Logeren bij Belgen in Tsjechië: B&B Villa Gineta

De beboste landerijen en de schitterende aanblik van grillige en kronkelende waterlopen maken van de Boheemse bossen een ideale omgeving om tot rust te komen. Daar vind je ook B&B Villa Gineta: de ideale uitvalsbasis voor een verblijf in Tsjechië, waar het thuisland België nooit ver weg is.

Midden in de groene long van Europa
De samenvloeiing van de romantische Moldau met zijn ruige zijrivier Sazava was de inspiratiebron voor het muziekstuk Vitava van de componist Smetana. Nadat in 1954 een dam werd aangelegd, is het stuwmeer voor vele Pragenaren een toevluchtsoord in de zomer, een aantrekkelijk vakantie- en watersportgebied geworden.

Comfortabel overnachten in Villa Gineta

Comfortabel overnachten in Villa Gineta

Familiegeschiedenis
Aan B&B Villa Gineta gaat een rijke en romantische geschiedenis vooraf. Het hotelletje is momenteel eigendom van de Belg Harry Deswarte en zijn Tsjechische vrouw Žaneta, ook wel Gineta. Ten tijde van het communisme in 1948 raakten de welgestelde Praagse ouders van Žaneta al hun bezittingen kwijt, zo ook hun succesvol hotel dat ze runden in Na Bojišti, het centrum van Praag. Ze worden verbannen naar Tábor, de plek waar Žaneta geboren wordt.

In 1968 leert de 19-jarige Žaneta Harry kennen en besluit ze haar grote liefde naar België te volgen in de hoop op betere tijden. Jaren later, in 1989, wanneer het communisme een afgesloten hoofdstuk is, keert Žaneta terug naar haar geboortedorp en beslist om samen met Harry datgene wat haar ouders hebben moeten afgeven opnieuw op te bouwen. B&B Villa Gineta is een feit.

De paardenranch van Villa Gineta

De paardenranch van Villa Gineta

Paardenranch voor extra allure
De chambre d’hôtes geeft je de keuze uit drie formules: gastenkamer, appartement of chalet. De vier ruime gastenkamers voor twee tot drie personen hebben elk hun eigen badkamer. Het ‘Deluxe’ appartement voor vier personen met terras en het familieappartement hebben alle voorzieningen van een volwaardige woongelegenheid. Op kleine afstand kan de familie Deswarte je nog een chalet met een prachtige tuin, privézwembad en buitenkeuken aanbieden. Dagelijks kun je hier lekker ontbijten aan een uitgebreid buffet, met verse eitjes van de eigen kippen en elke avond schuif je aan tafel voor een overvloedig avondmenu. Buitenshuis eten kan ook: in de onmiddellijke omgeving liggen lekkere en goedkope restaurantjes. Op een half uurtje rijden van Praag ligt ook de paardenmanege van de familie waar Žaneta voor zo’n twintigtal paarden zorgt.

Start met uitstippelen
De gunstige ligging van B&B Villa Gineta maakt uitstappen in de omringende natuur en bezoekjes aan heel wat historische bezienswaardigheden zeer geschikt. Philippe en Cathérine, gastheer en -vrouw en de kinderen van het koppel, helpen je graag bij het uitkiezen van culturele of gastronomische uitstappen en outdoor-activiteiten. De privé-sauna en whirlpool met mogelijkheid tot massage zijn dan weer ideaal voor een relaxvakantie.

Het kasteel Konopište. © Jon Halvor Jonsrud Knutsen

Het kasteel Konopište. © Jon Halvor Jonsrud Knutsen

Cultuur op een boogscheut
Niet alleen Praag (op 30 km afstand) wacht op je komst, maar ook het kasteel Konopište met een uitgebreide collectie harnassen. Het rococo kasteel Dobříš, de oorspronkelijk gotische burcht Orlík en de burcht Karlštejn, waarvan het bouwschema de Heilige Berg in Jeruzalem symboliseert, zijn ook de moeite waard. Wil je iets meer avontuur? Dan zijn de grotten van Koněpruské of de Canyons wel iets voor jou.

Meer info: www.gineta.cz

Foto’s: © Villa Gineta

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *