lekkere adresjes in Koksijde-Oostduinkerke

Uitgetest: 4 lekkere adresjes in Koksijde-Oostduinkerke

Een weekendje weg naar de Belgische kust is nog leuker als je lekker kunt eten en drinken. Zeker na een lange fietstocht of een stevige wandeling in de duinen staan de smaakpapillen op scherp! Reisreporter Els trekt naar Koksijde en Oostduinkerke en test er de lekkerste adresjes uit.

Restaurant De Hoeve
We halen onze fietsen uit de auto en trappen meteen naar de eerste halte voor onze ‘zoektocht’ naar lekkere adresjes in Koksijde-Oostduinkerke: Restaurant De Hoeve in Oostduinkerke. Chef Peter en gastvrouw Tamara baten er een pittoreske en gerenoveerde hoeve uit. We hebben geluk, na heel wat regen de voorbije dagen is de zon nu eindelijk van de partij. We willen dan ook liefst in de tuin zitten, een oase van rust en natuur. In de keuken ligt de lat hoog en verse, seizoensgebonden producten zijn dan ook een must. Omdat we een lichte lunch willen, kiezen we voor een salade van noordzeegarnalen en garnaalkroketjes, een slaatje en frietjes. Perfect bevonden! En als het weer niet zo meevalt, dan is het warme interieur van deze gezellige zaak ook prima om in te vertoeven.

lekkere adresjes in koksijde-oostduinkerke

Restaurant De Hoeve: voor de lunch kiezen we een salade van noordzeegarnalen en garnaalkroketjes, een slaatje en frietjes.

Restaurant de Huifkar. Vooraf aan de culinaire topper van het huis, kreeft wagen we ons aan premium rum ‘De Huifkar’ met gember en fever tree tonic als aperitief. Lekker!

Restaurant De Huifkar
Na een wandeling van enkele uurtjes in de Doornpanne, de Schipgatduinen en het strand, frissen we ons even op in onze B&B. Daarna gaat het richting Koksijde voor tip 2 in onze ontdekkingstocht naar lekkere adresjes in Koksijde-Oostduinkerke. We zoeken restaurant De Huifkar waarbij we meteen aan een landelijke herberg denken. Maar niets is minder waar, het restaurant ligt aan de Koninklijke Baan in Koksijde, oogt modern en zit afgeladen vol. Wat meteen opvalt: de kreeften zwaaien hier de plak. Betaalbare gastronomie, dat bieden chef Ronny en gastvrouw Ann, en daar zijn ze goed in geslaagd. Absolute culinaire topper van het huis is de kreeft met citroenboter, die wil ik dan ook proeven. Mijn partner kiest voor gepocheerde kabeljauw op Koksijdse wijze. Maar eerst aperitieven. We proeven de premium rum ‘De Huifkar’ met gember en fever tree tonic. Lekker! Een geslaagde avond met heerlijk eten en aangepaste wijnen, meer hebben we niet nodig.

lekkere adresjes in Koksijde-Oostduinkerke

Foto: © Golf Hof ter Hille

Brasserie en restaurant
Na alweer een stevige wandeling in de Noordduinen is het tijd voor een lunch in Brasserie Golf ter Hille. Een mooie zaak, niet alleen voor golfers maar ook voor gewone bezoekers zoals wij. Het domein herbergt naast de golfbaan een bar/brasserie, een restaurant, verschillende zonneterrassen, een polyvalente feestzaal en zelfs een winkeltje met golfspullen. We kiezen hier allebei voor een toast met gerookte zalm en zien intussen hoe de golfbaan leegloopt door een stevige regenbui. Eentje om opnieuw te bezoeken als de zon schijnt om eens lekker te terrassen!

Door een plotse regenbui ligt het Golfterrein Hof ter Hille er verlaten bij.

In de oude varkensstallen van de abdijhoeve Ten Bogaerde huist thans brouwerij Sint-Idesbald . We genieten er van een heerlijk lokaal gebrouwen biertje en passende tapas!

Brouwerij Sint-Idesbald en restaurant Mondieu
Voor wie ’s namiddags wil genieten van een heerlijk lokaal gebrouwen biertje en passende tapas, is er brouwerij Sint-Idesbald in de oude varkensstallen van de abdijhoeve Ten Bogaerde. Buiten zit je op een prachtig terras met zicht op de polders en binnen zie je de brouwinstallatie. Een tof adresje ook om ’s avonds te zitten (wat wij deden) want de site is ook dan indrukwekkend mooi. Wie culinair nog meer wil genieten wandelt gewoon naar de overzijde van de site. Daar ligt restaurant Mondieu van chef Iain Wittevrongel en gastvrouw An Taillieu. Je vindt er een prima hedendaagse keuken in een verzorgd interieur, met een gezellig terras en een eigen moestuin. De cultuurliefhebbers kunnen op de site ook een bezoek brengen aan het Kunstencentrum Ten Bogaerde.

Restaurant Mondieu: chef Iain Wittevrongel creëert authentieke gerechten met topproducten uit de eigen moestuin.

Welke restaurants in Koksijde-Oostduinkerke vind jij heel bijzonder?
We zijn benieuwd naar jouw ervaring en of je er een bijzonder plekje ontdekte.
Laat het ons weten met een reactie hieronder.

P.S. Prachtige foto’s geschoten tijdens je restaurantbezoek?
Deel ze op Instagram en tag ons via @dichtbijhuisbe of gebruik de hashtag #dichtbijhuistips.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Koksijde – Oostduinkerke | Internet: visitkoksijde.be/nl
Toerisme De Kust | Internet: dekust.be/nl
Toerisme West-Vlaanderen | Internet: westtoer.be/nl
Eten en drinken: 4 lekkere adresjes in Koksijde-Oostduinkerke
Restaurant De Hoeve | Polderstraat 148 I 8670 Oostduinkerke I Tel. +32 494 58 66 57 | Internet: restaurantdehoeve.com
Restaurant De Huifkar | Koninklijke Baan 142 I 8670 Koksijde I Tel. +32 58 51 16 68 | Internet: dehuifkar.be
Brasserie en restaurant Golf Hof ter Hille | Hof ter Hillestraat 2 I 8670 Oostduinkerke I Tel. +32 58 59 39 59 | Internet: restohofterhille.be
Brouwerij Sint-Idesbald I Ten Bogaerdelaan 12b I 8670 Koksijde | Internet: brouwerijsintidesbald.be
Restaurant Mondieu I Ten Bogaerdelaan 10 I 8670 Koksijde I Tel. +32 58 62 00 00 | Internet: mondieu.eu
Zien en  doen
Kunstencentrum Ten Bogaerde | Ten Bogaerdelaan 10 | 8670 Koksijde | Internet: koksijde.be/kunstencentrumtenbogaerde
Golf ter Hille | Internet: koksijdegolfterhille.be/club
In onze rubriek genieten vind je meer leuke en lekkere adresjes?

Beeldmateriaal: © Els Hoebrechts tenzij anders vermeld.

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *