ontbijtadresjes in Mechelen

De 5 lekkerste ontbijtadresjes in Mechelen

Mechelen bezoeken? Dan kan je best de ochtend mee inplannen, want de stad heeft een uitgebreid aanbod aan hippe ontbijtbars. Ze zien er niet alleen goed uit, het eten is er ook nog eens voortreffelijk! Benieuwd? Wij zetten de 5 leukste voor je op een rij!

1. Foom

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FOOM (@foommechelen)


Onze ontbijtadresjes in Mechelen start met een eigenzinnig ontbijt kan je in Mechelen bij  Foom terecht.  Proef in een hippe setting van de populaire american pancakes recht onder de sint-Romboutstoren.  Je hebt keuze tussen een pancake met banaan, zoute caramel en speculooscrunch, yoghurt, rode vruchten, maple syrup en honing of eentje met chocolade chips, zoute caramel en pindacrunch. Geen pancake fan? Dan heb je nog een uitgebreide keuze tussen breakfastburrito’s, boerenyoghurt, havermout of een klassieker ontbijt.

Decadent vieruurtje
Naast een verrukkelijk ontbijt, biedt Foom ook lunch en high tea aan. Bij dit laatste decadent vieruurtje krijg je zoete en hartige lekkernijen, inclusief scones, op z’n Engels voorgeschoteld.

2. Sister Bean

Achterin de Vismarkt, het gezelligste plein van Mechelen, zit de Sister Bean een beetje verscholen. In het lichte pand, kan je genieten van een ontbijt, lunch of brunch. Het idee achter deze bar is simpel: lekker eten, lekkere koffie in een lekker kader. En laat dat nu net allemaal kloppen. In een relaxte sfeer stel je je ontbijt (en zelfs chocomelk) helemaal samen.  Tip: probeer zeker de chocolademelk met gezouten karamel, of verse appelthee!

3. Noen

Boodschap van algemeen nut: 11/11 open.

Een bericht gedeeld door Noen (@denoen) op

Ontbijten in een Scandinavisch, zelfgemaakt interieur doe je in Mechelen in de Noen. Zoals de naam al doet vermoeden is Noen vooral een lunchbar, maar je hoeft niet perse in de noen te komen, de ochtend is zeker even goed! Je kan je ontbijt zelf samenstellen en kiezen tussen verschillende eitjes, een potje kip curry, eiersalade, guacamole, een bordje kaas, fruit of yoghurt met granola. Zie je het groots? Dan kan je voor € 28,50 proeven van een luxe-ontbijt, inclusief schuimwijn.

4. Bar Marie

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bar Marie (@barmarie_mechelen)

Kom je aan met de trein? Dan kan je een stop maken in Bar Marie, dat vlak aan het station ligt. Deze bar vond een plaatsje in het mediahuis van Sanoma, dat onder andere de uitgever is van Flaire en Libelle. De ruimte stelt, aan de hand van het unieke interieur, een magazine met verschillende rubrieken voor. Zo kan je onderuitzakken in de home zone, roddelen in de gossip lounge of vergaderen aan de lange tafel van de meet en greet zone. Ontbijten doe je hier met zuurdesem boterhammen, huisgemaakte confituur, vers fruit en een wereldkoffie of frisse smoothie!

5. Beans

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Beans (@beansmechelen)

Bij Beans draait het, zoals de naam al doet vermoeden, rond bonen, koffiebonen om specifieker te zijn. De menukaart is dan ook opmerkelijk uitgebreid als je aan de pagina met koffies komt. Namen zoals Honey Heaven, Cazy Caramel, Cinnamon Crush, Mad Mellow en Boosting Baileys klinken als muziek in de oren en je beseft dat een keuze maken niet makkelijk wordt.  Iets minder uitgebreid (wat bijna niet anders kan) zijn de ontbijtmogelijkheden. Warm bananenbrood met honing en banaan, een breakfast bowl met yoghurt, granola, fruit en agavesiroop staan je te wachten. Laat het vooral niet koud worden!

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Mechelen
| toerisme.mechelen.be
Onze ontbijtadresjes in Mechelen
Foom
| Sint-Katelijnestraat 2 | 2800 Mechelen
Tel. +32 (0)1 659 359 | E-mail: [email protected] | Internet: www.foom.be
Openingsuren | Woensdag – Vrijdag: 8u30 – 12u | Zaterdag: 9u – 12u | Zondag: brunch
reserveren is niet mogelijk voor het ontbijt, maar verplicht voor high tea of brunch op Zondag
Sister Bean
| Vismarkt 26 | 2800 Mechelen
Tel. +32 (0)15 65 86 65 | E-mail: [email protected] | Internet: www.sisterbean.be
Noen
| Leermark 24 | 2800 Mechelen
Tel.  | E-mail: [email protected]  | Internet: www.denoen.com
Openingsuren | Dinsdag – Vrijdag: 9u – 18u | Zaterdag: 9u – 18u | Zondag en Maandag gesloten
Reserveren is niet mogelijk
Bar Marie
| Stationsstraat 55 | 2800 Mechelen
Tel. +32 (0)15 67 98 01 | E-mail: [email protected] | Internet: www.barmarie.be
Mandag – Vrijdag: 8u30 – 17u30 | Zaterdag – Zondag en geestdagen gesloten
Beans
| Ijzerleen 37 | 2800 Mechelen
Tel. +32 (0)15 63 91 57 | E-mail: [email protected] | Internet:  www.beansbar.be
Openingsuren | Dinsdag – Vrijdag: 8u – 17u30 | Zaterdag: 8u – 18u | Maandag en Zondag gesloten

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *