lunchen in hasselt

Lekker lunchen in Hasselt: tien bijzondere adresjes!

Gezellig lunchen in Hasselt: dat kan elke dag van de week. Hasselt zit boordevol leuke plekjes waar je terecht kunt voor een snelle én originele hap. Tientallen cafés en restaurants bieden smakelijke gerechtjes aan. Een toffe en smakelijke greep uit het aanbod.

1. Zuppa

Zin in een hartelijk soepje om te lunchen in Hasselt? Voor een 4-tal euro schenkt Zuppa een verse kom dagsoep. De zaak biedt ook heerlijke maaltijdsoepen aan. Deze plek is beslist een aanrader voor een snelle, warme én gezonde hap. Op zaterdag verrast Zuppa het cliënteel met lekkere extraatjes. Koekjestaart, iemand?

2. Woody’s

Even buiten het centrum van Hasselt ligt broodjeszaak Woody’s. Het interieur oogt best trendy en de broodjes zijn dat eveneens! De slogan van Woody’s luidt namelijk: ‘super trendy broodjes vol fantasie’. Op de kaart geven kleurcodes aan of een broodje vegetarisch is of vlees bevat.

3. Tastybowl

Dit Thaise wokrestaurant heeft een eigen werkwoord. De Tastybowl is dan ook een begrip om te lunchen in Hasselt. Je bestelt aan de toog en even later geniet je (met of zonder stokjes) van de Oosterse keuken. Ook afhalen is mogelijk. Handig weetje: op de menukaart geven vlammetjes aan hoe pikant een gerecht is. Bij vier vlammetjes raden we aan om voldoende water op tafel te zetten.

4. Coffee Café

Geloof het of niet, maar wij gaan naar een koffiebar voor de broodjes. Het ‘boke‘ met komkommersalade, tomaat en dille is niet te versmaden. Ook een krokant broodje met brie, honing en walnootjes gaat er steeds in. Elke dag is er keuze uit verse gebakjes en taart. Die lekkernijen zijn moeilijk te weerstaan terwijl je geniet van de koffie of chocolademelk met namen als Full Moon en Sweet Cholula. Combinaties met fruit, noten, snoeperijen en zo meer zijn niet vreemd aan het inventieve Coffee Cafe personeel.

5. Juicebox

In galerij de Ware Vrienden ligt het kleine zaakje. Juicebox is net groot genoeg om jouw favoriete smoothie in elkaar te toveren. Laat je verrassen door een aantal excentrieke drankjes als Cheeta’s Madness en Wild Bunch. Deze fruitbommetjes geven je alle energie die je nodig hebt – ook sapjes zijn een smakelijke lunch!

6. Fietsbar

Lunchen, koffie slurpen en laten sleutelen aan je fiets. Het kan allemaal én tegelijkertijd in deze vintage hybride zaak van barista Karolien en fietsenmaker Lukas. Het koppel draagt duurzaamheid hoog in het vaandel en kiezen daarom resoluut voor biologische producten. Van biologisch afbreekbare kettingolie tot groenten en fruit van sociale werkplaats en bioboerderij De Wroeter.

7. Botanique

Lunchen in Hasselt - BotaniqueVerkozen tot één van de beste hamburger restaurants van België is Botanique dé hotspot voor gezonde en culinaire burgers en salades. Toppers voor carnivoren zijn de 100% Macho Nacho rundsburger en de BBQ Bacon terwijl veggies zeker de Sunshine Salad of Delicious Detox moeten proberen.

8. De Tijd hervonden

Hier neem je best even de tijd om te genieten én te lezen. Deze stek is een pleisterplaats voor kunst- en literatuurliefhebbers. De conceptstore omvat een literair café met een kunstgalerij en boekhandel. In de bistro serveert men je ontbijt, lunches en desserts uit de Vlaamse keuken met een Italiaanse toets.

9. Marloo’s

Lunchen in Hasselt - marloosBij Marloo’s heerst steeds een ongedwongen sfeer in een interieur met een gek maar charmant kantje. Het is een kruispunt waar de passie voor eten en de tijd om te genieten mekaar ontmoeten.

10. Boulebaar

Lunchen in Hasselt - BoulebaarJe vindt de Boulebaar aan de groene boulevard, in een karaktervol herenhuis. Het gebouw dat dateert uit 1903 is omgevormd tot een huiselijke lunchspot & conceptstore in een urban jungle.

Weet jij ook nog lekkere en bijzondere adresjes om te lunchen in Hasselt?
Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring. Wat is er lekker of bijzonder aan dat plekje? Laat het ons weten met een reactie hieronder.

P.S. Tijdens je lunch prachtige foto’s geschoten?
Deel ze op Instagram en tag ons via @reisreporter of gebruik de hashtag #iedereenreisreporter. Dan kunnen wij met z’n allen meegenieten!

📌 Pin nu en plan laterLunchen in Hasselt

PRAKTISCHE INFO
Zuppa |  Botermarkt 13, 3500 Hasselt
Woody’s | Pietelbeekstraat 5, 3500 Hasselt
Tastybowl |Fruitmarkt 34, 3500 Hasselt
Coffee café | Badderijstraat 6, 3500 Hasselt
Juicebox | Maastrichterstraat 1, 3500 Hasselt
Fietsbar | Minderbroedersstraat 54, 3500 Hasselt
Botanique | Zuivelmarkt 11, 3500 Hasselt
De Tijd hervonden | Witte Nonnenstraat 8
Marloo’s | Minderbroedersstraat 5
Boulebaar | Leopoldplein 17

Beeldverantwoording ‘Lekker lunchen in Hasselt’: via alle vermelde zaken met uitzondering omslagfoto en Pinterest Pin-foto © Boulebaar

Over deze auteur

Deze fervente fietser verkende de grenzen van België, ontdekte de Straffe cafés en proefde van de Straffe streekbieren. In de artikels van Bruno Loockx lees je mee over de schouders van deze straffe levensgenieter en gunt hij je een kijk op zijn avonturen in ons land en ver daarbuiten.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *