Dordrecht tips

VIDEO. Dordrecht in 7 tips met local Vera Britt

Wat, hoe en waarom Dordrecht? Niemand die er beter op kan antwoorden dan rasechte local Vera Britt. De Dordtse blogster leidde ons door haar thuishaven en meteen ook de oudste stad van Holland! Het resultaat? Een ideale afwisseling tussen oer-Hollandse klassiekers en enkele verrassende nieuwkomers.

Vera Britt, 23 jaar, amuseert zich sinds 2017 met het maken van zakelijke video’s en vlogs. Ook over Dordrecht, haar thuisstad, schiet ze toffe beelden en verklapt ze haar beste tips! Deze zeven must-do’s kregen wij cadeau.

TIP 1: de markt
Met de fiets begeven we ons naar het Statenplein, dat elke vrijdag en zaterdag transformeert van een gezellig leeg plein, tot een gezellig vol plein. De echte Dordtse sfeer, die snuif je hier op. En dat is momenteel een mix van kibbeling en verse lentebloemen. En over lekkere geuren gesproken…

TIP 2: stroopwafels
“Heb je nooit een verse stroopwafel gegeten?” klinkt het, als we stiekem toegeven dat we in België enkel de voorverpakte soort uit de supermarkt kennen. Zonder twijfel worden we naar het eerste beste kraam met zoetigheden gestuurd. En ben ik even blij dat we toch even toegaven aan deze typische (maar terechte) lekkernij.

Dordrecht tips

TIP 3: vintage shopping
Ga op schattenjacht! En dan heb ik het over de schatten in de vorm van oversized mannenblazers en 70’s bloemenjurken. Wij sloegen onze slag (een paar keer) in ‘Bluebirds in the Backyard’. Een vintage winkel met bar waar je in het weekend ook kan genieten van een live concert. Toptip, toch?

TIP 4: onvermijdelijk boottochtje
Oké, we moeten het toegeven. Een boottochtje door de stad is wel erg cliché. Maar het is gewoon een van de beste tips om Dordrecht echt te leren kennen. Zelfs onder een paraplu. Je kan trouwens aan de schipper vragen of er wat lekkers van je favoriete koffiebar naar beneden kan komen. High Tea op een bootje, wordt het beter als dat?

TIP 5: groene stukjes
Dordrecht is omgeven door een gezellig soort drukte, die je vooral tegenkomt op de vele terrasjes en in de schattige straatjes. Heb je er toch even genoeg van? Dan zijn de verschillende ‘verstopte’ groene plekjes waar je heen kan. Je moet ze wel eerst weten te vinden. (Tip: zoek naar de oude cinema!). Oh ja, als je eerder een (heel wat) groter stuk groen voor ogen had is er natuurlijk ook altijd het Nationaal Park de Biesbosch. Hier kan je letterlijk verdwalen in het groen.

TIP 6: leuke eetzaakjes
Op mijn gsm stonden nog nooit zoveel foto’s van eten na onze trip naar Dordrecht. Elke lunchzaak in Dordrecht was dan ook erg fotogeniek en al snel maakte ik zelfs een lijstje met interieur-tips. Vera Britt leidde ons naar haar favoriete koffiezaak Coffeelicious vlak aan Huis van Gijn. Het was de eerste vestiging van deze, inmiddels gekende en geliefde, keten van Nederland. En wij begrepen meteen waarom.

TIP 7: fijne conceptstores
Ze springen overal uit de grond als paddenstoelen, maar we zijn er eigenlijk helemaal niet zo kwaad om: concept stores. Zo heeft ook Dordrecht last van deze aangename plaag. Wie houdt er nu niet van interieurspulletjes die je helemaal niet nodig hebt en reusachtige planten die je toch niet kan meenemen? Juist, iedereen. Wij droomden samen met Vera Britt dan ook maar al te graag weg bij de vele aantrekkelijke vitrines.

Geef maar toe, je hebt er zin in gekregen he? Lees ook zeker waarom Dordrecht geen saaie cultuurstad is, waar je de meest fotogenieke plekjes van de stad vindt en waar je het lekkerst kan eten en drinken!

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Nederland | www.holland.com
Toerisme Zuid-Holland | www.vvvzhz.nl
Toerisme Dordrecht | www.vvvdordrecht.nl
Bereikbaarheid
Auto | 135 km | Vanuit Brussel rijd je zo’n twee uur
Trein | www.b-europe.com
Vanuit Brussel spoor je via Rotterdam
Vanuit Antwerpen spoor je via Roosendaal, Breda of Rotterdam
Bezienswaardigheden
Markt op het Statenplein
| centrumdordrecht.nl/locatie/markt-statenplein-sarisgang/
Bluebirds in the Backyard | Wijnstraat 153
Nationaal Park de Biesbosch | np-debiesbosch.nl
Boottocht met Ibarone | Wij voeren met de Fraternità
Coffeelicious | Wijnstraat 182

? PIN nu en plan later

Foto’s: © Katy Goelen
Filmpje: © Stephanie Tordoir

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *