B&B Hotel Brussel

B&B Hotel Brussel: perfect voor een bijzonder bezoek aan onze hoofdstad

Reisreporters Fien en Margot spoorden per trein naar Brussel en vonden onderdak in het hippe B&B Hotel Brussel. De kamers bleken er ‘sound-proof’ en voorzien van het nodige comfort voor de veeleisende moderne reiziger. Misschien nog het belangrijkste: dit hotel leent zich uitstekend voor uitstappen tijdens een weekendje Brussel. Getest en goedgekeurd!

Rustig overnachten in Brussel
B&B Hotel Brussel Centre Gare de Midi situeert zich bijna in hartje Brussel naast het treinstation van Brussel-Zuid. De locatie leent zich ideaal als uitvalsbasis voor zowel de zakenreiziger als voor de toerist die onze hoofdstad bezoekt. We horen je al denken: “Dat lawaai van die treinen, no thanks!” Maar, wij onderwierpen één van de kamers aan een kritische beoordeling en stellen je alvast gerust. De goed geïsoleerde kamers verklaren wij volledig sound-proof!

B&B Hotel Brussel

Het fonkelnieuwe B&B Hotel Brussel is pas open van 2019. © AD Photography

Comfortabel bingewatchen
Aangezien het hotel de deuren opende einde 2019 is alles er nog fonkelnieuw. De comfortabele kamers hebben een frisse look en zijn voorzien van alle nodige luxe. Snelle wifi, airco, een grote flat screen TV met Chromecast(!) zitten standaard in elke kamer. Je kan er dus met gemak bingewatchen! Drink je ’s avonds voor je onder de wol kruipt nog graag een slaapmutsje? Stop dan zoals wij nog even in de gemeenschappelijke lounge voor een lekker Belgisch biertje!

Proef zeker een biertje in de nabij gelegen brouwerij Cantillon. © Cantillon

Brussels goud vlakbij
Als reisreporters van dienst selecteerden we enkele leuke zeker-zien-en-doenadresjes die op wandelafstand liggen van B&B Hotel Brussel. Deze bezienswaardigheden wijken misschien wel wat af van de (overbekende en drukbezochte) Brusselse klassiekers, maar zijn je bezoek meer dan waard! Op wandelafstand (800 meter) vind je Brouwerij Cantillon en het Brussels Museum van de Geuze. Hier kom je meer te weten over Faro, Lambiek, Geuze en Kriekbieren. Weetje: niet al van deze bieren smaken ‘zuur’! Dus proeven en vergelijken is een must!

B&B Hotel Brussel

De Hallepoort met haar bijzondere architectuur. © Regie der Gebouwen

Panoramakijken tussen de kantelen
Keer terug op je stappen richting Zuid en je kan niet naast de Hallepoort kijken. De Hallepoort is zonder twijfel een feeëriek monument. Deze opmerkelijke toren resteert uit het rijke Brusselse middeleeuws verleden, ruim zeshonderd jaar geleden. In het museum licht een bijzondere collectie de geschiedenis van de Brussels Wallen toe. Tip: ga zeker naar de uitkijktoren. Tussen de kantelen door heb je een brede kijk over onze hoofdstad.

Must do: rond snuisteren op de antiekmarkt in de Marollen. © Antenne Marollen

Van antiek tot snuisterijen: je vindt het in de Marollen
Vanaf de Hallepoort ben je zo in de oudste maar bekendste volksbuurt van Brussel: de Marollen. De bezienswaardigheden zijn hier de Miniemenkerk, de Kapellekerk en de door Victor Horta ontworpen kleuterschool in de Sint-Gisleinsstraat. Nog in deze straat staat het enige nog bestaande pandjeshuis van ons land, de Berg van Barmhartigheid. Hier worden leningen afgesloten tegen lage rente mits het inleveren van een onderpand zoals juwelen, zilverwerk, kunst- en siervoorwerpen en andere voorwerpen van waarde. Vele krap bij kas zittende Brusselaars, verlegen om hun situatie, verwezen naar deze lening als chez ma tante, vrij vertaald als ‘ik ga eens langs bij mijn (suiker)tante’.

Sfeer snuiven op de Grote Zavel
Dagelijks gaat op het Vossenplein de rommel- en brocantemarkt door. Altijd de moeite als je op zoek bent naar dat ene bijzondere hebbeding. Deze markt lokte in het verleden heel wat antiquairs en brocanteverzamelaars waarvan enkele zich vestigden op de Grote Zavel of in één van de zijstraten. Zo groeide de buurt uit tot een antiquairswijk. Wekelijks gaat hier op zaterdag en zondag de antiekmarkt door. Neem je tijd, zet je op een terras of bezoek een gezellige brasserie en aanschouw de knusse, schilderachtige sfeer.

Nood aan een pauze? Op de Zavel vind je beslist een leuk terrasje! © Fien Van Lint

Onbetaalbaar: beleef zonsondergang boven Brussel
Deze bezienswaardigheden in Brussel voeren je stapsgewijs naar hartje centrum. Onmiddellijk in de buurt van de Zavel vind je andere meer bekende kleppers als het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, het Magritte Museum en last but not least het Muziekinstrumenten Museum. Dit museum, ondergebracht in het ‘Old England’-warenhuis, is een parel van een art-nouveaugebouw! Het daterend van eind 19de eeuw was voor die tijd erg vooruitstrevend door het gebruik van een gietijzeren en stalen constructie en veel glas. Tip: bezoek boven het Mim Restaurant, je kan er ook iets drinken. Het zicht over Brussel bij zonsondergang is ronduit schitterend!

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
B&B Hotel Brussel | Avenue Fonsny 10, 1060 Brussel | Internet: www.hotel-bb.eu
Optioneel: vroege vogels die graag genieten van een gevarieerd ontbijt kunnen de ontbijtformule bijboeken. Voor slechts € 11,50 (kinderen € 5) smul je van een uitgebreid buffet dat zowel uit zoete als hartige gerechten bestaat. ’s Weekends kan je ontbijten vanaf 7u, op weekdagen staat het ontbijt reeds om 6u30 geserveerd.
Dichtstbijzijnde parking | Q-Park Gare du Midi, rue de France 40, 1060 Brussels | Prijs : € 4,20/1u – € 37,00/24u
Zien en doen
Brouwerij Cantillon | Internet: www.cantillon.be
Hallepoort | Internet: www.brusselsmuseums.be/nl/musea/hallepoort
Antiekmarkt van de Zavel | zaterdag van 9u tot 17u en zondag van 9u tot 15u | Internet: markten.brussel.be/markten/antiekmarkt-van-de-zavel
Muziekinstrumentenmuseum | Internet: www.mim.be
Meer tips voor dicht bij huis vind je op de website: dichtbijhuistips.be

? PIN nu en plan later
B&B Hotel Brussel

Coverfoto: © Pixabay

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *