijfeld ontkiemde daar mijn liefde voor skivakanties. Jaarlijks had ik, en mijn twee broers, het geluk om samen met onze ouders naar de besneeuwde bergen te mogen afreizen. In de voormiddag kregen we ski- of snowboardles om in de namiddag op eigen houtje, onder waakzaam oog van ‘onze’ pa, zelf de eerste skitochten op de pistes te beleven.

Toegegeven, in de prille kinderjaren was dat eerder een poging tot, om vervolgens uit te rusten met een welverdiend middagdutje. En omdat kinderen nu eenmaal graag spelen, was er ook veel tijd voor het maken van sneeuwmannen, sleetochten en sneeuwbalgevechten. Met andere woorden, veel van onze eerste skivakanties beleefden we meer naast dan op de pistes. Naarmate de jaren vorderden steeg het aantal ski- en snowboarduren om tenslotte op wintersport te gaan met mijn broers en nog later met mijn man en schoonzusjes erbij.

Vader en dochter zijn opnieuw klaar om de bergen te bedwingen!

Zo moeder, zo dochter
En toen kwamen daar onze kinderen en neefjes, kochten we ons huisje en werden zowel skilatten als snowboard de vergeethoek ingeduwd. Tot pa me vroeg de draad weer op te pakken met jaarlijkse skivakanties. Mijn jongste dochter was tenslotte net drie geworden en zou net als haar mama met plezier haar eerste stappen met de skilatten zetten. Om het maximum uit onze skivakantie te halen kozen we voor een Oekkie skivakantie met Intersoc in Zwitserland.

Oekkie skivakantie met Intersoc

Waarom kozen we voor een Oekkie skivakantie met Intersoc?
Na wat zoekwerk viel ons oog op Intersoc-hotel Grand Hotel Surselva. Kinderen tot 6 jaar logeren buiten de schoolvakanties volledig gratis. Een Oekkie skivakantie met Intersoc garandeert ouders (en grootouders) tevens heel wat ontzorging. Zo worden skilessen gegeven door Nederlandstalige monitoren, is er kinderopvang en animatie voor zowel de allerkleinsten, peuters en grotere kinderen. ’s Avonds is er na het avondeten steevast de Oekkieshow. Last but not least: je kan je aanmelden voor de oppas- of schoentjesdienst. Terwijl de kinderen slapen, luisteren monitoren aan de kamerdeuren waar een kinderschoen staat of alles in orde is. Een huilende baby of ongerust kind gespot? Dan worden de (groot)ouders verwittigd.

De mooiste skiroute van Flims Laax
In Flims Laax werden we begroet met bijna lege skipistes en geen wachtrijen bij de skiliften. Heerlijk! Eenmaal boven vergaapte ik me aan de uitgestrektheid van het skigebied. Brede lange skiroutes voeren je over een grote verscheidenheid aan hellingen. Het verkennen van zoveel verschillende hellingen nam al een tijdje op zich in beslag. Uiteindelijk bleek onze favoriet de afdaling van La Siala naar Flims. Langs prachtige bergen, unieke uitzichten over Flims en het skigebied, glijd je via steile en glooiende stukken, smalle bospaden en brede hellingen over een afstand van ruim 14 km naar Flims dorp.

En wat met de grootouders?
De grootouders die ondertussen minder actieve skiërs zijn, genoten op hun manier van de Oekkie skivakantie met Intersoc. Wanneer zij ons niet op de skipistes vervoegden, wandelden ze over de goed onderhouden wandelpaden naar onder andere de Caumasee en Il Spir. Deze laatste noemt men ook wel de Zwitserse Grand Canyon! Vanaf het uitkijkplatform Il Spir heb je een adembenemend uitzicht op de Rijnkloof 400 m onder je. Onderweg kan je langs de bevroren Caumasee passeren.

Oekkie skivakantie met Intersoc

Er is ook tijd voor ‘me-time’!
We skieden niet alle uren van de dag, zelfs niet alle dagen. Zelf nam ik ook al eens de tijd om rustig een boek te lezen. Iets waar ik thuis bijna nooit aan toekom. Herkenbaar? Op anderen momenten wandelen we samen met de grootouders naar het dorp, om daar alle mogelijkheden te ontdekken. Of we gingen ravotten met de kinderen in de sneeuw en sleeden met hun alsof er ons leven vanaf hing. Let op: niet dat we daar steeds de kans toe kregen. Al snel breidde de vriendenkring van de kinderen uit en amuseerden zij zich liever rot onder hun!

familie op skivakantie

3 generaties op Oekkie skivakantie met Intersoc
Deze Oekkie skivakantie met Intersoc knoopt opnieuw aan bij onze jaarlijkse traditie van weleer: samen met de kinderen op wintersport. In vergelijking met mijn kinderjaren zijn de mogelijkheden om met je kinderen op skivakantie veel uitgebreider. De voordelen van een Oekki-vakantie vind je netjes opgesomd op de Intersoc webpagina: Oekkie winter. Samen met de kinderen en grootouders genoten wij van een skivakantie zoals het hoort te zijn: zonder zorgen en met lachende gezichtjes.

 

Oekkie skivakantie met IntersocGing jij ook al op Oekkie skivakantie met Intersoc?
Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring. Beleefde je er iets leuks of ontdekte je een bijzonder plekje onderweg? Laat het ons weten met een reactie hieronder.

P.S. Tijdens je wintervakantie prachtige foto’s geschoten?
Deel ze op Instagram en tag ons via @reisreporter of gebruik de hashtag #iedereenreisreporter.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Flims Laax | Internet: flimslaax.com
Toerisme Graubünden | Internet: graubuenden.ch/en
Toerisme Zwitserland | Internet: myswitzerland.com/nl-be
Overnachten
Intersoc-hotel Grand Hotel Surselva | Internet: intersoc.be/nl/bestemmingen/flims-Oekkie-winter
Bereikbaarheid
Met de auto | De afstand Brussel – Flims is 752 km.

📌 Pin nu en plan laterOekkie skivakantie met Intersoc

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *