Antwerpen

Historische wandeling doorheen Antwerpen

Ben jij iemand die van cultuur en geschiedenis houdt? Dan hoef je het niet altijd te ver te zoeken. Ook in België hebben we heel veel historische monumenten en musea.
We nemen je mee op wandeling doorheen Antwerpen langs zijn historische sites die je zeker ooit eens bezocht moet hebben.

Antwerpen centraal station

Centraal station Antwerpen

We starten onze stadswandeling in Antwerpen bij het Centraal Station. Het station is zo mooi dat het de bijnaam Spoorwegkathedraal heeft gekregen. Langs de buitenkant is het station adembenemend, maar geneer je zeker niet om ook eens het station langs binnen te bewonderen. De grote inkomhal met zijn majestueuze klok is een beeld dat je niet snel vergeet.

Meir

Het Centraal Station vormt het begin van de bekendste winkelstraat van Antwerpen, de Meir. Hier vind je heel veel leuke winkels, maar kijk zeker en vast ook in wat voor gebouwen de winkels zich bevinden. De Meir is ongetwijfeld één van de winkelstraten met de meeste architecturale hoogstandjes in de Benelux zoals het Paleis op de Meir.

Rubenshuis

Rubens is ongetwijfeld één van de bekendste inwoners van Antwerpen. In de 16de – 17de eeuw was Rubens zijn werk begeerd over heel Europa. Nu nog steeds uiteraard. Het huis van Rubens is nu omgetoverd tot één van de vele musea in Antwerpen. Een groot deel van zijn kunstwerken zijn te bewonderen in het huis. Daarnaast is het huis van Rubens ook gewoonweg meer dan de moeite waard om te bezoeken. Aan het Rubenshuis leid je heel sterk af wat voor een rijkdom Pieter Paul Rubens bezat in de 16de – 17de eeuw.

Antwerpen O-L-V kathedraal toren

Onze-Lieve-Vrouw-kathedraal

Als je richting de Groenplaats wandelt, kom je bij de kathedraal van Antwerpen. De kathedraal is maar liefst 123 meter hoog, maar het oorspronkelijke plan was dat deze vele hoger moest zijn. Jammer genoeg is het nooit gelukt om de kathedraal volledig af te maken zoals in de oorspronkelijke plannen. Wat de kathedraal zo mooi maakt is dat het verschillende architectonische stijlen bevat. Was je verkocht aan de schilderijen van Rubens? Neem dan zeker en vast ook een kijkje binnenin de kathedraal. Een paar van Rubens zijn meesterwerken hangen te pronken in de kathedraal.

Grote Markt met het Stadshuis

Onze wandeling loopt ten einde op de Grote Markt van Antwerpen in de schaduw van het Stadshuis. De Grote Markt van Antwerpen straalt geschiedenis uit dankzij de vele herenhuizen die nog intact gebleven zijn.

Trek jij eropuit in Antwerpen?

Antwerpen is in vergelijking met vele andere steden in Europa vrij klein, maar het is wel een heel charmante stad die veel meer geschiedenis bevat dan je in eerste instantie zou denken. Wandel zeker en vast een keertje langs de verschillende plaatsen op onze route. Zeker en vast de moeite waard!

Beeldmateriaal: omslagfoto van Armennano, foto centraal station van Rudy en Peter Skitterians en foto O-L-V Kathedraaltoren van Viola ‘ via Pixabay.

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *